Citat:
Nebojsa Milanovic:
Takvu priču ostavi za kafanu, a ovde probaj da kažeš nešto pametno.
Ma kakva kafana, takva su pravila foruma, kad neko nekog uvredi mora da se izvini, ako neće da se izvini nema šta da mu se obraća. Da kažem nešto pametno na mad zone? Teško, bi ja da imam čime, nego pglu sam za matematiku, doduše to ja mogu da kažem za sebe, a ne neko drugi, ako hoćeš baš, baš pametno, pre rastavnih veznika obično ide zarez, al ne mora ako nećeš.
Citat:
Evo ti jedna investiciona analiza koja pokazuje da se 10 godina razvoja E-komerca u USA (u kojoj je ta delatnost već veoma razvijena) - desio za 3 meseca.
Ne, ne meni, nismo se mi najbolje razumeli, pa ću pokušati da ilustrujem: Mene da stave pred streljački vod i ponude biraj čime ćeš da se baviš: kladionicom, bitkoinom ili berzom, ja bih pola sata pokušavao da se bavim nečim od toga, a onda bi rekao streljajte, šta ću, ne mogu da pratim veliki broj brojeva odjednom, i upoređujem, čak ni uz pomoć softvera, kipi mi mozak. Jasnije? A ta slika me podseća kad je ona jedna firma veštački povećala vrednost za 3 meseca dok nije izašla na berzu, pa se posle sve vratilo na isto...
Citat:
E sad pokušaj da zamisliš koliki je taj gap na narazvijenim tržištima poput našeg, južne Amerike, itd.
Ne, ne, ne, ne, još jednom: kao što nisam hteo da znam šta znači kec, iks, dvojka, iz iksa u kec, i nazad, i još šest magičnih reči u vezi sa kladionicom, i kao što nisam hteo da znam šta su: zed, rig, zedrig, čejn, blokčejn, da li je to tehnologija ili pita, tako ne želim da znam šta je gap, kontam ja otprilike šta ti hoćeš da kažeš, ali me ne zanima, čak i ako bih tako mogao da zaradim novac. Da li mogu da te zamolim za ubuduće da ne pišeš meni ništa o berzi, nego nekom drugom?
Citat:
Nije trebala velika pamet da se zaključi da će biti tako, da se pronađu akcije u tom resoru, uloži u njih i sada se već ima fina dobit.
Pa onda za tu berzu, ako je verovati tvojim rečima, i nije trebala neka pamet? :)

Nemoj da pricas?