svrider Beograd
Član broj: 347047 Poruke: 4 *.adsl-a-12.sezampro.rs.
|
Prva klima u dnevnoj sobi, podesena na 24 stepena, daljinac pokazuje 25, sobni termometar koji je na 4m od klime pokazuje od 23.5 do 24.3 u zavisnosti od spoljne temperature. Ta soba ima 36 kvadrata. Najnize sto sam video da moze da spusti potrosnju je 250w, ispod toga se gasi kompresor. To mi se desava kada preko dana bude preko 12 stepeni. Kada radi, odrzava temperaturu u rasponu od 250-290w po satu, za sada nije dizala iznad toga, bar ne duze od par minuta. Druga 12ica mi je u decijoj sobi koja ima 10 kvadrata i duva u hodnik koji je povezan sa kupatilom i dnevnom sobom. Ta klima trosi najmanje od svih, mozda 1/4 ukupne potrosnje. Treca klima mi se nalazi u spavacoj sobi koja ima 20 kvadrata, i povezana je sa jos jednom sobom od 20 kvadrata. Ona trosi najvise struje, najveci je prostor, ali i te prostorije imaju najvece gubitke, velike dvokrilne prozore i terasna vrata i plocice na podovima. planiram jos jednu 12icu da ubacim u tu drugu sobu, mislim da bih onda bio pokriven i na vecim minusima. Ako sam dobro shvatio podatke sa eurovent-a, na -10 ove klime izbacuju 2kw, u totalu bih onda imao 8kw na raspolaganju, a meni su gubici po proracunu na -10 oko 6kw. Slabo se razumem u te parametre, malo me buni tol test koji kaze da klima radi do max -10, a u papirima od klime imam da radi do -25.
|