Aman ljudi, nemojte napadati ili ismejavati ljude koji razmišljaju o novoj Dačiji, tako je u početku bila priča za Škodu, a sad isto za Dačiju, a auto se solidno prodaje u Evropi - pa u Švajcarskoj su Nive zamenili Dačijom Daster ("Duster"), ako ništa drugo, bar se ne kvari svake sedmice kao Niva, a po ceni je nešto malo skuplja, ali zato 100 puta udobnija.
Ima onih koji hoće nov auto, i da ga voze bar 10 godina, ne mogu da priušte nov Audi A3 ni Hyundai i30, a i Fiat Tipo sa malo opreme i boljim motorom prelazi 15k evra, pa je Dačija relativno povoljan izbor. Mada, negde videh (da li ovde ili na nekom portalu u komentarima na vest, mislim da je u vezi 30 godina od prvog modela Clio), lik dobio novi Clio za 10200€, ali to je Clio, nije Dacia karavan!!!
Generalno, znam ljude koji se jedva nategnu finansijski da kupe neku drešinu od Pasata ili Audija, ali znam i one koji bi mogli da kupe novi A3 ili čak A4, ali kupe polovan od 15000€, sa relativno malom kilometražom, proveren, itd., ali imaju para da urade servis po PS-u i da plate neku popravku u dobrom servisu.
Sad, neko ko ima 15k evra, kupiće polovan A4 ili nešto drugo u super stanju, star 4-5 godina, a neko će za taj novac kupiti nov auto nižeg ranga. 1000 ljudi, 1000 ćudi, samo nije u redu za nekoga misliti da je budala zato što je kupio nov auto, auto industrija bi davno propala da svi hoće polovan auto star 2-3 godine u dobrom stanju, nikoe ne bi kupovao novo.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.