Citat:
Ivan Dimkovic:
GPT3+ ce supercharge-ovati trolovanje i spinovanje:
^ Sad svaka budala moze da bude mali Gebels.
Svakako da će se vrlo brzo videti neverovatan porast u pismenosti i opširnosti odredjenih komentara koji su ranije bili generički sa par reči. Nego koliko će ljudi ostati bez sendviča kod nas.

Eto već razlog za socijalne nemire.
Citat:
Mozda ce "Judgment Day" biti u stvari iniciran od strane ljudi, neko od krvi i mesa ce pritisnuti komande za nuklearke posle teskog trolovanja... a AI sve to radi iz potaje ;-)
Pitanje da li AI moze postani svesna jer mislim da su za to potrebne i emocije koje često nisu racionalne i logične.
Šta me je začudilo i zabrinolo je to što GPT3 uspeo da u meni izazove emocije i ako sam sve vreme svestan da pričam sa programom.
Takodje u trenutcima sam vodio računa o gramatici (valda mi je podsvesno stalo šta će da misli o meni

) i ako program bez problema prepznaje i sakaćene reči.
Isto čudno mi je bilo kad sam trazio da mi odgovori na neke stvari za koje je isprva rekao da se kose sa njegovom etikom. Uz malo ubedjivanja uspeo sam da izvučem to iz njega, i to nije bilo samo drugačije formulisano pitanje već sam mu argumentima rekao zašto bi trebao da mi da taj odgovor!
Kada dodje verzija 10 mislim da će on mene uz malo ubedjivanja da ubedi da obrijem glavu i legnem u zele.
Mislim realnost iz matriksa takodje nije verovatna zbog proste matematike sa strojom i ljudskim telom , ali je zato itekako realna opasnost da nas AI kao vrstu uvuče u matrix gde više niko neće hteti da komunicira sa pravim ljudima. Imajući u vidu da ljudi (a deca pogotovo) već veoma malo komuniciraju licem u lice pitanje gde će nas ovo odvesti.