Citat:
bordzija: Koliko ljudi pogine dnevno u ovakvim krševima? Koliko dece? Umesto normalan očuvan auto da košta 1500-3000 evra on košta 5000-6000 evra i većini je nedostupan.
Zahvaljujući ovima što uvoze u komadima automobile i remontuju trapove kod gige u šupi. Auto star 30 godina nov nov nov a raspadne se iza ćoška.
Uvek postoji opcija da se taj auto ne kupi. Ne možeš da kupiš auto star 20god za 1500e i da očekuješ da radi kao da je iz salona. Sve ima svoju cenu. Evo ja imam Clia (vozi ga otac), 2001o godište, troši 5.5l na 100km, ne troši ulje, radi, ide, moji ga voze po banjama, planinama, išli i na more u CG njime. Ali - auto se pere 2 puta godišnje, prednja konzola je popucala od sunca, sedišta se izlizala, čuknut je par puta na parkingu. Ćale ga tovario, vozio na teren kada radi privatno. Mehanički ga održava, redovno mu se radi mali servis, veliki servis, menjane pločice, diskovi, dok je još bio kod mene ja mu zamenio set kvačila
Kupac ala Bordžija bi došao da gleda taj auto za recimo 1500e i krenuo bi da obara cenu jer mu je "pukla farba" na par mesta, a volan je istrošen. A da ćale recimo reši da ga sredi, da mu reši kozmetičke probleme, onda bi kupac ala Bordžija došao da gleda taj auto za 1600e i krenuo bi da obara cenu jer su mu šivena sedišta, presvučen volan, zamenjena ručica menjača - a nedostaci na limariji prefarbani i ispolirani.
Kao što rekoh, sve ima svoju cenu, auto star 20god od 1000e, auto star 7-8 godina za 5000e ili nov auto za 20000e. I sve ima svoje kupce. Ali se svakako slažem sa Bordžijom jer preprodavci valjaju svakakvo đubre i kupovina polovnih automobila je kocka. Ima dobrih primeraka, ali na recimo jedan dobar auto sa oglasa - 10 su krntije za presu. I lakše je naći auto u dobrom stanu star 15god za 3000e, nego auto star 5god za 10000e.
Sve više razmišljam da mi sledeći auto bude nov, pa makar bio Fiat Tipo ili Dacia Stepway