Citat:
Turmen: Nema interesa. Samo ogromni gubici u parama, a ako dođe neki nedajbože momenat, onda će biti i u ljudstvu. Dovoljno je da Tramp kaže "ok ljudi, pokušao sam da vam dam predlog da se dogovorite, ja sam idem, nemamo mi love da se sa vama zaebavamo, bolje da ulupam to u oporavak ekonomije" i to je to. Oni su iz rata izašli - ako Rusi nastave, oni će u javnosti zauzeti stav "no no no - not cool, Rusia is bad" i to je sve.
Kad god čuješ/pročitaš da USA pruža pomoć Ukrajini od XX miliona/milijardi, to znači da će USA da se zaduži (kredit/obveznice) za toliko, i sa tim parama će od svojih kompanija kupiti sve, od igle do lokomotive, od metka do haubice i isporučiće tu robu Ukrajini.
Za USA, ovaj rat ne da nije doneo "ogromne gubitke u parama" već je doneo "enormne dobitke u parama". Enormne.
Čitava NATO Evropa, posebno bivše komunističke zemlje su do kraja rasčistile stare vojne zalihe svega i svačega, od metka do tenka i aviona i svi kupuju novo, novo, novo! Od koga? Pa ne od Rusije, naravno.
Narudžbine ka US proizvođačima sofisticirane ratne tehnike su neprekidne, lista čekanja za isporuku je deset godina.
Mi smo, nekako, uspeli da se upišemo u listu dobavljača, pa štancujemo i prodajemo municiju Nato zemljama. (nije naše da mudrujemo šta oni rade s tom municijom)
Da su bolja vremena, prodavali bi smo lično naoružanje, topove, haubice, transportere, tenkove, ali jbg nisu više sedamdesete.
Da li finansijskom bilansu Srbije odgovara rat do poslednjeg Ukrajinca? Pa naravno. A možeš misliti tek ostalima, velikim igračima.
Bila je kriza, bilo je doba korone, inflacija, USA na kolenima. Onda kreće rat, i preporod USA ekonomije.
Bajdenov problem je što je to točak sa velikim zamajcem. Tek u narednim godinama (vladavine Trampa) osetiće se konkretan boljitak.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji