Citat:
draganchex:
Citat:
Turmen:
Što bi te iko kaznio. To je tvoje pravo da nešto podržavaš ili ne podržavaš.
Kazniće te neko (valjda) ako se budeš tukao, vređao, zaletao kolima u demonstrante i slično - a za podržavanje i nepodržavanje nekoga kažnjavaju samo ovi napredni.
Za nepodržavanje Sns nisam primetio da sam snosio posledice. Ali, sa druge strane, lokali koji su izabrali da ne protestuju su završili na listama koje se dele po društvenim mrežama(nemam lokal, niti idem po lokalima). Doksovanje je postalo kao Dobar dan, a to je internet nasilje. Po mojim kriterijumima se ovo nabrojano zove kažnjavanje, i pitanje je vremena kada će preći na viši nivo.
Citat:
Turmen:
Govori dosta o tebi, ali je to tvoje pravo i niko ne može da te kazni ili da ti bilo šta loše kaže zbog toga
Kao što je neko rekao velika većina ljudi su potpuno nezainteresovani za dešavanja oko sebe. To je i tragedija ovog naroda i ove države
Pročitajmo šta si napisao. Prvo si me negativno okarakterisao rečima "govori dosta o tebi", time što ne podržavam proteste. Pa šta je to nego tvoje kažnjavanje.
Dalje: niko ne može da me kazni, a zatim: ja sam razlog tragedije ovog naroda i države. Opet negativna kvalifikacija, i kazna.
Eto, ti si napisao svoje viđenje, a na Tviteru, gde se pronalaze razni čudni ljudi, se može čuti dosta težih reči. Otuda moje pitanje koju kaznu da očekujem za nepodržavanje protesta.
Sam si se isprojektovao, niko te nije napao. "Govori dosta o tebi" znači da govori dosta o tebi, a šta govori o tebi - za to moramo da imamo širi kontekst, možda si nezainteresovan, možda si apatičan, možda si skeptičan, možda si koristoljubiv, možda si ovakav, a možda i onakav. To ne znamo
Za nepodržavanje SNSa nisi TI snosio posledica, ali je neko drugi ostao bez posla, neko bez uloge u filmu, neko bez nastupa, neko je možda izvisio na konkursu za posao jer mu je konkurencija podržavala SNS. A kad pominješ restorane, zaboravio si da napomeneš da postoje i restorani koji SU podržali proteste i evo već par dana nakon toga ih gazi inspekcija i za vratu su im napredni.
Nisam ni JA snosio nikad nijednu posledicu zbog ne-podržavanja SNSa. Šta ću, učio sam škole, završavao fakultete, kupio znanje, radim posao nezavisno od sistema i ne može niko ni da me otpusti sa posla zbog podržavanja ili nepodržavanja ovog ili onoga niti da me trpa u autobuse ko stoku. Ali to ne znači da se to ne dešava i da ne postoje neki drugi ljudi kojima se baš to dešava.
Tako da - već ti je Đoka napisao (očigledno je bolje razumeo šta ja pišem nego ti) - niti si TI uzrok tragedije ovog društva, niti to "dosta o tebi" može da znači nešto loše.
A ti ako si odlučio da se uvrediš, ti se vređaj šta da ti kažem, ja znam šta sam napisao i šta mislim, a još sam i detaljno obrazložio