Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Srbija - raspada li se ili ne?

elitemadzone.org :: MadZone :: Srbija - raspada li se ili ne?

Strane: << < .. 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 61733 | Odgovora: 734 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
*.static.isp.telekom.rs.

+10455 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?21.01.2025. u 12:34 - pre 3 meseca
Citat:
dr0id: Ocigledno nisi ili imas iskrivljenu sliku stvarnosti. Godina na budzetu, stipendije, kirije su smesna cena spram ostatka zivota u ovakvoj sredini.

Kome je smešno? Tebi?
Ili roditeljima studenata? Misliš li da je i njima smešno? Smeju se svaki dan, zar ne?

Ha, ha, ha! Nema veze sine, 'ebeš studiranje! Bitnije je da blokiraš Mostarsku petlju, da stoka ne može kući posle posla!
Šta će ti, sine diploma Pravnog/Medicinskog/Mašinskog! Kome to treba ako je SNS na vlasti?!?

OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji

Odgovor na temu

dr0id

Član broj: 326795

+149 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?21.01.2025. u 12:57 - pre 3 meseca
Svakome ko je normalan, racionalan i nije glup ili uspavan, drogiran, ucmao, oguglao, predao se nenormalnoj svakodnevici.

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10455 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?21.01.2025. u 13:34 - pre 3 meseca
Rekoh eto i ponavljam: studenti su zloupotrebljeni u jednoj političkoj, naručenoj i plaćenoj kampanji. Svaka politička kampanja, zna se, jeste zapravo gola borba za vlast, zamotana u šareni papir.

Politička borba za vlast je razumljiva, prihvatljiva i normalna. Promenljivost vlasti je normalna i očekivana. Zato i postoje političke partije i višepartijski sistem, i parlamentarna demokratija.
Ono šta po meni nije prihvatljivo je zloupotreba studenata i đaka u političkoj borbi za vlast.

Ono šta takođe tvrdim to je da nema govora o spontanim studentskim protestima. Franšiza kampanje je više nego jasna. Prodavci, politički market menadžeri se nisu potrudili da smisle nešto novo.
Kupac došao, ovi pokazali šta imaju na lageru (sa lagera je jeftinije nego da se sad smišlja nešto novo), ovaj kupio pa sad kampanja teče.

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

dr0id

+149 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?21.01.2025. u 14:13 - pre 3 meseca
Ti prakticno kazes da je orkestrirano, organizovano, finansirano iz istog centra, a studenti su naivni, glupi i zloupotrebljeni i samim tim je sasvim razumljivo da ti nije jasno kako je izgubljena godina smesna cena spram izgubljenog zivota i da oni protestuju i protiv takvih kao sto si ti.

Ja kazem da im je pun kuvac ovakve drzave, roditelja/baba deda koji ceo zivot cute, trpe, pate jer su tako vaspitani, indoktrinirani i misle da tako treba, da ne zasluzuju bolje (ili jos gore zdusno podrzavaju bolesnika i ekipu), kriminalaca koji prolaze nekaznjeno, izvrtanja istine i ludaka koji posle TV-a i frizidera sad iskace i sa instagram-a i tiktok-a, da sami smisljaju parole i crtaju ili stampaju transparente, da stampaju bedzeve na 3D stampacima, itd. jer nisu glupi i znaju kako treba i kako moze da se zivi, i da je neko ili plagirao tu saku ili je neko google-ao krvave ruke pa izasla slika pa to preuzeo a ostali prihvatili, mada to uopste nije bitno.

Za razliku od njih eno AV i bolesna druzina imaju originalni simbol, pokazuju narodu srednji prst krvave ruke pa cemo videti da li ce proci to "pa sta, moze nam se" i "cuti dok te karam" ili ce (konacno) ostati bez prsta.

Odgovor na temu

vjova
Jabuka

Član broj: 62349
82.117.206.*

+17 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?21.01.2025. u 14:14 - pre 3 meseca
Citat:
Java Beograd: Rekoh eto i ponavljam: studenti su zloupotrebljeni u jednoj političkoj, naručenoj i plaćenoj kampanji. Svaka politička kampanja, zna se, jeste zapravo gola borba za vlast, zamotana u šareni papir.

Politička borba za vlast je razumljiva, prihvatljiva i normalna. Promenljivost vlasti je normalna i očekivana. Zato i postoje političke partije i višepartijski sistem, i parlamentarna demokratija.
Ono šta po meni nije prihvatljivo je zloupotreba studenata i đaka u političkoj borbi za vlast.

Zašto ne spominješ šta je sve prethodilo tome. To ti ne smeta?
Zašto bi neko platio studente kad oni ne pretenduju na vlast?
Drugo svi su punoletni i mogu da učestvuju u političkom životu ako hoće.

Inače ja ne bi imao problem da budem i zloupotrebljen ako će to pomoći da odgovaraju svi koji su krivi za pad nadstrešnice u Novom Sadu.

Da li se slažeš sa zahtevima studenata?
Ako je to slučaj u čemu je onda problem? Čak i da su plaćeni.

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+775 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?21.01.2025. u 15:15 - pre 3 meseca
Može li neko da zamisli recimo da je Angela Merkel posle drugog mandata obećala nemcima oštru borbu protiv korupcije? Pukla bi na izborima samo tako, jer bi je pitali "šta si do sada radila?", a ovde to kao da nema nikakvog efekta, mislim da mnogi zaluđeni reaguju "pa, vidiš da se predsednik bori na sve strane, čak će i korupcijom da se pozabavi", niko od ovih koji su za njega da razmisle da li je to uopšte njegova ustavna nadležnost.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

Living Light

Član broj: 331540

+1267 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?21.01.2025. u 17:25 - pre 3 meseca
Lazarevac Live

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10455 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?22.01.2025. u 07:34 - pre 3 meseca
Citat:
vjova:Zašto ne spominješ šta je sve prethodilo tome. To ti ne smeta?

Smeta mi. Sve mi smeta. Ovaj režim niže afere, i ne zna im se broj.

Od onih 2 minuta, preko Jovanjice, rušenja u Sava Mali, afere sa Krušikom, procvat organizovanog kriminala, mešetarenja opskurnih likova kao što je Hrkalovićka, procvat građevinske mafije i tako dalje, ne zna im se broj.
I naravno, alfa i omega (što stalno ponavljam) potpuno uzurpiranje medija koji su postali partijska glasila.
I preko svega toga BESKRAJNA KORUPCIJA u svim većim državnim projektima. Što je i dovelo do pada nastrešnice. I još bogzna koliko drugih traljavo izvedenih građevinskih projekata.

I šta očekujem?
Političku borbu za vlast, aktiviranje svih opozicionih partija, koji će svojim programom, ponuđenim rešenjima za nagomilane probleme privući mase, a lideri opozicije svojom harizmom dodatno uticati na izbore.

Šta vidim umesto toga?
Sakrivanje opozicionih partija i lidera iza "triper pokreta" tipa "Srbija protiv nasilja", "Žuta patkica", "Ne davimo Beograd", "Most ostaje" "Sve mora da stane" i naravno beskrajno blokiranje saobraćajnica od prošlog Maja, praktično u kontinuitetu.
Blokada Gazele, Mostara se pokazalo kao alfa i omega partijskog programa opozicije. Blokada Gazele - rešenje svih nagomilanih problema u društvu!

I sad, kao šlag na tortu - studentski protesti. Ne mogu "studenti" da dođu na vlast. Politička partija, učesnik izborne trke - može.
Da su studentski protesti potrajali nedelju dve, pa ajd. Ali ovo su već meseci. I još preko svega - blokada i štrajk u školama! Pa mislim...
Alo, ljudi, studentima propada godina, maturantima propada upis na studije. Mislite o tome.

Građani sa nagomilanim frustracijama krenu emocije i žal za mladost, žal za svim propuštenim prilikama da učestvuju u političkom životu pa veličaju studentske proteste, naravno uz kurco bolju što će neko da strada na blokadama, nesreća je tu, samo čeka da se desi.

Šta će da bude, kad i ako Vučić "padne", pobegne, ili šta god, pa se raspišu novi izbori?
Jer, da se razumemo, izbori su esencijalni, ne može neko na silu da sedne u skupštinu, a zna se - vladu bira skupština.
I sad, SNS padne, raspišu se izbori i? Odjednom isplivaju neke fantomske partije, neki opskurni likovi, "pacijenti" umesto lidera, ljudi sumnjive prošlosti, likovi poput Miliice Zavetnice i slični.
Alo? Pa ko će za njih da glasa? Pa "gde ste bili do juče"?

Odgovor na temu

dejanet
Beograd

Član broj: 19240

+859 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?22.01.2025. u 08:04 - pre 3 meseca
Mirise na generalni strajk, verovatno za PETAK.

Posle Vuckove izjave da strajk u skolama nije uspeo (ponedeljak 20.ti), izgeda da je od danas druga prica.

Odgovor na temu

test1234
Branislav B. Rakic

Član broj: 146636
109.245.204.*

+345 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?22.01.2025. u 10:53 - pre 3 meseca
Mislim da bi ovaj tekst lepo lego u ovu temu…

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

dr0id

+149 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?22.01.2025. u 11:22 - pre 3 meseca
Citat:
Java Beograd:I šta očekujem?
Političku borbu za vlast, aktiviranje svih opozicionih partija, koji će svojim programom, ponuđenim rešenjima za nagomilane probleme privući mase, a lideri opozicije svojom harizmom dodatno uticati na izbore.

Sam sebe demantujes:
Citat:
Java Beograd:
Citat:
Turmen: Ako se i tada narod odluči za SNS ...

Narod je ovca. Radi šta mu se kaže. Kako mu se kaže? Pa preko medija.

- Ako jedna partija ima SVE medije za sebe i svoju samopromociju, kako može da izgubi izbore?

I obratno:
- Ako neka partija doživljava kontinuirani hejt svih medija - kako može da dobije izbore? Pa nikako, kad si "lepo objasnio narodu" ko je sotona, izdajnik i strani plaćenik dostojan prezira.

Zato postoji regulatorno telo REM - koje treba da bude nezavisno ( :D :D :D ) i da reaguje na medijsku manipulaciju.
Ali, šta to vredi kad REM ne funkcioniše, a dugi niz godina je na čelu bila SNS zmija Olivera Zekić. Oličenje sotone.

Isto sam ovo pisao (slično) i posle prošlih izbora kad je 99% hejta gubitnika izbora palo na onih par hiljada bosanaca koji su došli da glasaju. "Pokradeni izbori!" Kako pokradeni sa manje od 0.1% birača :)
Takođe su gubitnici izbora brojali i predimenzionirali pojedine izborne nepravilnosti na ponekom biračkom mestu. Manje od 0,001%

A zapravo su svi izbori u poslednjih 10 godina pokradeni unapred - kroz medijsku sliku.

Dakle, popuna je ludost izlaziti na izbore, bez najmanje godinu dana medijske ravnoteže, i naravno pravnog procesuiranja kriminogene hobotnice SNS.
E, posle godinu dana (minimum) i posle osuđujućih presuda, počevši od štete koju je naneo roštiljdžija EPS-u i građanima Srbije, pa do nastrešnice - tek onda pusti narod da bira na izborima.

Citat:
Građani sa nagomilanim frustracijama krenu emocije i žal za mladost, žal za svim propuštenim prilikama da učestvuju u političkom životu pa veličaju studentske proteste, naravno uz kurco bolju što će neko da strada na blokadama, nesreća je tu, samo čeka da se desi.

Ovo ti je greska (a mislim i vlastima). ti stariji sa nagomilanim frustracijama od emocija imaju samo cistu mrznju i samo cekaju neki incident da se iskale. Kakve sam komentare/pretnje u poslednjih par meseci cuo samo od taxista bolje da ne pricam...
Citat:
Šta će da bude, kad i ako Vučić "padne", pobegne, ili šta god, pa se raspišu novi izbori?
Jer, da se razumemo, izbori su esencijalni, ne može neko na silu da sedne u skupštinu, a zna se - vladu bira skupština.
I sad, SNS padne, raspišu se izbori i? Odjednom isplivaju neke fantomske partije, neki opskurni likovi, "pacijenti" umesto lidera, ljudi sumnjive prošlosti, likovi poput Miliice Zavetnice i slični.
Alo? Pa ko će za njih da glasa? Pa "gde ste bili do juče"?

Bice ono sto je trebalo odavno da bude, smenjiva vlast - lakse izgubis fotelju nego dobijes. Ovo sto sad gledas na protestima je budjenje, sazrevanje svesti, da gradjani imaju prava i moc a vlast obaveze, duznost, odgovornost.

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10455 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?22.01.2025. u 11:24 - pre 3 meseca
A pazi ironije, raspravljam se s onima koji nisu guz'cu digli s tastature, ali šatro, do poslednje (studentske) kapi krvi podržavaju studente, našu mladost i budućnost!
Sve borci iz prvih redova, tuku se policijom, goloruki kidišu na pendreke i suzavac! Major posebno! Fatalno!
Poneki od vas sigurno bili da blokiraju od policije već blokiranu mostarsku petlju, raščišćenu od ljudi i vozila!
Nema veze za ispitni rok, nema veze ko izgubi godinu, ko izgubi stipendiju! Napred studenti, ja ću vas kuražiti! Boli me kajta za vaš budžet, samo nastavite tako i blokirajte stoku da ne može da prođe ulicom!
Bravo nastavnici i učitelji - generalni štrajk! Gasi škole! Ko ]ebe decu, šta će im škola ionako! Kome još treba znanje o broju ovaca u Australiji! Ua škole!
Ruši Gazelu, dosta je bilo blokiranja!

@test1234 - ti svakako planiraš da stupiš u generalni štrajk do ispunjenja studentskih zahteva, jel'da? Pa naravno da si u štrajku. Nisi valjda lud da radiš, servisiraš belu tehniku i zarađuješ dok studenti ginu na barikadama?! Ako nisi u generalnom štrajku, onda možemo smatrati da direktno podržavaš režim i žvalavog.

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10455 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?22.01.2025. u 11:38 - pre 3 meseca
Citat:
test1234:

Ja bih ovako na ovo odgovorio:

Nisi ti politički osvešćen niti imaš izgrađeno kritičko mišljenje i politički stav, nego je tebi trenutno loše.
A pošto je tebi lično loše, ti pogrešno pretpostavljaš da je za to kriv režim, pa onda, opet pogrešno, očekuješ da je svima loše, i da svi mi zajedno treba da rušimo režim, zato što je tebi trenutno loše.

Da je tebi dobro, ne bi ti kačio ovakve nebuloze, karikirane pamflete. Inače, ova misao, originalno je nastala kao otpor širenju fašizma.

I još jednom: režim jeste loš i treba ga rušiti.
Decu i studente ostaviti da uče i studiraju i ne zloupotrebljavati ih.

Odgovor na temu

dr0id

+149 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?22.01.2025. u 11:45 - pre 3 meseca
Znaci nisi ukapirao da se odnosi bas na takve koje ne interesuje kako je drugima? Ni da deca i studenti nece da trpe takav rezim/sistem/sredinu?

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10455 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?22.01.2025. u 11:50 - pre 3 meseca
A šta, ti po ceo dan samo brineš kako je drugima? I samo te to interesuje?

Deca ni ne znaju šta znači "režim", ali mnogim osnovcima su koliko se može videti utrpali transparente u ruke na kojima piše "Mi smo uz studente". Bravo!

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10455 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?22.01.2025. u 11:52 - pre 3 meseca
Citat:
dr0id:Znaci nisi ukapirao da se odnosi bas na takve koje ne interesuje kako je drugima? Ni da deca i studenti nece da trpe takav rezim/sistem/sredinu?

Da li je moguće da postoji neko ko blokiranje ulica, mostova i vitalnih saobraćajnica vidi kao nešto šta škodi režimu?

Odgovor na temu

dr0id

+149 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?22.01.2025. u 12:01 - pre 3 meseca
Ako im ne skodi sto se bune, prete, besne? Vrhovni pacijent juce kaze da je svega 98 skola obustavilo rad a onda posle par sati da ce biti na hiljade tuzbi zbog obustave.
Citat:
Java Beograd:Deca ni ne znaju šta znači "režim", ali mnogim osnovcima su koliko se može videti utrpali transparente u ruke na kojima piše "Mi smo uz studente". Bravo!

Naterali ih nastavnici satanisti i hrvatski agenti a Soros im daje pare za uzinu. Pocinjes da licis na Brnabicku po stilu, smanji unos Pinka i Informera pod hitno. I ako ti nisi znao kad si bio osnovac ne znaci da oni ne znaju. Ja sam npr. u svoje vreme znao vrlo dobro i sta i kakav je rezim i ko su profiteri, sverceri, dileri i sta sve ne valja samo me nije interesovalo da menjam nesto, bila mi bitnija zabava (sto je verovatno jos gore nego ne znati).

Odgovor na temu

vjova
Jabuka

Član broj: 62349
82.117.206.*

+17 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?22.01.2025. u 12:03 - pre 3 meseca
Citat:
Java Beograd:
Citat:
vjova:Zašto ne spominješ šta je sve prethodilo tome. To ti ne smeta?

Smeta mi. Sve mi smeta. Ovaj režim niže afere, i ne zna im se broj.

I šta očekujem?

Šta vidim umesto toga?
Sakrivanje opozicionih partija i lidera iza "triper pokreta" tipa "Srbija protiv nasilja", "Žuta patkica", "Ne davimo Beograd", "Most ostaje" "Sve mora da stane" i naravno beskrajno blokiranje saobraćajnica od prošlog Maja, praktično u kontinuitetu.
Blokada Gazele, Mostara se pokazalo kao alfa i omega partijskog programa opozicije. Blokada Gazele - rešenje svih nagomilanih problema u društvu!

Problem je što je na vlasti mafija koja sve kontroliše i nema dijaloga. U takvim uslovima ne može ni opozicija da bude normalna. Može samo da se udruži sa drugom mafijom.
Ili da narod postane svestan da mora da se uključi.

Studenti su sigurno svesni šta mogu da izgube ali i svesni da u ovakvom sistemu može i njima jednom da padne nadstrešnica na glavu. Ili da im babe i dede izgore u dome za stare.
Kad tako pogledaš šta ti onda znači jedna godina studiranja? I kada da se boriš za bolje društvo nego kad si mlad. Vidim da si ti odustao.

Stalno potenciraš šta gube ali pogledaj šta dobijaju na duge staze.

Odgovor na temu

Turmen
Software Quality Assurance Engineer
Wireless Media
Beograd

Član broj: 317274
95.180.107.*

+290 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?22.01.2025. u 12:26 - pre 3 meseca
Citat:
Java Beograd: Da li je moguće da postoji neko ko blokiranje ulica, mostova i vitalnih saobraćajnica vidi kao nešto šta škodi režimu?

Trenutno škodi režimu. Zato što postoje ljudi indoktrinirani Happy, RTSom i Pinkom koji ili ne znaju za proteste ili znaju iz prizme režima "nadstrešnica nije renovirana, jbga srušila se, Tito kriv, šta sad hoće ovi narkomani i strani plaćenici". I bukvalno je jedini način prići im je da sačekaju na raskrsnici i vide da postoji kritična masa koja se bori za neki svoj cilj (odgovornost nadležnih i slično).

Da se ja pitam, ne bih blokirao nikad nijednu saobraćajnicu, nego direkt Nemanjinu 11 ili Andrićev Venac ili Skupštinu - da hulja i njegovi huljčići ne mogu da izađu odatle dok ne ispune ono što se od njih traži

Citat:
I šta očekujem?
Političku borbu za vlast, aktiviranje svih opozicionih partija, koji će svojim programom, ponuđenim rešenjima za nagomilane probleme privući mase, a lideri opozicije svojom harizmom dodatno uticati na izbor

Slažem se i ja očekujem ovo, ali ovakva opozicija trenutno NE POSTOJI. I Đilas što je kvazi-opozicija svako malo ima sukobe sa nekim mandrilima, pravi opozicionar ne bi ni godinu dana živeo, završio bi u Dunavu (jer bi svojim delovanjem čačnuo SNSu u vlast i u nečije ozbiljne investicije). I onda niko ne sme da se bavi suštinskim stvarima nego se opozicionarstvo u Srbiji sprovodi lajanjem po mrežama, jeftinim performansima u skupštini eventualno ponekim srceparajućim govorom na nekim tribinamama. Tresla se gora, rodio se miš.

Kao što sam već rekao, prošla su tri meseca od nadstrešnice nijedna opoziciona stranka nije rekla "mi vraćamo mandat i izlazimo na ulicu", nijedan opozicioni političar nije obukao žuti prsluk i stao u prvi red pred automobile ispred studenata, nijedan opozicioni političar (osim onog opskurnog Ješića iz NSa) nije ušao u klinč sa kapuljašima i batinašima. Da jeste - dobio bi moju naklonost, a verovatno i naklonost tih studenata.

U takvim okolnostima rešenje da mali čovek uzme stvar u svoje ruke, rešenje je građanska neposlušnost, rešenje su blokade škola, fakulteta, advokatskih kancelarija, sličnih institucija, da svako da svoj skromni doprinos i buši sistem na onaj način na koji može.

Studenti će da izgube godinu - so, what - izgubiće mladost i život u suprotnom. Ja nisam izgubio nijednu godinu, zaposlio se, odličan posao, plata nekoliko puta veća od "medijske prosečne", ostvario se kao inženjer, nadam se uskoro porodici - pa me to ne čini jačim od betonskog bloka koji svakog trenutka može da mi padne na glavu jer je neko rekao "ne treba X armature, može i X / 2 armature, ali daj pare za X, pa ćemo razliku da podelimo bratski".

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10455 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?22.01.2025. u 12:29 - pre 3 meseca
Citat:
dr0id:I ako ti nisi znao kad si bio osnovac ne znaci da oni ne znaju. Ja sam npr. u svoje vreme znao vrlo dobro i sta i kakav je rezim i ko su profiteri, sverceri, dileri i sta sve ne valja samo me nije interesovalo da menjam nesto, bila mi bitnija zabava (sto je verovatno jos gore nego ne znati).
Ja sam igrao klikere, i žmurke. A ti si vidim vodio političke kružoke. I znao si poimenice sve ministre u vladi. Bravo za tebe! Droida za predsednika!

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Srbija - raspada li se ili ne?

Strane: << < .. 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 61733 | Odgovora: 734 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.