Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće

Strane: << < .. 2 3 4 5 6 7

[ Pregleda: 22489 | Odgovora: 137 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Count Zero

Član broj: 32400
Poruke: 203



+406 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće30.08.2010. u 12:03 - pre 167 meseci
Citat:
Onaj: Hehe, pa tako obučen je dolazio jedan moj profesor na faksu (i ne, nije predavao fiskulturu jer taj predmet nismo ni imali). I nikom ništa. Eno ga još radi i verovatno nije promenio stil (navika je čudo).

Ma ima raznih i profana, u pravu si ti. Ima ih i koji puše u učionici/amfiteatru, nose čačkalicu u zubima, ima ih koji psuju u digresijama "predavanja", neki čak i ne dolaze na nastavu, a primaju platu.
Čudo, pravo veliš.
 
Odgovor na temu

Horvat

Član broj: 17332
Poruke: 3042
dynamic-78-30-130-112.adsl.eunet.rs.



+165 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće30.08.2010. u 12:05 - pre 167 meseci
btw, cisto informativno, koji to fax ima klime u predavaonicama/amfiteatrima?
 
Odgovor na temu

Count Zero

Član broj: 32400
Poruke: 203



+406 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće30.08.2010. u 12:08 - pre 167 meseci
E, ne znam kako kod tebe na faksu, ali ovo što znam, u mnogim učionicama postoje klime ("događaj" je bio u jednoj takvoj).
Mislim, šta sad, je l' treba digitalni potpis i fotka ako nešto napišem?! Bila klima i gotovo. Ja sam ga lepo i opravdao - dečko možda stanuje daleko, pa dok je došao, skuvao se jadan, ili je pravo sa bazena, a nema gde da se presvuče.
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6042



+4631 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće30.08.2010. u 12:09 - pre 167 meseci
Pazi ovako, ja polazim od svog primera, ja recimo ne podnosim odela i kravate. Jednostavno ih ne volim, delom zato sto me podsecaju bas na te politicare i prevarante i sto njihovu nakicenost vidim kao pokusaj da me prevare kao maloumnog (a to nema veze samo sa balkanom, najveci svetski hohstapleri, od miloste zvani hedgeri, su svi od reda obuceni prvoklasno i kad pricas sa njima pomislio bi da u slobodno vreme prevode bakice preko pesackih prelaza) a delom zato sto mi je nekomforno i ne podnosim da imam nista stegnuto oko vrata, ni lancice ne nosim niti polo majce zakopcavam do grla i to je jednostavno moj subjektivitet baziran na ko zna cemu, mozda su me besili u proslom zivotu. Po vasem konceptu razmisljanja ja sam neprofesionalan i nekulturan i svo moje znanje, iskustvo i strucnost, dakle moja sustina, je trajno zasenjeno cinjenicom da sam seljak koji ne voli kravate i kome nedostaje "osecaj" za formu i da mi zbog toga treba ograniciti nesto u zivotu, za pocetak napredovanje u karijeri. Naravno nikad na posao nisam otisao u kupacim gacama, striktno business casual ali to ocigledno nije dovoljno za neku realizaciju karijere u mendazmentu koja je bazirana na formalizmu i kontrolisana od strane formalista, za njih ja moram da se pretvaram da su kravate ono veci izum od habl teleskopa.

Kad je situacija takva da je formalno kravata obavezna ja je nosim, i ne bunim se mnogo jer iz takve situacije ocekujem nesto, dakle ocekujem DODATNU kompenzaciju za svoju muku i prilagodjavanje VASIM VECINSKIM drustvenim pravilima. sada bas sve vise prelazim u menadzment i sve mi je vise potrebna kravata i ja je nosim ali za to dobijam odgovarajucu kompenzaciju u poziciji i parama. Isto tako sam i dao otkaz u jednoj firmi i za malo manje pare presao u drugu business casual samo zato sto je prva uvela obavezne kravate za sve ukljucjuci i backoffice staff, manje vise zbog samih kravata a vise zbog cinjenice da su kravate uvedene kao forma koja treba da zameni sustinu da je firma disfunkcionalna. I to je uvek bio moj generalni problem sa uvodjenjem formalizacije, skoro UVEK je forma bila izgovor nesposobnih da se pokrije manjkavost ili kompletan nedostatk sustine i svrhe i ako si u poziciji da samo malo zagrebes ispod te ljubazne forme vidis koliko je u stvari to sve isprazno, povrsno i nespobno za konkretno delovanje.

I sad tu postoji salter javne uprave (bilo koje) cija jedina svrha postojanja je da administrira realizaciju mojih prava i nema teorijske sanse da bi za njih obukao kravatu niti osecam bilo kakvu potrebu da njih nagradjujem svojom mukom niti smatram da su oni u poziciji da odredjuju da li cu ja ili necu nositi kravatu. Dakle to je u startu sukob i ne moze postojati koncept reciprocitetnog postovanja u kontaktu koje nije peer-2-peer, u salterskoj komunikaciji neko je nekome uvek nadredjen i pitanje je samo ko je kome, a to pitanje je od vajkada bilo vezano za silu, dakle ko je u stanju kome da uskrati nesto. U prici iz ove teme princip je isti samo je gradacija drugacija, spusti ovo razmisljanje par koraka dole i eto sorceva i cinjenice da je kod nas salterski sluzbenik taj koji gospodari i da je tvoja usluzenost nista vise nego rezultat njihove milosti jer si bio dobar decko i obukao pantalone. Da cika bonu.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

Isak666
DE

Član broj: 178292
Poruke: 758
...kabel-badenwuerttemberg.de.



+586 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće30.08.2010. u 12:11 - pre 167 meseci
Citat:
Marko_L: @Isak666
Ne znam zašto pominješ nekakav sastanak, kada se ovde ne radi o tome, već o prostom usputnom javljanju na biro. U stvari, možda je danas nešto drugačije, ali kada sam ja poslednji put bio na birou, pre nekoliko godina, nije bilo nikakvog sastanka, nego imaš rok do kojeg moraš da se javiš, pa onda odeš tamo, čekaš u redu jedno 3 sata, a kod referenta uđeš koliko da ti lupi pečat. Drugo je kada ti zakažu sastanak, jer su ti recimo pronašli posao, mada i to nije neki ne znam ni ja kakav sastanak, nego se javiš, a oni te upute na poslodavca. Možda je u Nemačkoj drugačije, ne znam, možda je i ovde sada drugačije, ali ja pričam kako je bilo. Uglavnom se sve svodilo na šalter i eventualno pola minuta sa referentom da ti lupi pečat ili da neki papir.


Ja sam isto bio jednom u srpskom Sluzbi za zaposljavanje i dobio sam termin za sobu tu i tu, seo sam u cekaonicu, cekao duze nego sto treba naravno, pored ljudi dolaze za nemam pojma sta odlaze na salter i predaju nesto, ja ulazim u kancelariju, sedam na stolicu, predajem papire, on meni daje neke papire, prica nesto, pricam ja njemu nesto, ima moje noge i pazuhe direkt pored svog radnog prostora kao i ja njegove i koliko se secam nisam mogao dobiti produzenje statusa nezaposlenog pomocu pomocu kojeg se dobije zdravstveno pokriveno dok mu nisam predao papir safirmama koje sam zvao, kad sam zvao i dok on to nije pogledao i dao mi jos neko cpanje od kartona - ne secam se sta.

To je meni jedan sastanak, a sad sto je to nekome usputna radnja - govori vise i funkcionisanju institucije i dozivljaju korisnika institucije.


A u DE je prilicno drugacije i to bez pisanih pravila za posetioce.
Ali opet tp je druga prica, jer su luteranske i kalvinisticke zemlje stavile obavezu prema pozivu a posebnu prema pozivu u sluzbi drzave kao nacin ispovedanje vere, te otud respekt radnika prema pozivu i odgovornost i respekt onog koji saradjuje sa njima.

Pa zato slusamo kako salter tamo negde dobro radi, a na Balkanu ne.
A to nije palo sa neba, nego odredjen ugled institucija se gradio vekovima, dok u Srbiji ne mozes naterati tetku da odlepi sise sa pasijansa po opstinama ili nekog selju da ne ladi pazuhe dok sedi pored nekog u cekaonici ili nekom ispred nosa u kancelariji.


@mmix

ne pricam o salteru gde se radi kao na traci - predas, dobijes i odes nekad pre nekad kasnije, nego o sastanku oci u oci sa osobom u njegovoj kancelariji gde resavas odredjeni svoj problem - pisao sam vec sta je to.

Takodje, ti nisi neprofesionalan i selja jer nemas kravatu, jer kravatu ni ne moras da nosis niti ko pise o kravati, nego o dugim pantalonoma da ti ne ispadaju jaja iz sorca dok sedis kod nekoga u biro, a ja kad sam radio to sto je radio akter sa pocetka teme sam sedeo kod nekoga u birou na odredjen termin i nisam preleteo salter sa predatom knjizicom i aj zdravo.
Pristojno oblacenje i ophodjenje je samo nacin na koji mozes dobiti dodatnu korist jer te neko moze uzeti sa ozbiljnoscu i postovanjem jer si i ti njemu tako prisao.


To je tvoj dodatak i glupak sa kravatom ce uvek biti glupak sa kravatom, dok ce pametan sa kravatom biti uvek covek koji pored toga sto to ima nesto da ponudi - ume to jos i dobro da predstavi, te mu to moze biti samo plus.

[Ovu poruku je menjao Isak666 dana 30.08.2010. u 13:25 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Isak666 dana 30.08.2010. u 13:27 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Horvat

Član broj: 17332
Poruke: 3042
dynamic-78-30-130-112.adsl.eunet.rs.



+165 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće30.08.2010. u 12:19 - pre 167 meseci
no sikiriki count zero, nisam te napadao,nego me je informativno zanimalo koji je fax u pitanju (bez fotki i digitalnih potpisa), jer nisam vidjao tako nesto po subotickim visokoskolskim ustanovima (a pogotovo ne po nizim, no to nije tema), jedino postoje u ponekim prostorijama (ponekih profana)
btw,to sto ja nisam video, ne znaci da ne postoji barem na jednom faxu u jednoj ucionici, pricam u vecini slucajeva
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6042



+4631 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće30.08.2010. u 12:19 - pre 167 meseci
Pa ni ne mozes da ubacujes Nemacku u pricu, kad ti u Nemackoj imas 40C bilo gde? Sve bre severno od Srbije je van konkurencije, ni u Srbiji niko vise ne hoda ulaicama u sorcu i papucama kad pocnu kise u septembru i sve tako dok dok ne udari iznad 30 i nesto u julu dogodine. U tom periodu si obucen jer je jednostavno vreme takvo. Ove teme i problemi se i pojavljuju samo u julu/avgustu. Kako je pala kisa u subotu sad i ja sam presao iz sorca i sandala u trofrtaljke i patike, sad sam valjda dovoljno pristojan za uber-tetkicu.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

HeYoo

Član broj: 72595
Poruke: 491



+1017 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće30.08.2010. u 12:19 - pre 167 meseci
A Lesli svaka cast za menzu... nasmeja me :D Covek bi pomislio da u odelu i spavas.

 
Odgovor na temu

Onaj

Član broj: 260000
Poruke: 131
*.adsl.eunet.rs.



+196 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće30.08.2010. u 12:26 - pre 167 meseci
Citat:
HeYoo: A Lesli svaka cast za menzu... nasmeja me :D Covek bi pomislio da u odelu i spavas.


I to ne u bilo kakvom odelu nego - ninja suit.


Slobodan i otvoren internet = elementarno ljudsko pravo
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

HeYoo

Član broj: 72595
Poruke: 491



+1017 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće30.08.2010. u 12:29 - pre 167 meseci
:D

Inace razumem Leslija.. on je verovatno zamislio da se taj nesrecnik pojavio za salterom u ovoj varijanti:


Mada zatvorene cipele mu daju po ozbiljnosti.
 
Odgovor na temu

Count Zero

Član broj: 32400
Poruke: 203



+406 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće30.08.2010. u 12:34 - pre 167 meseci
Hm, prekrivene genitalije, čak ima i cipele i džemper. Mož' da prođe. NEEEXT!
 
Odgovor na temu

Isak666
DE

Član broj: 178292
Poruke: 758
...kabel-badenwuerttemberg.de.



+586 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće30.08.2010. u 12:35 - pre 167 meseci
Citat:
mmix: Pa ni ne mozes da ubacujes Nemacku u pricu, kad ti u Nemackoj imas 40C bilo gde? Sve bre severno od Srbije je van konkurencije, ni u Srbiji niko vise ne hoda ulaicama u sorcu i papucama kad pocnu kise u septembru i sve tako dok dok ne udari iznad 30 i nesto u julu dogodine. U tom periodu si obucen jer je jednostavno vreme takvo. Ove teme i problemi se i pojavljuju samo u julu/avgustu. Kako je pala kisa u subotu sad i ja sam presao iz sorca i sandala u trofrtaljke i patike, sad sam valjda dovoljno pristojan za uber-tetkicu.


Bilo nekad pre 30 godina tako.
Sad je druga prica:
Citat:
Hitzewahnsinn: Heute gibt's knapp 40 Grad
aktualisiert am 23.07.2010, 12:34 Uhr
"Entlang der Rheinschiene, etwa zwischen Freiburg und Mannheim, könnten die Temperaturen auch bis nahe an die 40-Grad-Grenze herankommen", prognostiziert Andreas Wagner vom Wetterdienst Meteomedia gegenüber wetter.info.


http://wetter.t-online.de/hitz...napp-40-grad/id_42221358/index
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće30.08.2010. u 13:13 - pre 167 meseci
Citat:
Pa zato slusamo kako salter tamo negde dobro radi, a na Balkanu ne.
A to nije palo sa neba, nego odredjen ugled institucija se gradio vekovima, dok u Srbiji ne mozes naterati tetku da odlepi sise sa pasijansa po opstinama ili nekog selju da ne ladi pazuhe dok sedi pored nekog u cekaonici ili nekom ispred nosa u kancelariji.

Pa o tome se i radi. Ugled se gradi profesionalnošću i uslužnošću, a ne maltretiranjem građana, terajući ih da stoje 3 sata u redu na +40c, neretko samo da bi im šalteruša rekla da im fali jedan papir koji mogu izvaditi u nekoj ustanovi, čija je lokacija na drugoj strani grada. I to se obično saopšti na veoma neprofesionalan način, tipa "Što bre nisi don'o ovo ?". Pa onda odeš u tu ustanovu, pa ne stigneš da se vratiš, pa sutra opet u red i sve tako. Ne sećam se kada sam poslednji put nešto završio glatko i uz ljubazan osmeh šalteruše, a ne da mi uzdiše kad joj zatražim neki formular ili tražim neku informaciju. Kao da sam ja tu došao zato što nemam pametnija posla, a ne da završim nešto što moram da završim, jer zakon to zahteva od mene, recimo da imam važeću ličnu kartu. I onda takvi uzmu da propisuju dužinu pantalona, navodno radi nekog ugleda, umesto da se taj ugled gradi tako što ćeš da omogućiš građanima da se sve što može završi elektronski, da se zakazuju sastanci u tačno određeno vreme, da se pruže sve potrebne informacije preko telefona ili emaila, a ne da se i za to čeka red na šalteru i slično. Eto, to je još jedan kuriozitet u Srbiji, preko telefona i emaila gotovo nikada ne možeš dobiti potrebnu informaciju, jer preko telefona obično ne možeš da nađeš osobu koja ume da ti da tu informaciju, a na mejlove niko ne odgovara. I onda se priča o nekakvom rušenju ugleda jer si došao u kratkim pantalonama. Smešno.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

Isak666
DE

Član broj: 178292
Poruke: 758
...kabel-badenwuerttemberg.de.



+586 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće30.08.2010. u 13:26 - pre 167 meseci
Skroz si upravu.
To sam i napisao da cela ta prica ni nema poentu sa ovakvom uslugom.

Zato je propis odevanja okacen na vrata zguzni metod kojim se hoce -kao i sve ostalo u Srbiji- na brzinu "evropeizovati", kao satro smo sad fini.
Ucenje kroz porodicu, skolu i poslovanje bontonu, kulturi zivota, pa medju tim i kulturi odevanja i ophodjenja je malo duzi put, ali jedini ima poente.

Ali to ne znaci da ne treba da postoji odredjena formalna komunikacija koja ukljucuje i izbor odece, nego samo da se treba izabrati drugi nacin od okacenog propisa iza kojeg dzibri opstinski cucavac.


Btw odgovor na mail iz srpske institucije bilo koje vrste - nikad nisam dobio. U cemu je jbna fora?! Odgovaranje na mail je luksuz ili sta - nema vremena od posla? Ne kontam da ni jedan odgovorni ne kaze - alo kokosi, mail nije samo za powerpoint zen mudrosti.
 
Odgovor na temu

vilil1

Član broj: 174605
Poruke: 765



+1499 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće30.08.2010. u 13:59 - pre 167 meseci
Mene samo interesuje kako je taj lik bio obucen kada su ga vratili?

Naime, ja sam danas bio u kancelariji kod maticara u opstini Stari Grad, obucen u one klasicne, obicne, do ispod kolena bermude, (ne one ganci sarene), i u sandalama, kosulja sa kratkim rukavima. I niko me nista nije pitao, ni portir, ni bilo ko. Zavrsio sam posao sasvim normalno, bez ikakvih problema.

Kako li je ovaj bio obucen (skinut), mogu samo da pretpostavim, kada je vracen.
 
Odgovor na temu

ventura

ventura
Član broj: 32
Poruke: 7781
*.adsl.highway.telekom.at.



+6455 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće30.08.2010. u 22:18 - pre 167 meseci
Muškarac i sandale... Ja bi to pravo u aps :)

A još kad obuku čarape, pa to je prestup za samicu :)
 
Odgovor na temu

pisac

Član broj: 13046
Poruke: 4578



+3341 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće31.08.2010. u 15:20 - pre 167 meseci
Mene jednom nisu pustili u neku državnu instituciju jer sam nosio kratke pantalone. Izgovor: kolena ne smeju da se vide. Napolju je naravno bilo oko 39oC. A na šalterima sve redovi sa ženama/devojkama u suknjama i minićima kojima se vide ne samo kolena nego i dobar deo butine. Znači, zaključak je da kolena ne smeju da se vide samo muškarcima. Gadno sam se posvađao sa obezbeđenjem, i obećao da ću sledeći put doći u suknjici.

Na žalost, nisam više imao potrebe da idem tamo jer sam to sredio isti dan na drugi način. Možda su mislili da sam se zezao za suknjicu, ali nisam. Sledećom prilikom nosim suknjicu u torbici, istu onakvu kakve sam video tamo u redovima na šalteru, i ako me spreče da uđem u kratkim pantalonama a ja prikačim suknju preko pantalona pa neka me slobodno opet zaustave - završiće na medijima u kontekstu seksualne diskriminacije.

Ja mislim da oni koji donose "kodekse oblačenja" po kojima muškarci moraju da nose duge pantalone a žene mogu da dođu u minićima, imaju pomalo zakržljale mozgove kojima logika nije jača strana već se vode instinktima. Možda bi njima odgovaralo da mlađe žene dolaze i gole ako hoće, a da se muškarci uopšte i ne pojavljuju već da šalju svoje supruge. To bi onda bilo baš prijatno za oko, moram da priznam.
 
Odgovor na temu

SlobaBgd

Član broj: 70350
Poruke: 2348



+5071 Profil

icon Re: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće31.08.2010. u 15:41 - pre 167 meseci
Pisca za predsednika - opštine!
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Izbrisan sa spiska NSZ zbog odeće

Strane: << < .. 2 3 4 5 6 7

[ Pregleda: 22489 | Odgovora: 137 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.