Ljudi,
Molim za vaše mišljenje....
Treba da ugradim klimu u spavaću sobu koju sam skicirao. Mala sobica trenutno prebukirana zbog dvoje sitne dece kvadrature celih 13 m2. Klima se postavlja isključivo zbog grejanja (izbačena TA peć - ubačen još jedan krevetac :) ) Klima ce verovatno biti 07 ili 09 leca.
Problem mi stvara pozicija unutrasnje jedinice. Ova sobica se lako zagrevala (jedan spoljasni zid gde je prozor koji je pvc, izolacija 10cm demit), nemam iskustva ali po svemu sto sam procitao na ovom forumu ovo ce biti maciji kasalj za inverter fujitsu. Hteo bih nekako da pozicioniram i da se koliko toliko zagreva i hodnik.
Americki plakar je do plafona, na tom zidu mi je ostao 1 metar i tu sam na skici nacrtao predlog pozicije. Moje razmisljanje da kada bi klima duvala na dole (vrata sobe skroz otvorena do zida) da bi topao vazduh isao i u hodnik, cak i ako bi krilca malo pomerio na desno? Ni hodnik nije prevelik 8 m2. Jedino sto me brine duvanje/cirkulisanje vazduha kada se ulazi/izlazi ali mozda je to bolja varijanta nego da je postavim da duva u neciji krevet/krevetac, ipak je soba mala 3.6*3.6m. Ima li neke logike u mom razmisljanju ili gresim?

Porodična kuća, prizemlje oko 70kvm. Demit fasada 10cm, PVC
prozori.
Dnevna soba 27m2 Fujitsu 12 LUCA, spavaća soba 13m2 Fujitsu-
general 09 LLCA. Spaja ih hodnik
10m2, treća soba se ne greje.
Znači sa 2 klime grejem 50m2.