Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika
(TOP topic, by Srđan Pavlović)
Strane: << < .. 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 826519 | Odgovora: 2468 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Vasastajić

Član broj: 291378
Poruke: 738
*.dynamic.isp.telekom.rs.+2382 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 14:53 - pre 87 meseci
dacho, i jope' mešaš babe i žabe, ja sam električno brojilo im'o mnooogo pre nego što se televizija prvi put popiškila na naše vijuge, a konačno KAKVE blage veze imaju televizija i električno brojilo?!
A mog'o bi svašta nešto da naučiš kad bi pročešlj'o, DETALJNO, ovu temu, sve je ovo, što ti pominješ, prežvakano ovde zilion puta već.
 
Odgovor na temu

bachi
Vladimir Vučićević
System administrator
Beograd, Srbija

bachi
Član broj: 17912
Poruke: 4952

Sajt: www.bachi.in.rs


+2716 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 15:12 - pre 87 meseci
chika dači je ventura idol. :D
... Vladimir Vučićević aka. Bachi
~~~ www.bachi.in.rs <<<<>>>> [email protected]
>>> It's nice to be important, but it's more important to be nice...
 
Odgovor na temu

Joker
Subotica

Član broj: 646
Poruke: 1559
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: jokerleather.net


+79 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 15:17 - pre 87 meseci
Naravno, el. brojilo sam imao mnogo pre nego su krenuli da naplaćuju tv pretplatu preko računa za struju. El brojilo i tv imaju toliko veze kao i vozačka i automobil, samo da ne krenu naplaćivati registraciju automobila svima koji imaju vozačku dozvolu.
format c: /udari_disk_o_beton /jako
 
Odgovor na temu

cika dacha

Član broj: 296868
Poruke: 1013+2237 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 15:34 - pre 87 meseci
''a da ja VAS pitam?'' dal u npr francuskoj mozes da NE platis tv pretplatu?

[email protected] moj idol je Miodrag Zec koji jasno i glasno govori da moraju obaveze da se placaju! svidjalo se to nekom ili ne!

 
Odgovor na temu

KrkaCiC

Član broj: 71173
Poruke: 2184
178.17.30.*+784 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 16:03 - pre 87 meseci
Ali zasto je to obaveza?
Ne moze niko u drzavi,na osnovu necega tamo, da kaze od sada se to i to placa.

Sutra Toma moze reci svako ko ima polozeno da placa mesecno 200 din za puteve,tj za odrzavanje puteva I onda svako da placa,bez obzira imao ili ne imao vozilo-ako nema svoje mozda vozi tudje,iznajmljeno,ma iako nema vozilo biciklom koristi put i mora da plati taksu

E tako je i sa pretplatom za RTS. Imas kucu/stan,znaci imas struju,imas struju znaci sigurno imas TV i PLATI pretplatu

Mozda bih i placao tu pretplatu,ali da je televizija "bar malo" kvalitetnija
Mislim,zasto bi gradjani nase male zemlje finansirali televiziju koju kontrolise neki tamo "najbolji novinar-po recima M.Pantica "
primer-Izbori u Italiji i novinari rts-a zapale tamo da bi nam novinarka rekla dve recenice uzivo u dnevniku??? Koliko bre to kosta??? Cemu???
Ako Prva televizija moze da se finansira od prihoda i pri tom da daje lepe honorare svojim zaposlenima,onda gospodo u Vladi,nadjite boljeg menadzera RTS-u pa nek se bori za sebe i svoje zaposlene. Ovako,zasto bi,dobija novac iz budzeta,i kad je i to malo onda hoce neku tamo pretplatu!!!
Zasto placati,zasto??? Zato sto i Francuzi to rade,jel da?
Ovde stajem

 
Odgovor na temu

cika dacha

Član broj: 296868
Poruke: 1013+2237 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 16:23 - pre 87 meseci
Šta je RTV pretplata i zašto se plaća?

RTV pretplata je oblik finansiranja delatnosti, ustanove javnog radiodifuznog servisa koja se odnosi na ostvarivanje opšteg interesa. Predstavlja zakonom utvrđenu obavezu imalaca radio i TV prijemnika za mogućnost korišćenja programa Javnog radiodifuznog servisa kojima se ostvaruje zakonom utvrđeni opšti interes u oblasti javnog informisanja, odnosno Ustavom zajamčene slobode i prava građana u oblasti obaveštavanja.

Definicija Javni radiodifuzni servis, ima sledeće značenje: proizvodnja, kupovina, obrada i emitovanje informativnih, obrazovnih, kulturno-umetničkih, dečijih, zabavnih, sportskih i drugih radio i televizijskih programa koji su od opšteg inetersa za građane, a naročito u cilju ostvarivanja njihovih ljudskih igrađanskih prava, razmene ideja i mišljenja, negovanja političke, polne, međunacionalne i verske tolerancije, kao i očuvanja nacionalnog identiteta. (Zakon o radiodifuziji, čl. 4).

Postojanje javnog radiodifuznog servisa, kao i obavezna pretplata kao način finansiranja je međunarodni standard koji obezbeđuje Javnom servisu finansijsku i uređivačku nezavisnost u proizvodnji i emitovanju programa koji je od opšteg interesa.

"Programi koji se proizvode i emituju u okviru javnog radiodifuznog servisa su od opšteg interesa i obuhvataju programe informativnog, kulturnog, umetničkog, obrazovnog, verskog, naučnog, dečjeg, zabavnog, sportskog i drugih sadražaja, kojima se obezbeđuje zadovoljavanje potreba građana i drugih subjekata i ostvarivanje njihovih prava u oblasti radiodifuzije."

"Programima koji se proizvode i emituju u okviru javnog radiodifuznog servisa mora da se obezbedi raznovrsnost i izbalansiranost (međusobna usklađenost ili usaglašenost) sadržaja kojima se podržavaju demokratske vrednosti savremenog društva, a naročito poštovanje ljudskih prava i kulturnog, nacionalnog, etničkog i političkog pluralizma ideja i mišljenja." (čl. 77. Zakon o radiodifuziji, "Sl.glasnik RS" 42/02).

Zakon o radiodifuziji, kojim je propisana obaveza plaćanja RTV pretplate, donet je 19. jula 2002. godine, u Narodnoj skupštini Republike Srbije (objavljen u "Sl. glasniku. RS" broj 42/02).


gore na pitanjaDa li se u drugim zemljama naplaćuje pretplata?

RTV pretplata, kao oblik finansiranja javnih servisa, naplaćuje se u skoro svim zemljama Evrope (Island, Danska, Norveška, Austrija, Švedska, Finska, Nemačka, Velika Britanija, Švajcarska, Belgija, Irska, Francuska, Italija, Republika Češka, Poljska, Slovenija, Hrvatska, Makedonija, Srbija, Portugalija...).

Evropska unija je svesna uloge javnih servisa; ovu činjenicu najbolje potvrđuju Amsterdamski protokoli usvojeni u Amsterdamu 1997., koji sugerišu četiri principa na kojima treba da se zasniva budućnost javnih servisa: stabilnost (obezbeđena finansijska sredstva za ispunjavanje misije javnog servisa), nezavisnost (uređivačka autonomsnost javnog servisa), proporcionalnost (finansijska sredstva obezbeđena za javni servis moraju da omoguće izvršavanje misije u potpunosti) i transparentnost (nadležna nadzorna tela prate realizaciju postavljenih zadataka pred javni servis i namensko korišćenje sredstava).

Visina pretplate zavisi od platežne sposobnosti stanovništva jedne zemlje. U evropskim zemljama je uobičajeno da visina mesečne RTV pretplate bude u nivou mesečne pretplate za dnevne novine.

Način na koji se naplaćuje RTV pretplata u zemljama Evrope se razlikuje i sprovodi se preko specijalizovanih agencija, državnih organa, elektroprivrednih preduzeća, poštanske administracije ili samostalno.

gore na pitanjaKo je obavezan da plaća RTV pretplatu?

Vlasnici radio i TV prijemnika imaju obavezu plaćanja radio-televizijske pretplate. Vlasnici radio i TV prijemnika, plaćaju jedinstvenu radio-televizijsku pretplatu u istom iznosu na celoj teritoriji Republike Srbije (član 81. Zakona o radiodifuziji).

RTV pretplatu plaća:

domaćinstvo, na radio i televizijske prijemnike (u daljem tekstu: prijemnik) po domaćinstvu i na prijemnike koji su povezani sa kolektivnim antenama ili priključeni na kablovski sistem;
pravno lice, vlasnik prijemnika, plaća jednu pretplatu na svakih 20 zaposlenih koji su u stanju da primaju program;
hoteli i moteli, plaćaju pretplatu na svakih deset soba opremljenih televizijskim ili radio prijemnikoma;
vlasnik motornog vozila, na prijemnik u motornom vozilu (plaća se jednom godišnje, posebnom uplatnicom, prilikom registracije motornog vozila (napomena: nije u primeni iz razloga tehničke prirode).

gore na pitanjaKolika je visina pretplate?

Visina mesečne pretplate za radio i/ili TV prijemnike koji se koriste u domaćinstvu i za prijemnike koje poseduju pravna lica, kao i visina godišnje pretplate za prijemnik u motornom vozilu određuje se jednom godišnje. "Visina pretplate... usklađuje se sa indeksom rasta cena na malo u Republici Srbiji u prethodnoj kalendarskoj godini, prema zvanično objavljenim podacima organa nadležnog za poslove statistike, uvećanim za 5% (član 83. Zakon o radiodifuziji)" .

(napomena: usklađivanja visine pretplate vrši se svake godine u martu mesecu).

gore na pitanjaKako se naplaćuje pretplata?

Naplata pretplate za kategoriju -domaćinstva-: "Naplata mesečne pretplata, vrši se preko javnog preduzeća koje obavlja delatnost proizvodnje i distribucije električne energije na način utvrđen ugovorom koji republička ustanova javnog radiodifuznog servisa zaključuje sa tim javnim preduzećem." (član 83. Zakon o radiodifuziji). JP Elektroprivreda Srbije, u ime i za račun RTS-a, preko svojih elektrodistributivnih preduzeća vrši naplatu pretplate po ispostavljenom jedinstvenom računu za električnu energiju i RTV pretplatu.

Naplatu mesečne pretplate za kategoriju -pravna lica-, RTS vrši neposredno, na osnovu izdatih mesečnih računa za RTV pretplatu.

gore na pitanjaKo je oslobođen od obaveze plaćanja pretplate?

Zakon o radiodifuziji, u članu 82., navodi koje kategorije obveznika, podležu oslobađanju od obaveze plaćanja pretplate.

Od obaveze plaćanja pretplate oslobađaju se domaćinstva-vlasnici prijemnika čiji je najmanje jedan član domaćinstva:

1. invalid sa 100% telesnog oštećenja;
2. invalid sa manje od 100% telesnog oštećenja, ako mu je, u skladu sa odredbama posebnih propisa, priznato pravo na dodatak za tuđu negu i pomoć;
3. lice koje je trajno izgubilo sluh ili slepo lice.

(napomena: pravo na oslobađanje, ostvaruje se na osnovu potvrde ustanove nadležne za poslove penzijskog i invalidskog osiguranja, odnosno druge ustanove i organa, ako je to predviđeno posebnim zakonom)

Od obaveze plaćanja pretplate, oslobađaju se pravna lica:

1. ustanove koje se u smislu člana 79. Zakona o socijalnoj zaštiti i obezbeđivanju socijalne sigurnosti građana, smatraju ustanovama za smeštaj korisnika, škole, zdravstevene ustanove i invalidske organizacije i preduzeća za radno osposobljavanje i zapošljavanje invalida;
2. diplomatsko-konzularna predstavništva, pod uslovom reciprociteta.

ovo pise na rts gde je lepo objasnjeno zasto se placa pa cak je eu isto zakonski usvojila!!
i vidite sami da srbija jedina koja naplacuje tv pretplatu al je sigurno jedina koja TOLERISE NE PLATISE! ako vec tezite zapadu itd onda se ugledatne u potpunosti jer ne mozes birati samo pravila koja tebi licno odgovaraju! tamo se placaju obaveze hteo ili ne al se placaju!

vec placas odrzavanje puteva imao ili ne imao polozeno jer kupovinom bilo cega placas pdv kojim se puni budzet i onda se iz budzeta odlivaju tvoja sredstva i za puteve! kao i za mnoge druge stvari koje LICNO ti ne koristis!
 
Odgovor na temu

Joker
Subotica

Član broj: 646
Poruke: 1559
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: jokerleather.net


+79 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 17:23 - pre 87 meseci
Citat:
KrkaCiC:
Ko je obavezan da plaća RTV pretplatu?

Vlasnici radio i TV prijemnika imaju obavezu plaćanja radio-televizijske pretplate. Vlasnici radio i TV prijemnika, plaćaju jedinstvenu radio-televizijsku pretplatu u istom iznosu na celoj teritoriji Republike Srbije (član 81. Zakona o radiodifuziji).


Kada utvrde ko poseduje mogu da mu šalju račun za tv pretplatu, trenutno samo pretpostavljaju (što je suprotno zakonu o radio difuziji) da svako ko ima el. brojilo ima i tv ili radio prijemnik, a takav član u zakonu ne postoji.
format c: /udari_disk_o_beton /jako
 
Odgovor na temu

Vasastajić

Član broj: 291378
Poruke: 738
*.dynamic.isp.telekom.rs.+2382 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 17:28 - pre 87 meseci
dacho, najlepše bih te zamolio da pre no što nastaviš sa c/p spamovanjem teme, istu pre toga detaljno pročitaš, jer smo SVE ovo što ti sada potežeš u vidu nekakvih tvojih "argumenata" detaljno apsolvirali.
Ajde, budi dobar, pa se dadni na čitanje.
Može tako?
 
Odgovor na temu

cika dacha

Član broj: 296868
Poruke: 1013+2237 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 17:34 - pre 87 meseci
Vasastajić@ ti meni odgovori dal na zapadu mozes da NE platis tv pretplatu? vazi?
 
Odgovor na temu

KrkaCiC

Član broj: 71173
Poruke: 2184
178.17.30.*+784 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 18:12 - pre 87 meseci
Dobro,I? (cemu sve ove citirane gluposti???)

Citat:
cika dacha
vec placas odrzavanje puteva imao ili ne imao polozeno jer kupovinom bilo cega placas pdv kojim se puni budzet i onda se iz budzeta odlivaju tvoja sredstva i za puteve! kao i za mnoge druge stvari koje LICNO ti ne koristis!


Bas tako.
Znaci da placanjem pdv-a na razne gluposti i robu i samim porezom na doprinos ja sam vec platio dosta,i zasto bi onda trebao da placam jos i pretplatu?
 
Odgovor na temu

Odin D.
Mlađi referent za automatizaciju
samoupravljanja

Član broj: 37292
Poruke: 2549+8367 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 18:15 - pre 87 meseci
Citat:
cika dacha: Vasastajić@ ti meni odgovori dal na zapadu mozes da NE platis tv pretplatu? vazi?

Gradjani Srbije uopste ni ne mogu da placaju TV-pretplatu RTS-u na zapadu, sve i da hoce.
Doduse, vjerovatno mozes uplatom preko bankovnog racuna, ali niko na zapadu te nece mlatiti ako to ne uradis, tako da - mozes bez problema da ne placas RTS-pretplatu na zapadu.
 
Odgovor na temu

Vasastajić

Član broj: 291378
Poruke: 738
*.dynamic.isp.telekom.rs.+2382 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 18:28 - pre 87 meseci
Citat:
cika dacha: Vasastajić@ ti meni odgovori dal na zapadu mozes da NE platis tv pretplatu? vazi?

A lepo sam te zamolio...
...i da si me poslušao poštedeo bi sve nas ovog tvog pitanja.

Ajd' i ja tebe onda da pitam ....
-Ubeđen si da nas samo neplaćanje pretplate za tv razlikuje od "zapada"?
 
Odgovor na temu

cika dacha

Član broj: 296868
Poruke: 1013+2237 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 18:50 - pre 87 meseci
[email protected] pdv nije glupost i znas se zasto se to placa!

Odin [email protected] haha duhovit si! nigde nisam spominjao pretplatu rts, nego samo tv pretplatu!


Vasastajić@ to nije odgovor na pitanje koje sam ti postavio! al jedna od razlika i jeste ne ispunjavanje svojih obaveza!
 
Odgovor na temu

KrkaCiC

Član broj: 71173
Poruke: 2184
178.17.30.*+784 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 19:01 - pre 87 meseci
Citat:
cika dacha[email protected] pdv nije glupost i znas se zasto se to placa!


Citaj bolje sta sam napisao,znaci nigde nisam napisao da je PDV glupost:
Citat:
KrkaCiC
Znaci da placanjem pdv-a na razne gluposti i robu i samim porezom na doprinos ...
vec sam napisao da placanjem pdv-a na razne gluposti (mislim na razne stvari,pa cak i na usluge-znaci zajednickim imenom nazvane gluposti) mi punimo BUDZET i nema potrebe da ga "punimo vise nego sto ga punimo" ako ga vec punimo filozofija
U prevodu,RTS je budzetska firma,i glupo je da rts trazi dodatne izvore prihoda za koje se ne mora potruditi. Nek bolje prodaje reklame,nek podigne cenu reklama-ne interesuje me uopste poslovanje RTS-a i koliko imaju rashoda i prihoda,ali glupo je traziti prihod bez rada zar ne? i to sve sa izgovorom kako i komsija preko puta to radi
 
Odgovor na temu

cika dacha

Član broj: 296868
Poruke: 1013+2237 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 19:04 - pre 87 meseci
[email protected] rekao si ''placanjem pdv na razne gluposti''
vec kad kritikujes imas li predlog kako rts da poveca prihode tj da ne bude na budzetskom kazanu?!
 
Odgovor na temu

KrkaCiC

Član broj: 71173
Poruke: 2184
178.17.30.*+784 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 19:12 - pre 87 meseci
Imam,ali kad mi das da budem clan upravnog odbora i ujedno direktor RTS-a (naravno sa svim sledovanjima i beneficijama) onda cu ti reci
vec sam dao primer televizije PRVA. Ako oni mogu,i to nemaju prihode iz budzeta,onda RTS kao budzetska firma treba da bude mnogo bolji zbog tih beneficija
Ali NE,mi imamo rts kom je sve malo
A ti slobodno placaja pretplatu,i budi zadovoljan programom.
Mada nije lose svaku domacu seriju gledati 22 puta,moze posluziti za neki kviz to znanje
 
Odgovor na temu

cika dacha

Član broj: 296868
Poruke: 1013+2237 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 19:35 - pre 87 meseci
[email protected] serija bolji zivot je 100000 puta bolja od sulejmana na prvoj!
toliko o kvalitetu !
naravno da cu da platim jer volim da gledam pojedine emisije koje rtv i rts prave!

 
Odgovor na temu

Vasastajić

Član broj: 291378
Poruke: 738
*.dynamic.isp.telekom.rs.+2382 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 20:58 - pre 87 meseci
Citat:
cika dacha:

to nije odgovor na pitanje koje sam ti postavio! al jedna od razlika i jeste ne ispunjavanje svojih obaveza!

Da li ti je poznato koliko je do sad i kakvih sve primedbi imala Venecijanska komisija na funkcionisanje našeg pravosudnog sistema?
Pritom moraš imati u vidu i činjenicu da je i najviši zakonodavni organ deo tog pravosudnog sistema.

A na ono prvo što si rekao ponovo ću ti samo reći da ne bi NIŠTA pitao da si temu pročitao, a ja nisam dokon pop da svako malo isčitavam očenaš nevernicima.
 
Odgovor na temu

bachi
Vladimir Vučićević
System administrator
Beograd, Srbija

bachi
Član broj: 17912
Poruke: 4952

Sajt: www.bachi.in.rs


+2716 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 21:23 - pre 87 meseci
Teta Dačo, ajde molim te ne troluj više ovu omladinu.

Više puta je sve to sažvakano, a uostalom, ovo nije divlji zapad i hoću da mi račun za TV pretplatu stiže od RTSa, a ne od EDBa! Da li tražim mnogo ili nešto više što imam sa bilo kojom drugom firmom? Hoću ugovor, potpisan sa moje i njihove strane, hoću račune od RTSa, hoću da uplaćujem na tekući račun RTSa, a ne EDBa i hoću da ako se plaća TV pretplata da NE gledam reklame kao na komercijalnim televizijama. Kada su predizborne kampanje, hoću da NE gledam te splačine u kojima se bolikitičari promovišu i NEĆU bre! da gledam bolji život, srećne ljude, babe koje se češljaju po 100ti put. Hoću otkaze zaposlenih, i hoću da se nema po ČETIRI voditelja VREMENSKE PROGNOZE, gomila plavuša i armija "pozadinaca" koji lade jaja o našem trošku.

Uostalom, imam tri stana u kući, TRI stujomera, a jedna (proširena) porodica. I da sam imao jedan strujomer za struju, svi bi plaćali 500 dinara, a ovako plaćamo 1500 dinara! Mislim, "plaćamo", jer od prvog dana nisam platio ni dinara toj neradničkoj propagandnoj mašineriji.

Je l' su ti sada stvari jasne, ili da palim Paint?
... Vladimir Vučićević aka. Bachi
~~~ www.bachi.in.rs <<<<>>>> [email protected]
>>> It's nice to be important, but it's more important to be nice...
 
Odgovor na temu

cika dacha

Član broj: 296868
Poruke: 1013+2237 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2013. u 21:57 - pre 87 meseci
[email protected] nisam mator!

i zgrada ima 20el brojila tj 20 stanova i porodica pa ''zamisli'' placa 20tv pretplata!!!!

to sto si sve naveo si imao do onog momenta kad je vuk draskovic vikao narodu pre 21 god da niko ne placa tv pretplatu jer sloba tim novcem kupuje glasove itd i onda je naplata pala za 90%!
isto se i sad desava samo sto drugi ljudi vicu nemoj te placati i to sve radi politickih spletki!!!
koliko se secam bila je crvene boje uplatnica ako se ne secas pitaj malo starije!!!!
ne platise je tad spasila inflacija i rat!

evo u rtv imas 9 orkestara i 9 razlicitih ekipa jer toliko ima nacionalnih manjina u zakonu koji imaju pravo na svoj program rtv2! ako se vec zalazemo za uredjenu drzavu itd eu vrednosti onda to mora i da KOSTA!
ni ja ne slusam vesti na rusinskom al eto oni po zakonu imaju pravo na tv i radio program pa svi zajedno placamo 500 dinara!
zakon ne poznaje ko je ko!
mozda ti i ja ne gledamo taj kanal ili slusamo taj radio al dosta ljudi pa cak i vecina sto pokazuju merenja ipak gleda rts i rtv a posto je kod nas demokratija gde se cuje i vazi glas vecine... zakon se mora postovati!

zakon lepo kaze da treba da se placa i sad vi uporno zelite da kazete da je ispravno zakon krsiti??? nikako se necu sloziti!
dal treba menjati nesto to stoji i slazem se! al zakon se mora postovati!
na sta bih licilo kad bih se zakoni pravili po meri kako kome odgovara???

napisao sam vam u kojim drzava se placa tv pretplata opet na razne nacine se vrsi naplata pa cak ISTE kao i kod nas al tamo narod PLACA!

lep pozdrav svima!

 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika
(TOP topic, by Srđan Pavlović)
Strane: << < .. 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 826519 | Odgovora: 2468 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.