Citat:
kome u Srbiji treba prikljucak za Ipod, neonke kod nogu
Ta oprema uopste i ne moze da se nadje na modelima za nase trziste. Prvo "neonke kod nogu" sigurno nisu fabricka oprema. Drugo ako cak i jeste fabricka oprema onda mora da na spisku opreme postoje i plave neonke ispod auta.
Citat:
A servisi su ja mislim najskuplji na svetu. Minimum minimuma je 35$ na sat. I naravno nista ne zavrse isti dan.
Super sto si ovo napisao. Na nekom od prethodnih postova sam napisao da je kod novih automobila zarada na odrzavanju a ne na marzama.
Citat:
Uopste me ne interesuje zasto su ti automobili skuplji u Nemackoj i Italiji u odnosu na USA
Zainteresuj se pa cemo nastaviti diskusiju.
Citat:
Znaci treba kupovati u USA . Tako razmislja neko ko je racionalan.
Znaci desetine miliona kupaca novih automobila iz EU ne razmislja racionalno posto kupuje automobile u zemlji u kojoj borave (a to je EU a ne USA).
Citat:
E sad tu se nasla moja vlada pametnom i propisala da ne mogu da se uvoze vozila iz amerike i da stiti evropsku auto industriju time sto propisuje da moze samo euro3 standard da se ocarini i ako su americki standardi za izduvne gasove stroziji nego evropski.
OK. recimo i da je tako tebe niko ne sprecava da "pokusas", ionako na carini treba da odradis homologaciju i za euro 3 automobile ukoliko carinik ima los dan (kada papiri o euro3 nista ne znace), tako da eto, pokusaj sa USA automobilom, mozda i prodje
Citat:
Na dobitku su samo Miskovic i ostali tajkuni i uvoznici
Sto si se zakacio za Miskovica? On uvozi samo Fiat, Lanciu, Alfa Romeo, Hondu i BMW. Kada god nesto ne valja kriv je Miskovic, u poslednje vreme ni ja nemam neke simpatije prema njemu, ali ipak ne govorim da je on za sve kriv. Da bude neko u dobitku a neko na gubitku to je smisao trgovine. Potpuno mi je cudno da se bavis privatnim biznisom i da tako razmisljas. Pa reci mi oko recimo uvoza vina, da li si upucen u to. Vino najnize klase iz Italije (kakva su inace kod nas u prodaji u vecini maloprodaje) kosta 1 eur litar. A cena u maloprodaji je od 7 eur pa i do 20 eur. Necu ti reci koliko kosta transport, akcize, spedicija, i ostali troskovi. Ali sta ti mislis koji je smisao trgovine? Zasto bi ja uvozio vino koje me kosta tako jeftino... da bih ga jeftino prodavao? naravno da ne. Koristim to sto sigurno niko nece otici u Italiju samo da bi kupio tamo bocu od 0.75 za 5 eur nego ce kupiti u najblizem Maxiju ili drugom marketu bocu za 10 eur. I sada da li ce taj neko da misli kako se ja bogatim na njemu, u principu bas me zabole.
Kao sto sam ti rekao, nije mi bas jasno kako mozes da se bavis privatnim biznisom i da tako razmisljas. Razumeo bih te da si obican potrosac koji radi za platu, i koji nema blage veze oko biznisa i trgovine.
Sta ce biti za 5 meseci vise niko ne sme ni da predvidi,ali ako dozivimo 6-ti mesec vi cete biti nas nezamenjiv covek