Nakon 20 godina pusenja resio sam da ostavim cigarete. Nema potrebe da navodim svima dobro poznate razloge. Evo danas mi je vec osmi dan kako nisam zapalio. Kriza me hvatala prvih 5 dana, po ceo dan. Sad se javlja uglavnom uvece. Ali kriza ipak ne prolazi, kako neki kazu posle tri dana. Ono sto me posebno deprimira jest cinjenica da mi vecina stvari vise ne pricinjavaju zadovoljstvo kao nekad. Recimo, pre koji dan sam polozio ispit i dobio licencu za posao ali se uopste nisam radovao. Jednostavno, trebala mi je cigareta da "overi" zadovoljstvo. Slicno je sa svakodnevnim zadovoljstvima, kao npr kafa, jelo, gledanje filma, slusanje muzike, rad za racunarom i td i td... sve to prija, ali ne tako jako kao nekad uz cigaretu. Hoce li tako ostati zauvek ili samo dok je kriza. Kakva su vasa iskustva? Mislim na bivse pusace. Dokle ce ta kriza da traje. Znam da popusta, ali neko rece da nikad nece sasvim prestati. Da napomenem... nista od raznih sredstava protiv pusenja ne koristim (lekove, nikotinske cigarete, flastere i sl..). Ono sto me trenutno "drzi" je da, ako bi zapalio, doziveo bi jak licni poraz... i toga se plasim. Ipak, 8 dana apstinencije nije mala stvar... nadam se da cu izdrzati..
Ako imate koristan savet, kako bi lakse prebrodio krizu, pomagajte...

Odvikavanje od pusenja... iskustva, saveti