Dakle po tebi je prosečna plata u Bosni, 160€. Evo danas sam razgovarao sa dečkom koji radi u Upravi za indirektno oporezivanje. Sa završenim Pravnim fakultetom u državnoj službi u BiH plata je blizu 2000 KM, što mu dođe oko 1000€.
Pazi, znam masu ljudi koji rade ovde u Sarajevu, jer se prima po nacionalnom ključu, 2 Srbina, 2 Bošnjaka i 1 Hrvat.
Znam baš puno ljudi. Dalje, plata u zdravstvu u BiH je sa Višom školom 1200KM, to mu dođe oko 600€. Znam i jednog lekara... sa dežurstvima izgura oko 2500KM. Naravno da ima puno nezaposlenih, ali oni koliko ja znam ne ulaze u prosek... bar ne po statistici.
Rumun me možda slagao, ´ajde neću da ulazim u to, moguće da si u pravu, ipak sam u Bukureštu boravio samo par dana i upoznao par Rumuna, ali dobro se sećam da sam 3 parčeta pice, jedan sendvič i 3 limenke soka u Bukureštu platio preko 30€, a bonove nisu primali. :)
Ček, ček, pa ti si prvi pisao da je plata od 1500€ za jednog inženjera, a pri tom i programera, sasvim normalna plata kod nas, a sada kada su Rumuni u pitanju, i to 2k, onda je to SF. Predrasude.
Po toj statistici, Makedonci su jači od Rumuna i Bosanaca. Hehehe, ma daj...
Jeste da dugo nisam bio u Skoplju, ali kad sam bio, ono je bila zona sumraka.
[Ovu poruku je menjao žutokljunac dana 10.05.2008. u 19:19 GMT+1]