Poz drustvo,
Pre nekih nedelju dana sam isao na put do Valjeva i na jednom jacem kocenju osetio jako podrhtavanje pedale kocnice, cak mozda i volana.
Od tad pa do danas sve preko 80 km/h oseca se podrhtavanje na kocenju. I resih danas da skinem diskove i da ih obradim na strug.
Lepo ja to sve poskidam, malo sam se mucio dok su diskovi sisli za glavcine jer se to igleda nikad ije skidalo.
Lepo stavim ja na strug i obradim jednu stranu 0.25 (grubo R1.6) / 0.10 (normalno R0.8) / 0.5 (fino R0.2). Da vas ne buni ovo grubo, normalno, fino to su odabiri plocica za struganje. Sto znaci da sam po strani skinuo 0.5mm. Isto tako uradim i na drugoj strani, skinem 0.5mm. I dobijem meru 6.5mm debljine diska, desnog.
Isto to uradim i sa levim, medjutim pri obradi unutarnje strane diska desila se jako cudna stvar. Kad sam zavrsavao obradu na fino i dosao do kraja i vratio noz za struganje na pocetku se disk izvitoperio (citavih 2,4mm), napravio se kao sesir. Dalje nema svrhe obradjivati i morao sam da kupim druge diskove.
Nasao sam "nove" debljine skoro 12mm i njih sam postavio.
E sad imam jendo pitnaje za sve vas:
Plocice koje su bile na diskovima jos nisu za zamenu, jako su dobre, ali oblikovane prema predjasnjim diskovima tokom koriscenja.
Ja bih njih poravnao na strugu ili glodalici, kakvo je Vase misljenje povodom toga?
Evo malo i slika da vidite. Takodje se vidi struganje starih plocica na novim diskovima.

POZDRAV OD ŽARKA