Zdravo svima
I ja sam ovo pokusavao da napravim prosle godine ali mi nije poslo za rukom... Bar nisam uspio napraviti ono sto sam ja hteo i da to lepo mogu da spakujem i smestim u auto
Dobio sam neku kolicinu vodonika ali to cudo je trosilo struje dosta vise nego sto je dalo koristi... tako sam "sredio" akumulator, radio u autu sam morao nositi na dekodiranje... totalno ne isplativo

Preporucujem ovima sto imaju novija auta, sa malim motorima i malim akumulatorima da ovo ne stavljaju, ne bi imali nikakvu korist. Na stari auto bih ja stavio pa sta bude-bude... ali na novi i relativno mlad auto koji je pun elektronike koja zavisi od akumulatora, ja ne bih vise stavljao.
Vodonik jeste bas eksplozivan, mislim praskav i usi bas lepo zvone kada ti u rukama eksplodira najlon vrecaica napunjena vodonikom, posebno ako se nalazis u kuci... npr, u kuhinji...Starci mislili: "Gotovo je, ode kuca u vazduh.."

... ponekad se bas glupiram... Ali eto, bar za Novogodisnje praznike imam sta raditi...
Nije bas toliko opasan ako se radi o malim kolicinama, posebno ako razdvojimo vodonik od kiseonika... mi uglavnom ne mozemo ni prozivesti vece kolicine sposobne da nesto i raznesu... Mozemo, ali necemo. Normalno jel'... I onda je losa ideja vodonik skupljati u staklenim ili metalnim rezervoarima, to je nekako dosta slicno bombi
Ne mora znaciti da HHO generator nije nemoguc u autu. Negdje sam citao da vodonik smanjuje potrosnju goriva, ne tako sto ce zameniti neku odredjenu kolicnu goriva, vec tako sto ce poboljsati sagorijevanje. Dovodjenjem kiseonika poboljsavamo sagorijevanje, time ostvarujemo vecu snagu motora uz skoro istu potrosnju goriva (znate da motori sa turbinama imaju relativno malu potrosnju goriva ali ostvaruju dosta vecu snagu, zato sto u motor "uguraju" vise vazduha, sto, normalno, znaci vise kiseonika = bolje sagorevanje goriva), a vodonik je tu da eksplodira pre goriva, benzina, dizela... (benzin sporije sagoreva od vodonika, vodonik je i zapaljiviji, zato i eksplodira pre benzina) i kapljice razbije na jos manje delove kako bi sagorevanje bilo brze. Ustvari, znate da benzin sam po sebi nije zapaljiv, ustvari on isparava i to je ono sto je zapaljivo. Cesto kapljica ne stigne sagoriti i klip je samo potisne u izduvnu granu. To je bacanje goriva. Tako, kapljicu benzina/dizela razbije na jos manju i ona onda moze bolje i brze da sagori, odnosno sagori pre nego je klip potisne u izduvnu granu pa je iskoristenost veca. To ce povecati i snagu motora, ali nece smanjiti potrosnju goriva. Za to je potrebno da smanjimo snagu motora, odnosno, smanjimo dovod goriva, tako cemo imati istu snagu, a manju potrosnju.
"To je 1001% nemoguce po svim fizickim i svim ostalim zakonima..." Ovo bi uglavnom bio smisao vasih komentara. Nemojte se ljutiti, ja to tako vidim/shvatam, te vase komentare

Tako se pricalo i u vreme kada su mislili da je zemlja ravna ploca, a na lomacama su zavrsavali oni koji su tvrdili da je okrugla, dok gospodin Magelan nije dokazao suprotno... cudi me kako niko nije rekao da je slagao... Naravno, sada necemo nikog da spalimo, ali zelim da kazem da ono sto se nama cini kao nemoguce, ne mora to i biti, mozda je ipak moguce. Ipak mislim da covek nije naucio bas mnogo o zakonima koji vladaju na Zemlji i u svemiru (posebno u svemiru) i da ne moze sa sigurnoscu odrediti da li je nesto moguce ili nije sto ce reci da smo poprilicno nesposobni da iskoristimo sve mogucnosti koje mozda imamo

Eto tako...
Sad se izvinjavam zbog ovolikog teksta.
Pozzz.