Citat:
the.kum: E da, radi se o onom cuvenom liku u Palilulskom vojnom odseku. Situacija je sledeca - promenio sam prebivaliste iz Valjeva u Bg. pre neki dan, otisao u vojni odsek u Va. da se odjavim, zatim dosao ovde da se prijavim i naravno naleteo na onog lika. Naravno njemu je odmah bilo jasno da hocu u civilno, pa je ispocetka krenuo uvijeno da smara sa pitanjima - a sto si se tek sad prijavio ovde, zivis vec X godina u Bg-u a bas sad se prebacujes...znas i u Valjevu salju u civilnu...nema veze sto si sad prijavljen u Bg-u ti treba tamo da ostanes u vojnom odseku (!!) ... prvo je krenuo uvijeno, a onda me je pitao kad hocu da idem u vojsku...ja mu reko da ne znam...on poceo da smara na osnovu cega nisam otisao ove godine u vojsku (78. godiste) ja mu dao potvrdu da sam apsolvent...onda me otovreno pitao da li hocu u civilno ili ne...ja mu rekao ne znam videcu...ON REKAO DOBRO AJDE ONDA POTPISI OVDE DA NECES ICI U CIVILNO ! ...sva sreca da si ti i jos neko pominjao lika ovde pa sam skontao da su to samo fore da me navuce da se izyebem...naravno nisam potpisao, i on je onda rekao - aha dakle hoces u civilno - pa je onda mislio da me smara opet na foru da ja ipak pripadam Valjevu, i na kraju zadnja fora mu je bila da me pita gde zivim u Bg-u - kada sam mu rekao u svom stanu onda me je na kraju ostavio na miru, i rekao da odem u Va. da izvadim one potvrde i da mu donesem ugovor da on moze da vidi da je stan zaista moj !!! Neverovatno! Ja cu mu ipak odneti taj papir da pogleda, jer on verovatno misli da sam ga slagao da zivim u svom stanu pa bi me verovatno opet smarao da treba da ostanem u Valjevskom odseku...iako sam se ja tamo vec odjavio i po zakonu bio duzan u roku od 8 dana da se prijavim ovde...mislim tad kad sam otisao bilo je proslo 7 dana, a on me tad uopste nije uveo u evidenciju, vec mi je rekao da donesem ove papire i da dodjem...Jos nesto kad smo kod potvrda, ja sam bio sokiran dok sam bio tamo tako da sam zaboravio sta mi je on tacno rekao da uzmem - uspeo sam da uzmem iz suda potvrdu da nisam osudjivan, a ovde sam procitao da mi treba i potvrda da nemam dozovlu za oruzje - medjutim u SUP-u su mi rekli da oni to ne izdaju direkt meni, vec vojska treba da im posalje zahtev, pa oni njima salju...nadam se da tako misle i u vojsci...Elem sutra kad odem i dobijem nadam se taj zahtev - da li to popunjavam na licu mesta i biram ustanovu ili odnesem taj papir kuci, popunim pa im ga vratim?
Ne daj se, samo tako! Zapamti, ne postoji mogucnost da te onemoguce! I ako si se odjavio iz Valjeva i iz vojnog odseka u Valjevu, tek onda ne moze da te "otera" da sluzis u Valjevu.
Moj ortak se odjavio i prijavio u Bg, ali se nije odjavio iz vojnog odseka, pa mu nisu dozvolili da sluzi u BGu (iako je sve sredio bi da bude u nekom pozoristu), rekavsi da se nije odjavio iz prethodnog vojnog odseka.
Da bi im doskocio, podneo je zahtev za placanje putnih troskova iz BGa i nazad, sto je oko 800dinara dnevno!
Bas me zanima kako ce da se cela stvar zavrsi.
Ja sam zavrsio svoju obavezu pre neki dan, ukupno sam bio 11,5 meseci (skracenje 15 dana, reovno i 10 dana nagradnog odsustva ostavio sam bio za kraj). Mene su odgovarali u vojnom odseku (i to likovi koji su se doselili sa Kosova, koji u vojnom odseku rade) pricom o guranju baba i kolica sa nepokretnim osobama, pa da li znam da ce vojni rok biti skracen na 6 meseci, pa sto ce mi civilna, itd. Na kraju, obistinilo se ono sto sam im tada rekao: "dok vojni rok bude skracen na 6 meseci, ja cu zavrsiti sa vojskom". I, bio sam u pravu.
Znaci, ne dajte se prevariti!!!!!!!!!!!
Moraju da vam omoguce sluzenje, ukoliko vi to hocete. Jedino vas mogu odbiti ako imate dosije, eventualno ako imate neko oruzje registrovano na vas. I to je sve.
Za sva eventualna pitanja stojim vam na raspolaganju.
Poz