I jos nesto....
Revoltiran sam zbog nekih stvari koji mi se desavaju godinama, pa razumite sto ovo pisem...
Diplomirao sam pre par nedelja, ali sam se izdrzavam i sljakam vec 4 godine (sve i svasta na crno i u struci honorarno preko omladinske zadruge). Znam svoj posao i poznaju me ljudi i sve je to OK.
E, sad - i stalni posao ne mogu naci jer nemam nikog u politici, tj. po strankama. U mom gradu postoje dva upraznjena radna mesta za moj profil, a oni me sada nece primiti.
Dakle, diplomirao sam .... eto tako.... nisam imao sta drugo da radim u zivotu, pa sam se zamlacivao knjigom i ispitima....
Ova mi drzava nista nije pruzila!
Prvo, drzavljanstvo sam dobio tek sa svojih 18 godina kada sam vadio licnu kartu. U Srbiji sam rodjen, moji su svi Srbi, Moravci i do 19 godine zivota niti jednom nisam bio van Srbije, a kada sam isao da vadim licnu kartu saznao sam da NE POSTOJIM kao drzavljanin Srbije niti SRJ niti SFRJ! Jednostavno, niko me nije upisao u tu knjigu drzavljana!!! A pri tom sam uredno bio pozvan i regrutovan u odredjeni rod nase vojske!!!!!!!!!
Zatim, skolovanje su platili moji (sto keshom , sto porezom) i ja sam (da li znate koliko je skupo diplomirati danas u zemlji Srbiji?).
Posao mi ne daju, izgovor je da nemam radnog iskustva (!!!!!!!!!A kako da ga imam ako ne radim?!), da je teska politicka situacija, i da niti Zavod za zaposljavanje niti te institucije u kojima su upraznjena radna mesta nisu u situaciji da finansiraju pripravnicki staz za moj profil!!!!!!!!!!!!! Pri tom tamo niko nista ne radi, samo tracharishu i ispijaju kafe i kukaju kako su im male plate?!!!
Dakle, drzavljanstvo mi nisu dali, pravo na obrazovanje sam sam ostvario i sada mi ne postuju pravo na rad, ali ....
MOJE JE PRAVO I DUZNOST DA BRANIM DRZAVU I TO MI NIKO NE MOZE USKRATITI!!!!????????!!!!! Ko je bre ovde lud?
Ok, znam da je VO zakonska i da slede sankcije i kazne ako se ne ispostuje, ali NECU BRE NIKOM DA RADIM ZA DZABE I NE PRIZNAJEM DRZAVU I NJENE INSTITUCIJE KOJE SU SAMO OSTATAK NEKE TAMO KOMUNJARSKE ZAOSTALE IDEJE.
IMAM PRAVO NA TO DA SMATRAM DA MI OVA DRZAVA, STO POST-TITOVSKA, STO SLOBINA, STO JBMLGA NISTA NIJE PRUZILA I DA JOJ APSOLUTNO NISTA, AMA BAS NSTA NE DUGUJEM I DA TAJ PROKLETI VOJNI ROK IMAM PRAVO DA IZBEGNEM.
PS. Ne moraju pojedini sa ovog foruma da se bace na pljuvanje. Revoltiran sam time sto preko sveg s****a traze da im se odsluzi dug u vojsci te sam u tom duhu i napisao ovu poruku. A znam da sam samo kap u moru jada i bede ove zemlje i da su mnogi u jos tezoj situaciji nego ti i ja. Pomislite samo na one momke sa Topcidera ili onog momka iz Leskovca. Ljudi, bre, drzavo prokleta, pa to je mogao biti bilo ko od nas! I posle moramo da sluzimo vojsku. CVRC!
Serbia is not suburbia!