Pazi, cinjenica je da niko na ovom svetu ne moze da cita misli (bar koliko je meni poznato). Samim tim je upitno sta covek koji stoji na trotoaru (stoji a ne koraca ili je zakoracio ili je iskoracio nego bukvalno stoji!) i pri tom ni ne gleda u pravcu dolazecih vozila misli u trenutku kad si blizu pesackog prelaza, odnosno kad si u kolima blizu tog coveka. I samo krene. A desava se, svakodnevno sam u kolim i ne teoretrisem nego iz svakodnevne prakse, da stoji i nekoliko minuta tako. Pre neki dan na Vidikovcu (prelaz "kod kineza"), vrlo frekventan pesacki prelaz jer je izmedju dve suprotne autobuske stanice i izmedju velikog broja prodajnih objekata sa obe strane. Pesaka uvek strasno veliki broj. I pre Zakona se tu jako oprezno vozilo i propustali pesaci. Elem, pre neki dan, ja treci do prelaza, cekam i gledam (logicno). Covek stoji i gleda nesto preko puta, pesaci ga obilaze i prelaze ulicu nekoliko minuta (zna da bude mucno koliko se ceka). Kad je nastupila "pauza" covek koji je bio prvi do prelaza lagano krece i na pola prelaza taj isti covek koji je do tada stajao kao ukopan krece da prelazi - i ne gledajuci u vozila koja mu dolaze sa leve strane! Bez ikakve naznake, nagovestaja ili bilo cega takvog, samo se pokrenuo napred i bukvalno pravo na kola. Covek koji je vozio naglo zakoci, onaj iza njega ga udari (nikakva steta, tek su krenuli ali se cuo udarac), nije ni pipnuo tog coveka/pesaka koji u sekundi pocinje da vice kao pomahnitao. Takvih primera koliko hoces.
Zato i pitam kako se to moze znati sa sigurnoscu, kako se to "pokazuje namera". I dalje na to od tebe nisam dobio odgovor a saznao sam dosta toga o mom karakteru, da li je dozvola za mene...

A sto se tice "moralisanja", pa malo je bezvezno to postavljati na delu foruma koji je Mad a narocito jer svako ima svoje vidjenje. U svakom slucaju, sto se analize tice - moze se dosta toga zakljuciti samo iz "napada" na Milanovica (koji je potpuno u pravu).
Pozdrav!
audio applications in the known universe and beyond"
E-Mail: [email protected]
Home Page: http://www.linkedin.com/in/sceka
:) "Nije ti palo na pamet da nekom inteligentnijem postu daš lajk?" (By Nebojsa)
Pravi biser: „Sada sumnjam da bih ucestvovao u poboljsavanju Nebojsinog foruma.”