Zdravo momci. Vlasnik sam Thermoflux Interio 20 od pre nekoliko mjeseca zagrevam kucu obicnu izolaciju pvc stolarija panelnim radijatora bez boljar. Imam termo ventile na 3 radijatore a u dnevni boravak nemam. Testirao sam mnogo razne postavke ali uvek isti problem... Potrosnja nepada od 1.7,1.8 kg na sat sa 100% buve 1 klasa pelet. Uz fabricke postavke je mnogo vise vreme radio u modulaciji a momentalno vise radi na mod 3 ali nista nije promjeneto opet ista potrosnja. Nisam osetio promene i kod razlicite zadate temperature. Dali je ta potrosnja normalna za taj kamin za moje uslove ili? Molim za pomoc od vlasnike interiora 20.
Objekat 145m2, kotao toby20, 4k meš.ventil sa trmrglt1.1, izolacija 5cm stiropor sa svih strana plus
10cm staklene vune u folija sendviču na ploči.
Parametri raznih korisnika Toby kotlova : https://goo.gl/Qphrli by: koyote®
Na koliko stepeni je namešteno da radi kotao ? Kolika je t vode ka radijatorima ? Jel ima neki trokraki ili drugi ventil u sistemu ?
Druga stvar je da je ta potrošnja za taj kotao od prilike tolika na minimumu a da je sagorevanje ok.
Objekat 145m2, kotao toby20, 4k meš.ventil sa trmrglt1.1, izolacija 5cm stiropor sa svih strana plus
10cm staklene vune u folija sendviču na ploči.
Parametri raznih korisnika Toby kotlova : https://goo.gl/Qphrli by: koyote®
Buboo:https://www.elitesecurity.org/images/static/coolsquare.gif
Zdravo momci. Vlasnik sam Thermoflux Interio 20 od pre nekoliko mjeseca zagrevam kucu obicnu izolaciju pvc stolarija panelnim radijatora bez boljar. Imam termo ventile na 3 radijatore a u dnevni boravak nemam. Testirao sam mnogo razne postavke ali uvek isti problem... Potrosnja nepada od 1.7,1.8 kg na sat sa 100% buve 1 klasa pelet. Uz fabricke postavke je mnogo vise vreme radio u modulaciji a momentalno vise radi na mod 3 ali nista nije promjeneto opet ista potrosnja. Nisam osetio promene i kod razlicite zadate temperature. Dali je ta potrosnja normalna za taj kamin za moje uslove ili? Molim za pomoc od vlasnike interiora 20.
[Ovu poruku je menjao Buboo dana 21.12.2017. u 18:15 GMT+1]
Buboo, da ti odgovorim na prvu loptu. Mislim da ti je potrošnja u granicama normale. Čak i ispod proseka!!! Plag end pley-narani prasiće, ne diraj dugmiće!!!
Ferroli SUN P-7, Tam Štadler 25KW star 30 godina!! Naravno i protočni kotao na gas Beretta
boree:
Na koliko stepeni je namešteno da radi kotao ? Kolika je t vode ka radijatorima ? Jel ima neki trokraki ili drugi ventil u sistemu ?
Druga stvar je da je ta potrošnja za taj kotao od prilike tolika na minimumu a da je sagorevanje ok.
Testirao na razliciti stepeni, momentalno 65, T u radijatore 42 trokraki nema termo na radijatore da. i da ta potrosnja mi je sa oko 70% rad u modulaciji.
Buboo:https://www.elitesecurity.org/images/static/coolsquare.gif
[Ovu poruku je menjao Buboo dana 21.12.2017. u 18:15 GMT+1]
Buboo, da ti odgovorim na prvu loptu. Mislim da ti je potrošnja u granicama normale. Čak i ispod proseka!!! Plag end pley-narani prasiće, ne diraj dugmiće!!!
Kod tebe je ista situacija kod tvog Interio 20? Mislim da je to mnogo za takav mocan i pametan kamin.
Buboo
A da postavite neku sliku kamina,gde se vidi okruženje,dimnjača...Retko gde fabrički parametri nisu dobri. Ako sagorevanje sada nije najbolje,možda fali vazduha.
Dvospratna kuća, 140m2,fasada 10cm stiropor, tavan
poredjan stiropor 5cm preko toga 10cm mineralne vune.
Stolarija aluminijum. Kotlarnica udaljena 12 metara, cevi
kroz zemlju, izolovane pre 20 godina + prizemna kuća
85m2, 5cm stiropor, izolacija plafona.
Vuadrus u 22s 6 rebara.
Gorionik EcoPell Guča.
Hvala svima na idejama i sugestijama! Novi firmware i upute (v2.3.1 i v3.0.2) za HeatOn regulatore je završen. O pojedinostima oko novosti u novom firmware-u javit će se kolega Srkson i objaviti.
@1.salee
Excel tablica za računanje temperatura polaza na osnovu izabrane referentne temperature (krivulja), zadane sobne i snižene temperature je dopunjena i sada omogućava izbor sobne i snižene temperature od 5-28°C.
Buboo:
Hvala vam momci, najverojatno cu se pomiriti sa dva djaka dnevno
Ne miri se sa tim. Nesto nije u redu.
Mnogo je to za 90m2 prosecno izolovane kuce sa PVC stolarijom.
Rekao bih da tu nešto drugo nije u redu. Potrošnja na sat je sasvim OK! Biće da taj kamin radi dugo vremena a ne može zbog nečega da zagreje prostor. Negde se tu gubi ogromna količina toplote!!!
Ferroli SUN P-7, Tam Štadler 25KW star 30 godina!! Naravno i protočni kotao na gas Beretta
zibel32
napravi sprednje strane konektor na hitonu da moze lakse da se flesuje je svi mi koji smo ozbiljni stoji nam hiton u kutiji.......ko sad da raskacinje zice .......ja imam dva u kutiji .......jaoo jaooo
Zibel
Bravo!
Buboo
Zašto lako odustajete? I T dimnjače,kakva je? Možete li ruku da držite na njoj? Gde je priključak? Dajte slikicu.
Za one koji retko čitaju:prvi post gde se neko zahvaljuje a da nije spomenut Zoran Obradović.Pozz za njega.