Citat:
Nebojsa Milanovic:
Verujem, ali u tim pričama ću učestvovati samo pod opkladom, evo mogu i odmah da je iznesem tj. da dam ponudu:
Ko sme da se kladi samnom da ću vozeći samo po Beogradu VW Bora 1.8 Turbo (benzin, 200KS) od čepa do čepa potrošiti manje od 8l/100km?
Ako neko prihvata neka kaže (javno ili privatno), odredi sumu koju želi i idemo odmah na testiranje.
Jednom liku sam tako već uzeo lovu, pominjao sam to ovlaš na ES-u (nije bila potrošnja nego nešto slično). Nije neka suma (100e), ali i to je bolje nego zamlaćivanje glupostima, lovačko/kafanske priče me ne interesuju.
Kakve ovo veze ima sa temom? Kazes da te lovacko-kafanske price ne interesuju a u temi o elektricnim vozilima pricas o autu starom 20 godina koje trosi 8 litara benzina... To je po tebi izgleda neki uspjeh voziti vrhom gasa cijelo vrijeme se opterecivati sa time koliko ti trosi auto i imati potrosnju od 8 litara? Taj auto kad se vozi normalno i opusteno zimi trosi 12 litara benzina.
Što se tiče teme vise puta je diskutovano o elektricnim vozilima i po meni nema potrebe to raditi ispocetka...
Nema nista od te autonomije od 500km koju pominjete.
Skoro svi proizvodjaci imaju elektricna vozila odavno i ne treba pominjati nikakve prototipove...
Uzbrdica, pun auto i potrosaci kao sto je grijanje ili klima npr. ubijaju autonomuju do te mjere da je npr. hyundai uveo dugme za "grijanje samo vozaca" radi ustede...
E Golfa sam vozio prije nekoliko godina, ima malu autonomiju i sa njim ne treba napustati grad... Brzi punjaci nisu preporucljivi da se koriste svaki cas... Auto treba puniti cijelu noc na obicnoj uticnici...
Tesla je prilicno skup auto i ima izrazen problem sa opterecenjem odnosno grijanjem sistema prilikom naglih ubrzanja i to može da uradi samo u pikovima a onda mora da se ohladi. Na autoputu je prilicno neupotrebljiv, tesko ga je uopšte vidjeti daleko od kuće...
Zamislite situaciju... zima, snijeg neki zastoj na putu, ili treba cekati na granici a vama grijanje radi na baterije...
[URL=https://instagram.com/autocentarbmax?
igshid=19lyomje5do6p]
auto centar B-MAX[/URL]