Pozdrav,
Imam u stanu ovaj frižider. U pitanje je tačan model: Liebherr CUN 30310 Index 20F / 210.
To je no-frost frižider. Na termostatu je skala koja ide od 0 (isključeno) do 7. Ima i neko CoolPlus dugme.
Frižider postiže temperaturu od 1 do 4 stepena isključivo sa uključenim CoolPlus dugmetom i kada stoji na 6.5 ili 7. Ako stoji na pola skale tj. 3.5, onda je temperatura u njemu oko 8 do 10 stepeni, što je visoko.
Veći problem je zamrzivač: u njemu je jedan ventilator koji uduvava hladan vazduh i on radi non stop. Kada se otvore vrata zamrzivača dole, ventilator stane. Posle toga neće nikako sam da se uključi ponovo.
To se reši tako što se svaki put isključi i uključi napajanje. Po uključenju u struju, ventilator se odmah pali. Nešto nije u redu sa ventilatorom ili pratećom elektronikom?
Bio je jedan majstor da ga pogleda, rekao je da je freon OK, nije znao šta s njim dalje, rekao da će se javiti i nije se javio.
Pitam se šta tu može biti kvar? I koliko uopšte za ovaj frižider ima dostupnih rezervnih delova, elektronike itd, jer koga god sam zvao svi su nekako izbegavali da se bave njime.
Hvala!

Login
Liebherr CUN 30310 ne sasvim ispravan