Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Hidroizolacija kupatila, čemu to služi a uz to i ne radi?!

elitemadzone.org :: TechZone :: Hidroizolacija kupatila, čemu to služi a uz to i ne radi?!

Strane: 1 2

[ Pregleda: 2004 | Odgovora: 29 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

scoolptor

Član broj: 305514
Poruke: 1664



+596 Profil

icon Re: Hidroizolacija kupatila, čemu to služi a uz to i ne radi?!07.06.2024. u 11:22 - pre 40 dana i 22h
@optimizator ubedio si me da uzmem tu plavu hidroizolaciju.
Verovatno su specifikacije iste kao i kod konkurencije, ali zato boja uliva poverenje.
I lako se vidi gde si i kako si vec presao.
People are the greatest asset.
The dedicated 5% that can compensate for the remaining 95%.
 
Odgovor na temu

optimizator

Član broj: 287252
Poruke: 370



+542 Profil

icon Re: Hidroizolacija kupatila, čemu to služi a uz to i ne radi?!07.06.2024. u 16:56 - pre 40 dana i 16h
Ako ima pukotina po ćoškovima, ili zgrada ,,radi" pa postoji mogućnost da se posle pojave, potrebno je i diht traku postaviti po ćoškovima, utopiti u svežu ,,farbu" i potom premazati preko. Poželjno je postaviti i oko spoja slivnika.
https://www.knauf.rs/proizvod/...chtband-hidroizolaciona-traka/







 
Odgovor na temu

scoolptor

Član broj: 305514
Poruke: 1664



+596 Profil

icon Re: Hidroizolacija kupatila, čemu to služi a uz to i ne radi?!07.06.2024. u 18:26 - pre 40 dana i 14h
Uzeo sam Ceresit-ovu traku za hidroizolaciju jos pre par godina, kada sam planirao da pocnem sa renoviranjem kupatila.
One 'specijalne', za uglove i prodore, mislim da mogu da se naprave od obicne.

People are the greatest asset.
The dedicated 5% that can compensate for the remaining 95%.
 
Odgovor na temu

Darko Nedeljković

Darko Nedeljković
Član broj: 191820
Poruke: 1755
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2285 Profil

icon Re: Hidroizolacija kupatila, čemu to služi a uz to i ne radi?!08.06.2024. u 10:05 - pre 39 dana i 23h
Ja sam u međuvremenu još malo lupao pod (i glavu) i došao do novih zapažanja:
- kanalizacione cevi nisu sve olovne, već od slivnika ide debela gusana cev. Do propadanja je došlo na spojevima dva različita materijala
- prilikom prethodnog renoviranja urađena je hidroizolacija kompletnog poda i dela zida i potom ceo pod urađen od jednog komada materijala, ne razumem de baš toliko da li je to teraco ili mermer ili kako se zove. Kakva šteta, tolike pare utrošene na pod kupatila a nisu zamenjene kanalizacione cevi i ja to sad sve moram polupati... Posle taj čovek nije mogao psihički da podnese da lupa tek urađeno kupatilo, pa prodao stan mom bratu, odnosno ocu. Ko pročita nek se uči na tuđim greškama - glupo je trošiti pare na hidroizolaciju i pod, a ispod ostabiti trule cevi koje uskoro treba da počnu da cure
- ta hidroizolacija dolazi do slivnika, ali ne uliva vodu u slivnik, već oko njega. Ne znam da li se to moglo bolje uraditi, tj. moglo je ali da poklopac slivnika ne bude u nivou poda nego niži 1-2cm, što je glupo i estetski ružno. Ista priča i sa slivnikom koji sam ja želeo da kupim. Zamišljeno je da gornja površina pločica bude par mm iznad ulaza u slivnik, a donja površina pločica i samim tim hidroizolacija su ispod nivoa na kom slivnik prihvata vodu. Time bi se izgubila suština hidroizolacije, tako da mi ostaje ili da nađem slivnik koji prihvata vodu na visini hidroizolacije, ili da uopšte ne radim hidroizolaciju već da mi ceo pod tuša bude jedna pločica. Sada to ima da se kupi, kod nas u obližnjoj radnji prodaju 80x160 i dok dodam slivnike to bi već bilo 90x160, što je više nego dovoljno za tuš, a verovatno ima i bolje opremljenih radnji koje prodaju i veće pločice.
 
Odgovor na temu

Darko Nedeljković

Darko Nedeljković
Član broj: 191820
Poruke: 1755
212.200.182.*



+2285 Profil

icon Re: Hidroizolacija kupatila, čemu to služi a uz to i ne radi?!19.06.2024. u 13:04 - pre 28 dana i 20h
Citat:
bakara:
Hidroizolacije se zavrsava u slivniku kupatila.

Gledam sad slivnike i apsolutno je nemoguće to što kažeš. Razlika u visini od nivoa predviđenog za hidroizolaciju do nivoa gde slivnik prima vodu je 15mm. Tako da ta voda koju hidroizolacija zaustavi sigurno neće moći u slivnik. Ona može ili da nađe rupicu pa ode kod komšije, ili da ispari, ili da stoji tu do smaka sveta. Četvrto nema.
 
Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157
Poruke: 16418



+2923 Profil

icon Re: Hidroizolacija kupatila, čemu to služi a uz to i ne radi?!20.06.2024. u 21:16 - pre 27 dana i 12h
Ja rekoh kako bi trebalo, a kako je na terenu ne znam
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!
 
Odgovor na temu

Darko Nedeljković

Darko Nedeljković
Član broj: 191820
Poruke: 1755
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2285 Profil

icon Re: Hidroizolacija kupatila, čemu to služi a uz to i ne radi?!21.06.2024. u 07:02 - pre 27 dana i 2h
potpuno se slažem da bi trebalo, nego ja ne gledam slivnike na terenu, nego u prodavnici. Ne može tako kako ti i ja smatramo da treba, jer konstruktor slivnika nije tako planirao. Svi do jednog slivnika ne dozvoljavaju odvodjenje vode sa nivoa hidroizolacije. Čak sam u iskušenju da secnem brusilicom, ali ne bi bilo estetski lepo.
 
Odgovor na temu

optimizator

Član broj: 287252
Poruke: 370



+542 Profil

icon Re: Hidroizolacija kupatila, čemu to služi a uz to i ne radi?!21.06.2024. u 16:15 - pre 26 dana i 17h
Nije tačno, ima sve, nego retko ko hoće da plati Dihtung za okrugli slivnik
60 evra za plastični krug koji se zove dihtung. Posle na njega ide lepljenje hidroizolacione trake, pa namaz hidroizolacije i eto gotove pripreme za pločice.

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Darko Nedeljković

Darko Nedeljković
Član broj: 191820
Poruke: 1755
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2285 Profil

icon Re: Hidroizolacija kupatila, čemu to služi a uz to i ne radi?!22.06.2024. u 07:07 - pre 26 dana i 2h
Mozes li pojasniti malo, kakva je korist od tog dihtunga??
Kontretno, ako je najniži nivo na kom slivnik prihvata vodu jednak gornjoj površini pločica, a hidroizolacija je na 15mm nižem nivou, kako taj dihtung može da popenje vodu za 15mm?
I još, moji slivnici neće biti okrugli, već pravougaoni, 70x11 cm.
 
Odgovor na temu

optimizator

Član broj: 287252
Poruke: 370



+542 Profil

icon Re: Hidroizolacija kupatila, čemu to služi a uz to i ne radi?!22.06.2024. u 08:38 - pre 26 dana
Pa rekao si da bi secnuo tu visinu brusilicom. Ovim bi posle nadomestio to što si otfikario pa ostaje samo čaša unutar betona, bez gornjeg dela.
Ima ih i za pravougaone.
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: TechZone :: Hidroizolacija kupatila, čemu to služi a uz to i ne radi?!

Strane: 1 2

[ Pregleda: 2004 | Odgovora: 29 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.