@DaliborP:
Sta bi sve trebalo ilegalizovati cisto da bi se predupredila potencijalna opasnost ? Da zabranimo deci da kupuju na pijaci plasticne pistolje jer postoji potencijalna opasnost da odraste u ubicu
Krecem se u "takvom drustvu" (sve sam propalitet do propaliteta - zaposleni, privatnici, neki cak akademski gradjani, roditelji, licimuri i deeemoooni) i niko ne konzumira narkotike jace od kanabisa. Cinjenica je da ako neko ima tu samodestruktivnu crtu u sebi, taj ce naci nacina da si to uradi - sa ili bez droge, i zakon ga nece spreciti u tome. Covek je sam odgovoran za svoj zivot, a dok je maloletan njegovi roditelji.
I te gluposti "sta bi radio kada bi shvatio da moje dete koristi drogu" - zapitao bih se gde sa JA pogresio, ne drustvo u kome zivim ili drzava koja nema adekvatne zakone. Postoji vreme i mesto za takve stvari i to se zove fakultet
Citat:
Ako imate 25+ i vatreno se borite za to kljucno pitanje, zastanite na trenutak i proverite da li zivite u realnom svetu.
Stao

Realan svet iz moje prespektive: ides na posao na kome 'izgubis' najbolji deo dana, eventualno te ceka neki privatni posao kada dodjes kuci i sigurno obaveze oko porodice. Slicna situacija i sa mojim drustvom. Nevidim nista nenormalno u tome da sprzis jedan-dva dzokavca sa drugarima, naspram lokanja alkohola, kada hoces da se relaksiras.
BTW znam devojku koja je pocela sa jednim Snikersom dnevno, a sada mora da ide na podvezivanje zeludca jer joj je zdravlje ozbiljno ugrozeno zbog njenog kompulsivnog ponasanja. A keva joj je k'o manekenka. BAN THE EVIL SNICKERS ?!
BTW2 prvi zakon o zabrani posedovanja ganje je uveden u SAD pocetkom 20 veka, i to ne zato jer su se zdusno brinuli o posledicama i zdravlju ljudi, vec da bi meksicke imigrante anatemisali i ucinili nepozeljnim. A to je oprobana metoda protiv kineza imigranata krajem 19-tog veka. Ostali su se slepo vodili njihovom interpretacijom bez ikakvih konkretnih dokaza o stetnosti. Hej, pa 50-tih godina proslog veka su lekari reklamirali pljuge kao 'izvrsnu stvar za pluca i bronhije', a pre toga su znali da je ganja losa ?! Yeah, right
Live long and prosper :)