E, mislio sam da preskocim ovu raspravu, posto je trebalo da bude samo
anketa, ali posto vidim da ste opet poceli sa ... , onda hajde da zapocnemo jos jedan flamewar:
Je li bre, kad god citam ove teme sto nasi hasasani otvaraju, uvek se zapitam je li ovo agitacija
protiv uvodjenja zabrane ili
za legalizaciju trave?
Argumentacija je uvek tipa "Nije
fer, eno tolike
druge gluposti prolaze nekaznjeno,
pa zasto ste onda
takvi prema sirotoj Mari". Kao: "Propade sve, pa pusti jos i ovo, sto da ne, nek ide zivot..."
Za neznanje u upotrebi logike, minus deset poena...
A kad im se lepo kaze: "Da, ali mi bi i te stvari uklonili da mozemo, ali kad ne mozemo eto ga tako, ali ne primamo nove", onda drvlje i kamenje: te mi smo naivni, glupi, deca, pa ne moze to tako sada (pa znamo i mi da ne moze, zato i necemo dodatne stvari koje posle opet "nece moci").
Za "kreativno" koriscenje kontraargumenata, minus deset poena! Dodatnih minus pet jer niste ni primetili da ste pali prost test za detekciju predrasuda, sto mogu da pripisem preteranoj upotrebi psihoaktivnih supstanci...
A da ne pricam da samo sto ne biju ko ne shvata veliku istinu o blagodetima iste. Jeste li vi oni isti opusteni "peace, man!" ljudi iz filmova, ili je to samo kad ste high, a onda kad niste, pretvarate se u ove cangrizave svadjalacki nastrojene agitatore?
Za demonstrirani nedostatak smirenosti koja bi navodno trebala da usledi kao blagotvorna posledica uzimanja kanabisa, dodatnih minus dvadeset poena
Vala, sto se mene tice, ovo mi je dovoljno da mi zacementira stav
protiv.
Meni sve ovo lici na "nemojte mi onu kravu prodati". Ko duva, taj je za, ma bez obzira na sve (a sve sto kazu protiv njegove najdraze su, morabiti, ciste lazi, rezultat demencije koja je nastupila usled hronicnog neuzimanja THC, ...), a ko ne duva taj jos i moze da misli ili ovako ili onako.
Mislim, ako
zaista mozete i bez trave,
pa u
cemu je onda problem?
SAMO na osnovu rasprave koja se vodi na ES, mogu da izvucem sledece zakljucke:
- kanabis stvara zavisnost, koju korisnici odreda negiraju, ali veoma zestoko ispoljavaju,
- pozitivni efekti kanabisa su precenjeni ili, u nekim slucajevima, ocigledno nepostojeci, osim mozda osecanja za pravdu i privrzenosti, antropomorfizovanim apstraktnim pojmovima (nije fer prema marihuani...itd.),
- kanabis mozda cak dugorocno ostecuje rezonovanje, ali nemamo dokaze da pokazane greske u rezonu nisu potpuno neizazvane, tj. urodjene subjektu,
- najbolje sto sigurno moze da se kaze o kanabisu je: "Ima i gorih stvari, kojima, na zalost, ne mozemo nista",
- postoje ljudi koji sve posmatraju kroz pare koje bi (doduse, kao sira zajednica) mogli uzeti na tudjoj nesreci. Da, to automatski sve cini ispravnim... Mogli bi to za koju godinu da ponovimo to isto i sa tezim, pardon, "pravim" drogama... e tu je tek lova!!