Citat:
DaliborP: A zasto bi mogli rastafarijanci da koriste travu a ostali ne kad je vec zakonom zabranjena? I ne, nemoj mi govoriti o tome kako nece nikom naneti stetu koristeci je, vec mi objasni zasto samo oni bi mogli da je koriste?
Pa ako im je takav zakon ili ustav onda zbog toga mogu. Ne verujem da bi njima dali da u takvom stanju voze, isto kao sto ni svestenicima ne bi dali da pijani voze.
Citat:
Ja se iskreno slazem da bi marihuana trebala da bude legalizovana i kontrolisana od strane drzave (ne u Srbiji), ali mi nije jasno zasto bi drzava pravila takve izuzetke pod izgovorom religijskih "ubedjenja" ?
Zato sto im je tamo mozda ustavom zagarantovano pravo na svoje religijske obicaje (naravno ako ne ugrozavaju nekog drugog). Ne znam sto nas pitas, ne poznajemo mi italijanski ustav.
Citat:
Kakav flejm, ja pricam sa osnove zdravog razuma
Pa nije osnov zdravog razuma da sve strpas u isti kos (vec sam ti naveo primer sa ubistvom i sa prelaskom ulice van pesackog).
Citat:
a ne suludih religijskih ubedjenja koje bi drzava trebala da opravda, zato i pravim takav primer.
Po mom misljenju sva religijska ubedjenja su suluda (hriscanstvo mi je medju prvima na listi suludih ideja) ali to ne znaci da ne treba vernicima dozvoljavati da upraznjavaju svoju religiju.
Citat:
pa isto ne vidim da je itijedna drzava izasla u susret hriscanskim svestenicima, ali verovatno su rastafarijanci dosta ozbiljniji.
Gomila drzava stalno izlazi u susret hriscanskim svestenicima i za donacije imaju poreske olaksice, kod nas a i u drugim drzavama dobijaju finansije od drzave i sl. Ne mozes da im udjes u susret samo tamo gde mogu da ugroze neciji zivot a to je voznja u pijanom stanju. Ne moraju da voze u pijanom stanju da bi se bavili religijom, uvek postoje autobusi, da se ide pesice ili moze da se saceka, pozove taksi ili povede prijatelj koji ne pije da ih vozi.
Mislim zasto bi pajkan progledao nekom kroz prste sto je pretrcao ulicu na crveno a ne nekom ko je iz pistolja ubio coveka? Tako mi deluje tvoje pitanje, sve si strpao u isti kos. Ne znam kako drugacije da ti objasnim tako da ti necu odgovoriti na sledeci reply u vezi sa ovim.