|
spartak
Član broj: 5625 Poruke: 631 *.ptt.yu.
|
Neces ni pronaci, posto svaka tuca lici na MMA ako su borci koliko toliko borilacki pismeni.
Standup fight jako kratko traje, dolazi do klinca i prelaska u parter. E tu wing chun ne znam sta ima da pokaze, a aikido znam da nema nista da pokaze. Mi radimo parter, ali bez laganja radi se sambo i brazilska dziudzica u tom delu sve u shesnaest.
Uglavnom uvek ces da nadjes ljude koji ce da opale po advocacy za neku od vestina, i to obicno u maniru "svaki ciga svoga konja hvali". Dok ne probas, ne vidis svojim ocima, svega ces se naslusati, a flame plane za cas :-)
Pogotovo su u flejmovanju revnosni ljudi koji su onako usput informisani, i to tek unosi zabunu hehehe. Ja sam od 6te godine poceo judo, pa kyokoshin karate, zatim aikido, radio sam nesto i tknd i zakacio sam se za Ruski Sistem onog momenta kad se pojavio kod nas. Glavni razlog je sto je to ziva vestina, bez ikakvih rituala i nekih formalizama. Uci se sve sto radi. Redovno nam dolaze i drze treninge i ljudi iz brazilske, i sa vale tudo, i rvaci slobodnim stilom, i kikbokseri. Svako znanje je plus, bez foliranja.
Veruj mi na rec, da sam citao forume bio bi mnogi put u zabludi.
Da sada pocinjem nesto da vezbam a da sam mladji od 20 krenuo bih sa MMA, sportskim treningom.
Da sam stariji, u razmatranje bih uzeo Krav Maga i Ruski Sistem. Eto ako sam pomogao.
[Ovu poruku je menjao spartak dana 19.02.2007. u 20:13 GMT+1]
|