Mozda beru sljive i peku rakiju pa prodaju na pijaci, to uopste nije tema.
Pa super, ali sve su to zanimanja koja se vode kroz papirologiju, i za koja se uplaćuje radni staž, plaća socijalno i sve ostalo.
Pa sto onda ucestvujes, oni su samo hteli da saznaju kako neko ko se vodi nezaposlen moze na letovanje u Grcku, a ti ako nemas konstruktivan predlog ne znam sto se javljas i ispravljas krive Drine.
Osećam puno pravo da učestvujem u diskusiji, jer ne može neko ko ne doprinosi ničim ovoj državi da bude sa pravim i mogućnostima jednak kao ja koji redovno plaćam debele poreze državi!
Ako neko radi na crno, i ne želi da plaća porez, a to je sigurno izbor radnika, jer svaki gazda kaže hoćeš li 300 eura platu legalno, ili 350 na crno, i svi će uzeti tu od 350, i takvi ne mogu biti jednaki samnom i sa svim ostalima koji redovno plaćaju porez.
Konstruktivan predlog imam, i izneo sam ga vrlo detaljno i koncizno, i opisao način kako ti ljudi mogu da dobiju vize, ali me strašno iritira činjenica da neko ko nema nikakvog prava da se buni, prigovara i traži neka prava kojih se samovoljno odrekao.
Probaj na Novom Zelandu da ne plaćaš porez, znaš da u vrlo kratkom roku ne samo da nećeš moći da putuješ nigde na more, već će ti sloboda kretanja biti ograničena na vrlo malu ćeliju 2 x 2 metra, i to na poduži period...