Kad smo kod Evrope i klime cije je radno podrucje do -15C.
Sta znaci podatak da klima ima radni opseg do -15 na grejanju? .... a znamo da i klime deklarisane do -15 rade/greju i na -20C.
Primetio sam da na Euroventu daju podatak za "Power consumption of the crancase heater" oznacen sa Pck (W)

Sta je to "Power consumption of the crancase heater" ako klima nema ugradjen grejac kompresora (pa ni grejac tacne) ili kako kazu model nije Nordik varijanta ili kako se to vec zove...kad je do -15.
jel to Pck (W) potrosnja u StandBy kad je recimo ugashena preko noci pa nesto podgrejava ulje u kompresoru???
E sad...Nije mi jasno zasto kod Fujitsu klime ta vrednost Pck (W) dosta varira a mislim da ti modeli nemaju grejac....al ipak nesto greje sa 15W, 18W,23W,24W,25W itd itd.
Dok kod Mitsubishija Pck (W) potrosnja = NULA, NULA potrosnja i kod najeftinijeg i najskupljeg modela FH.
Cak ni VEHZ varijanta sa grijacem na tacni i deklarisan do -25 nema navedenu potrosnju za "Power consumption of the crancase heater" ???
Sta je bolje...da greje ulje s nekim minimalcem kad je u StandBy preko noci ili da netrosi nista....pa ujutru sta bude
[Ovu poruku je menjao Skopljan4e dana 16.08.2017. u 00:51 GMT+1]