dodje vreme da se i ja odlucim za svoj prvi auto. Precesljao sam teme ovde po forumu, ali na zalost nisam nasao odgovor koji mi treba. Uglavnom se sve svodi na prepucavanja, pa se na kraju ode u offtopic. Zato bih molio, one koji su dobre volje da mi pomognu pri izboru, da svoje predloge argumentuju, a ne samo da pisu da bi nesto napisali.
Moj budzet je oko 3000 evra, ali bih na kupovinu auta potrosio do 2500, a preostalih 500 bih ostavio za servis i doradu odmah po kupovini (jer ipak bih vise voleo da znam sta je na autu uradjeno... prodavac ce uvek da navede da je sve zamenjeno i sve perfektno).
Cetvoroumim se izmedju Mercedesa 190E, Toyote Corole, Golfa II i Mazde 626. Naravno to su automobili godista od '86 (pocev od Mercedesa i Golfa), pa do '90 - '91 za Mazdu i Toyotu.
Sta mislite sta je od ovoga najbolji i izbor i zasto? Ako uzmemo pretpostavku da bih kupio auto koji je u solidnom stanju (dakle, ne neki krs), na kome bi eventualno bilo potrebe da se zameni ono sto se obicno menja pri kupovini polovnjaka (kaisevi, ulje, mozda gume i jos neke bitne stavke).
Pri tome, bitna stavka mi je i kasnije odrzavanje i kvarljivost auta. Svaki dobar predlog ce mi znatici i hvala unapred.