Ma dajte, ne sali te se

Mene je samo mrzelo da krenem da rasturam kako treba, a ne na preskok
Otkacim sajle i creva, skinem 4 srafa, skinem zadnji vezni lim (sa sve branikom), otsrafim menjac i motor na izvolte..
Generalku sam malo ozbiljnije radio, menjao sam i prsten posle zadnjeg leteceg(prema pumpi za ulje), a najvise sam se radovao kada sam nasa o silikonske zaptivke i nove tube za podizace ventila.
Klipove i karike sampostavio nove.
Dosta problema mi je pravila glava (rumunski benzin), cadji je bilo previse, pregrejala se i izasle vodjice ventila.
Inace je boza za rad, idnosno osim poliranja sedista ventila, nista nije radjeno(do incidenta sa vodjicama).
E
brezoni su posebna prica, sreca, pa se vise ne zavitlavam..
U stvari, problem je bio lako resiv, bar za mene, ali uvek sam na brzinu i polovicno resavao, tako da sam izgubio silno vreme..
Dok nisam konacno skinuo glavu (imao sam uvek po nekoliko dihtunga dekla, za "kuvanje", i dihtuhga glave..) poskidao lule i napravio to da valja.
Poenta je u losem gvozdju brezona, koje sam zamenio sa nerdjajucim celikom, sredio i ispolirao lule, i njima napravio brezone, i poceo da koristim nerdjajuce srafove..
U stvari, za brezone sam koristio kovar, tako da su me strugari psovali
Tako je i prodata, verujem da niko nikada nije imao problem sa odvrtanjem srafova i zamenom auspuha..
"Majstori" ionako nemaju nekog "pametnog" posla, osim srafljenja srafova, radilica se nosi u radionicu, a glava kod "glavadzija"...na "majstorima" je da cute i srafe..
Poz.