Citat:
Alekon:
. Pokušavam da namontiram pumpu za gorivo ali mi dno pumpe udara u alternator i ne mogu da je nabacim na ona dva navoja. Da li je moguće da moram da skidam alternator da bih samo pumpu namontirao? Ili je možda pumpa neodgovarajuća ako su bile različite verzije za različite peglice?
Prvo, sasvim je moguce da pumpe nisu "odgovarajuce". Ja sam se nekad bavio elektrikom... i zadnju dinamu na peglici sam uradio 89/90...sigurno nisam nikad skidao pumpu na pegllici...tad su se vec pojavile i peglice sa alternatorom, ali nisam imao prilike da na njima nesto radim a od tada se ni ne bavim aktivno vise tim poslom. Medjutim...uopste nije redak slucaj da se na raznim vozilima, moraju skidati okolni sistemi da bi se doslo do nekog na kome se treba raditi. Koliko ja shvatam iz tvog posta, ti si vec skinuo staru pumpu a novu ne mozes da nabacis?. Znaci, stara se nabacivala na brezone a nova ne moze jer ti udara o alternator? Ako je tako...pa dobro, vizuelno, kad pogledas staru i novu....kakva je razlika u telu i obliku? Ako je ta nova "deblja", mozda je odgovarajuca za model sa dinamom, jer dinama je manjeg gabarita od alternatora. Mozda je ne odgovarajuca za tvoj model. Uostalom, malo sam guglao u pretrazivacu i nasao sam sliku motora sa alternatorom. Koliko vidim ta pumpa (na toj slici) se ne nabacuje na brezone vec se srafi sa dva duga srafa koji se samo odviju i pumpa se ravno gore izvuce. E sad..da si ti ja...ja bih se snasao...jednostavno bi odvio te brezone, nasao odgovarajuce srafove i resio problem...Ali dobro...nije to "operacija" za tebe...
Ako ti je pumpa ne odgovarajuca, probaj prvo da nadjes odgovarajucu. Ako ne mozes, a poklopci pumpi imaju isti raspored srafova, mogao bi da prepakujes pumpe, pa da staru "repariras" novom membranom sa nove pumpe. Prosto receno...nabudzis...Ili jednostavno, skines alternator pa se malo pomucis dok upasujes turbinu....Leeeleee
Ili, ozbiljno, najbolje resenje za tebe, posto vidim da si iz Beograda....na Karaburmi u Visnjickoj ulici kod autobuske stanice ( Bela kuca pol. stanica) ima auto servis Pera...svojevremeno sam stalno vidjao peglice u njegovoj radnji...Odslepas auto kod njega i resis problem