Svedoci smo raznih priča i teorija o udruživanju, pridruživanju, preuzimanju većih od strane manjih, manjih od strane većih, podele tržišta i ponude, pa čak i spajanja najvećih u ovom poslu, samo zarad održanja na sceni.
Istovremeno, prvacima iz ovog biznisa (zaokruženog velom manipulacije i sveopšteg ludila po pitanju rasipništva) nije nimalo licemerno da u svetlu današnje krize, svoju alavost i žeđ sa bržom amortizacijom gubitka, a kroz drastično povišene cene, predstavljaju čak suprotno - kao povoljnost i "nikad bolju priliku za kupovinu".
Povod za ovu temu je vest sa B92 u kojoj se tvrdi da je Pežo 207 povoljniji nego ikada (ako ne direktno, onda između redova), te da sa ovom & onom opremom košta superpovoljnih 13.990€, sa najslabijim benzincem od 1400cc!
Heh... a dobro se sećam situacije kada sam, pre neku godinu, planirao kupovinu, pri čemu mi je 206 (znači prethodna generacija faktički istog auta, bez obzira na "unapređenja") u toj nekoj osnovnoj ponudi, sa istim motorom nuđen za 8.990€. Tada je 307 koštao ove pare, za koje se sada prodaje 207. 308 se popeo na cenu 406, a kako vidimo - za jedno dve generacije (ako se ne daj bože, održe i ne propadnu), neki fiktivni 309 će koštati ko stan u širem centru.
Opšte ludilo sa goriva gladnim motorima, besnih kubikaža i konjskih snaga, skuplje registracije, pokušavaju da nametnu kao nekakvu tobožnju višu klasu malih automobila, a uz konstantno saplitanje svih dosadašnjih istraživanja na polju alternativnih goriva i pripadajućih pogona.
Ne znam prosto da l' da se upišam od smeha ili od muke.
E ako krenu da propadaju, uopšte mi neće biti žao. Nimalo.

Pozdrav