@FelipE Pirot
probao sam rad AT sa svim snagama.sa obe šeme spajanja i ja sam,lično,zadovoljan sa obe šeme.
U početku sam držao "protočni" a poslednjih dana AT mi radi kao "slepo crevo".
Kada radi kao "slepo crevo",prioritet je radijatorski krug tj.kada je gorionik u radu,topla voda prvo ide u radijatore a višak puni AT.
Vreme zagrevanja AT je otprilike isto za obe šeme.Poslednjih par dana sam se grejao i punio AT sa 15 kW a za danas sam gorionik "pripremio" da radi na 12 kW.
Evo i par slika da se lepo vidi koja temperatura se šalje prema radijatorima,koliko je spoljna,u koje vreme je slikano (da neko ne pomisli da izmišljam),koliko je stepeni u AT i i koliko vremena je gorionik u pripravnosti tj. koje je vreme između dva uključenja gorionika (gornji desni ugao na displeju).
Samo da naglasim da se gorionik uključuje kada u AT (ono Ti) bude 45 *C tako da će pripravnost biti još sat vremena (znači 23 sata)
Ovako dobrom radu (po mom mišljenju) su zaslužna oba regulatora (ACC 20 i HeatOn WCHR-1)
I još jedna stvar što mi se sviđa a to je da u ovoj kombinaciji sa AT i dalje imam podatke kako je gorionik radio još od 30-tog septembra.
Da objasnim skraćenice:
Ti-temperatura izvora toplote (akumulator)
Tv-spoljna temperatura;Tp-prosečna spoljna temperatura u poslednja 2 sata
TK-zadata temperatura po krivi;Tg-temperatura grejanja (koja se šalje u radijatore)
[Ovu poruku je menjao ZoranObradovic dana 03.11.2016. u 17:15 GMT+1]
- 110m²
-Viadrus25 kW
-gorionik Ecopell
- 2 X AT 800 litara (privatna
režija+Austria email)
-2 X Gree Viola + Gree G Tech 12000
Btu/h
-Wilo Yonos Pico 25/1-6
-elektro kotao 12 kW
-izolacija:5 cm zid, 30 cm plafon (10
stiropor+20 staklena vuna)