Samo ova tvoja rečenica : - "Nista ti ne vredi da ti ja sad dokazujem kako je STR dokazana u sudaru cestica u tom i tom experimentu kad ni ja ni ti nemamo mogucnosti da to dozivimo u stvarnosti i vidimo direktno na delu." - dovoljna je da pokaže tvoje nerazumijevanje (neshvatanje) prostora i vremena! Također, uviđam da ne shvataš (ne razumiješ) ni moje pitanje.

Ako na ovakvoj slici mogu prikazati (konstruisati, šestar i lenjir) Ajnštajnovo ct' i vt' , također i Lorentzovo x = ct i vt = x/n , te Lorentzovo x' = ct' i vt' = x'/n , n = c/v) , za svako moguće 0 < v < c < (beskonačno), i za svaku "izmjerenu dužinu l_0 = ct_0, onda bi trebalo da to, prije svega, provjeriš (koristeći vlastitu pamet, a ne Ajnštajnove gluposti, ili postavke Minkovskog), uvjeriš se u to i izvedeš odgovarajuće zaključke (za to ti ne trebaju "skupi eksperimenti").
Također, ako ti iz ovih "algebarskih zapisa geometrijskog opisa fizičkih zbivanja" :

izvedem Ajnštajnovu formulu i Lorentzove ("boost") formule, te ti kažem da navedene veličine mogu primijeniti i na "svjetlosni oscilator" i na "Ajnštajnove vozove", opet bi trebalo da svojom pameti to provjeriš, uvjeriš se u to i izvedeš odgovarajuće zaključke. Jedan od njih je: Nema dilatacije vremena, nema kontrakcije dužina (u realnoj fizičkoj stvarnosti). Za dvije različite tvrdnje: (1)Nema "povlaštenog (apsolutno mirujućeg) inercijalnog sistema referencije" i (2) Ima "povlašteni (apsolutno mirujući) inercijalni sistem referencije", također ti ne trebaju ni eksperimenti ni formule (već vlastita, a ne Ajnštajnova, pamet).
Davno sam napisao, ko želi neka ostane pri vlastitim uvjerenjima ( o "istinitosti" i naučnom utemeljenju STR), ali ako razmišljate temeljitije od površnog i nepreciznog Alberta Ajnštajna onda ćete uvidjeti i sami njegove pogrešne postavke.
[Ovu poruku je menjao Sprečo dana 07.10.2008. u 19:18 GMT+1]