Zanima me kako napraviti sok od jabuke koja nije prskana,ne sada nego nikad.Da li se ljusti,vade kostice.
Gde ima i kako izgleda sprava za sabijanje ili sta je vec potrebno da bi se dobio sok od koga bi napravio kvalitetan sirup,bez dodavanje icega.
Blagodaram za odgovore.
"Narod koji ne poštuje žrtve svojih predaka osuđen je na ponovno stradanje"
Da li neko zna gde da nadjem slike jabuka Budimka, kolacara, jablanka, kozara, ruski car, duga, sumatovka, cudo,
zlatica, sampanjka, zebicanka, vidovaca, petrovaca, jonatan, pink ledi, florina……
Da li mora ova kolicina secera da se dodaje ? Nekako mi gubi svojstva prirodnog soka.
Citat:
SIRUP OD JABUKA
Sastojci:
3 kg jabuka
80 g limuntusa
2 l vode
šećer
SIRUP OD JABUKA - priprema:
Prijatno spremanje i užitak uz SIRUP OD JABUKA. Jabuke oprati, oljuštiti, očistiti od košpica i samleti na mašini za meso. Dodati limuntus i vodu (hladnu), promešati, pokriti gazom i ostaviti najmanje 10-12 h da stoji. Procediti (kroz gazu) i na svakih 1 l dobijene tečnosti dodati 1 kg šećera. Promešati da se šećer rastopi, sipati u čiste, sterilisane flaše, zatvoriti hermetičkim zatvaračima(ili duplim celofanom) i ostaviti na hladno mesto(podrum) do upotrebe.
"Narod koji ne poštuje žrtve svojih predaka osuđen je na ponovno stradanje"