Citat:
Pali zari: Jeste ali da li tempo,stres i ostalo sto ide uz posao programera moze da prati i izdrzi jednako neko sa 42,45,32 i 25?
Nekom drugom je mozda drugacije - ali meni je stres opadao eksponencijalno sa brojem godina ;).
Ne mogu da poredim sebe sa 10 godina mladjim generacijama, jer ne poznajem nikog od ljudi iz te generacije u poslu u kom se ja sad nalazim, ali ako se poredim sa samim sobom od pre 10g, svakako je tempo bio jaci, ali i znanje i iskustvo daleko manje, pa je trebalo vise vremena da se neke stvari zavrse nego danas - ali vremena je bilo na pretek u to vreme, dok ga sad kradem od samog sebe ;).
Sa druge strane ljudi koji su 10g stariji od mene a i dalje rade u IT-u - ima ih raznih, ima apsolutnih tehnickih careva koji i dalje idu na odmor sa tehnickom knjigom ispod miske i sa znanjem su daleko ispred ostalih bez obzira na godine, ima i onih koji su presli na human-side posla, organizaciono-liderski ili se bave nekim trla-baba-lan consulting-om gde je potrebno i znati sa ljudima - sto svakako dolazi sa godinama.