Citat:
Mislim da je stav "pravo znanje je u knjigama a ne na internetu" poprilično zaosto i netačan. Pogotov danas + buduće vreme, gde se gomila gnjiga može naći u PDF formi.
Da li je knjiga u PDF formatu ili u papirnatom obliku to ne menja cinjenicu da je to knjiga. Da li ces knjigu kupiti u knjizali ili na internetu takodje ne menja cinjenicu da se radi o knjizi.
Ima nesto sto se zove sistematsko ucenje ili izucavanje necega. Onog momenta kad pocnes da se "usredsredjujes na nesto" a nisi formirao bazno znanje ili osnovu, mozes odmah konstatovati da si najjebo i to dobro.
Doziveces sudbinu Coyota iz njegove price. On je ima problem sto je od svega pomalo zagrebao, a u nicemu nije izgurao 100%. Pre ili kasnije to se vrati kao bumerang i pocne da pravi probleme.
Citat:
Pročitao sam jedan broj "profesorskih" knjiga i nažalost većina je copy-paste drugih, starijih ili prevedenih.
Smatram da intrnet nudi ogromu količinu znanja i da nikad u istoriji ono nije bilo tako lako dostupno svakome ko želi da ga ima. Nravno treba odvojit žito od kukolja i naravno potrebno je znanje engleskog jezika.
Sad smo na nekoj raskrsnici, ali budućnost će pokazati pun potencijal internet učenja.
Ne znamsta znaci termin "profesorske knjige" tako da bi bilo dobro da mi pojanis sta je to da bih mogao da ti dam svoj komentar.
Internet nudi ogromnu kolicinu informacija, a koliko je znanja tamo ne bih znao da kazem. Mislim da je postupak sticanja znanja maltene isti kao i pre vise godina. To sto vredi mora da se plati, a to sto je dostupno za dzabe, to je povrsno ili samo za nize nivoe izucavanja. Prednsot interneta je sto ima mnogo ukradenih knjiga i edukativnog materijala koji je dostupan. U tom delu se slazem da internet nudi mnogo.
Ostaje pitanje kako ce neko ko ne poznaje materiju odvajati zito od kukolja bez sistematskog izucavanja.