Citat:
Java Beograd:
Jeste, ali 90% muzike se danas sluša sa foldera, a ne sa "nosača zvuka".
Lep je taj osećaj posedovanja, ali nema veze sa samom muzikom.
Kupićeš CD sa omotom, knjižicom. Bićeš zadovoljan. Pogledaćeš knjižicu, pregledaćeš omot. I onda ? Stavićeš CD na policu, i takoreći nikad više dećeš da uzmeš u ruke.
Kolekcionarstvo ploča / kaseta /cd-ova je relikt prošlosti.
Pa vidi,sto se tice zadnje recenice jesi teoretski u pravu,za trecu,nisi.Muzika se ne kupuje da bi kraila policu.Ovo vazi za nekog ko je dozivljava emotivno a muzika to i jeste.
Ovo o posedovanju (napisano bez uvrede) nema pojma(sto Kragujevcani i okolina kazu) sa nekim ko je muziku slusao od vremena kad je i ucio da vezuje pertle.
Tebi je izgleda muzika neki sum koji ti radi reda upotpunjuje vreme.E sad,zasto ulete u temu.
Dodjoh sa posla i dohvati se kofera za kasete da malo šmeknem stare numere i nalete na The Wolfgang Press koje sam kao klinac ušmrkavao usima.
I sada ono replicirano tebi sto ti izgleda ne shvatas je to vracanje u vreme zabavljanja sa sadasnjom,jedinom,jedinstvenom Suprugom kada smo ovo i slusali.30+ godina braka
sa konstantnim slusanjem polica,uf pardon zbuni me,cd-ovima sa police koje po tebi hvataju prasinu.Ima,IMA foldera,ali i dosta LP-Maksija.
Ja muziku dozivljavam kao sastavni deo sebe,lepeza je siroka i ovo sto ovde kacim na ES-u je ono sto slusam,ne kako ovde gospodin Milanovic kaze sta stignem.Ajde da foTkam dokaz.:).
Druga stvar o kojoj razmisljam,imas neku formu kad slusas kasetu.Ogranicen si sa stranom od 45 min,ne guras klicac,ne preskaces.Koncentracija slusanja je drugacija.Nema klik klik idemo nesto drugo.
A da su otisle,otisle su i jedino se vracaju po oglasima kod nekih koji bi uzeli za jednu kasetu (praznu) i po 3krsd,otkrili ameriku da su retke i postojale uporedo sa T-REKSOM.

"Narod koji ne poštuje žrtve svojih predaka osuđen je na ponovno stradanje"