bordzija, nisu uvek krivi korisnici automobila, već mogu problem da stvore i propisi koji nisu predvideli sve situacije. Izneću ti moj problem, zbog koga sam besan već dva dana. Naime imam problem sa kukom, koju su mi ugradili u servisu, pre nego što sam preuzeo auto. Auto je kupljen nov i ugradnja kuke je urađena u ovlašćenom servisu. Sa prethodnim autom sam isto uradio, i tada sam dobio treću tablicu. Za ovaj auto su sada išle one čipovane saobraćajne, gde nigde ne piše da li je ugrađena kuka. Znači, ja sam sve preduzeo što treba da ta kuka bude legalno na vozilu i sve je bilo u redu šest godina. Sada neće da me puste sa tom kukom, jer moram da radim atest po tumačenju lika sa tehničkog pregleda. Kaže, da ja imam ikakav papir gde piše da je vozilo kupljeno sa kukom, onda bi sve bilo u redu. E vidiš, da je to tražio onaj na pregledu odmah prvi put, ja bi ove u servisu za gušu da mi daju ono što sam platio. Sada mogu da se slikam, jer ta firma više ne postoji. Da je podataka o ugrađenoj kuki upisan u saobraćajnu, mene danas ne bi bolela glava. A to je propust onog ko je pisao pravilnik o tome šta se upisuje u dozvolu.
S obzirom da imam još tri dana da produžim registraciju, jedino je rešenje da kuku demontiram, uradim tehnički, vratim je nazad i jurim atest. Da ne pričam da će mi izbiti bar 100 € iz džepa, pored svog izgubljenog vremena. Napominjem, ja sam uradio sve što je trebalo da imam kuku regularno na autu, nisam ja nikog cimao da mi nešto završi ispod tezge.
Ovi na tehničkom neće ništa da rizikuju, plaše se da će ih zatvoriti zbog neke gluposti. Momak sa tehničkog kaže da kad su bili na seminaru, šta god da su pitali konkretno, rekli su im da sve piše u pravilniku. Naravno da neće ni onaj instruktor da kaže nešto pa da se ovaj na tehničkom poziva na to, skida odgovornost sa sebe. I tako svi skidaju odgovornost, a sve se lomi na vlasniku automobila.
Pavel - yt7ta