E sad jedno umetničko pitanje, našao sam za vikendicu pristojnu klimu Midea ms12f-12hrn1-q za 100 evra. Sa ugradnjom je 100 evra više što ne dolazi u obzir. Osim ako ne nađemo nekog volontera. Nejasno mi je potpuno zašto ljudi neće da rade zimi nego samo leti?
Pitanje je tehničke prirode pa sam ga postavio ovde. Može li ovaj model da dogreje ili greje vikendicu dnevna soba 22 i neki metar. Recimo kada je 10 stepeni i slično. Kuća nema izolaciju, drvena stolarija onako, ima metalne žaluzine. Znači energetski sertifikat š. Kao alternativa postoje peć na drva i kvarcna grejalica. U pitanju je boravak par dana orezivanje vinograda i slično. Leti bi se eventualno koristila za hlađenje 50m2.
https://www.tehnomanija.rs/kli...ea-klima-ms12f-12hrn1-qc2.html
Ah da ukapirao sam, te polovne krševe od klima moraju onda da napune po fabričkoj specifikaciji da bi grejale kako treba. Ovako ih plahnu, dodaju 30% gasa i ona ladi bez problema godinu dana. Eto rešena enigma zašto traže toliko para zimi za ugradnju. Skup freon a mora do maksimuma da ga dopuni kako bi klima uopšte grejala.
Žmunze uzo bih ja fujitsu ali ludaci otkad sam pisao da je odlična, traže po 200 evra za polovnu staru 20 godina

Glup narod bira glupu vlast!