Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku

elitemadzone.org :: MadZone :: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku

Strane: 1 2 3 4 5 6

[ Pregleda: 15033 | Odgovora: 111 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

SlobaBgd

Član broj: 70350
Poruke: 2278+5003 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku24.05.2021. u 14:03 - pre 8 meseci
@Java:
Citat:
Mislim, kad on kao šef skrene pažnju na radnu disciplinu, da li onda sudija može da se žali na "ugroženosti sudijske autonomije".

Sudska grana vlasti je čudna sorta: Upravnik suda je nadređen nižim službenicima, obezbeđenju, i tako toj sitnoj boraniji. Doduše, ima ingerencije i nad sudijama, upravo u domenu radne discipline i radnih odnosa, ali su sudije generalno inokosne u obavljanju sudijske dužnosti (što je dobro ako sude po zakonu i savesti), i sudsku presudu može da obori (ne i da preinači!) samo sud više nadležnosti. Viši sud može da obori presudu i da je vrati istom sudskom veću na ponovo odlučivanje. Može i da donese presudu (npr. odbacivanje slučaja) ali u svoje ime, time poništavajući presudu nižeg suda, ali opet, ne sme da menja nižu presudu svojim višim autoritetom. Ne znam tačne detalje i pravne finese, odavno sam bio deo sudske administracije (tamo 1998-1999.). od tada su se menjali zakoni nekoliko puta.

U svakom slučaju, sudije-lelemudi su svoje lelemuđenje pravdali slobodnom sudijskom odlukom koliko je vremena dovoljno da se posvete predmetu, i dokle god su formalno obavljali svoje dužnosti (bar minimalan broj zakazanih ročišta mesečno, uz sve moguće manjkavosti i neažurnost), bili su zaštićeni od disciplinske odgovornosti. Neki bi se uroljali u svojoj kancelariji, ali dokle god su bili trezni na suđenju, niko im nije ništa mogao. Takvih je bilo malo ali su bili upadljivi, kao što su bili upadljivi i oni koji ne dolaze na posao.
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 6134

Sajt: pedja.supurovic.net


+1494 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku24.05.2021. u 15:01 - pre 8 meseci
Kako se nisu setili da ako neko podnese više tužbi protiv istog lica, da sud može te tužbe da objedini te da se proces vodi o jednom trošku?

 
Odgovor na temu

SASASTA

Član broj: 289575
Poruke: 69
*.cpe.vektor.net.+72 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku24.05.2021. u 15:45 - pre 8 meseci
Citat:
SlobaBgd:
Ovo o čemu je Java otvorio temu, to jeste za dublju analizu i za širu društvenu raspravu (i stručnu - advokati, sudje, i javnost - građani). Kako ja to vidim, ovo je predlog da se sudovi amnestiraju za spor i loš rad i za nepostojanje pravne sigurnosti i autoriteta sudstva, što ide u prilog korumpiranim, politički ucenjenim, politički pristrasnim, lenjim i lošim sudijama jer na ovaj način mogu da posredno odbijaju tužbe građana i da ne rade dovoljno ili da ne rade ispravno.

Sudovi bi se rešili višegodišnjih parnica (i slučajeva generalno) kada bi bili brži i efikasniji (za @B3R1 - i ja sam radio u privr. sudu, tamo samo službenici ginu od posla, sudije su dolazile na posao u 11 sati a odlazile u 13, ili uopšte nisu dolazile, iako su ih tražile i stranke i kolege i upravnica suda i advokati. Dešavalo se da ih po par dana nema na poslu, a za to vreme su mogli da se pripreme za suđenja bar čitanjem tih 500 strana po predmetu (što u najvećem broju slučajeva ni ne čitaju već im pripravnici ili iskusniji službenici izvuku tl;dr (za ademareta objašnjenje šta je tl;dr). Svako pozivanje na disciplinsku odgovornost bivalo je dočekivano halabukom o ugroženosti sudijske autonomije i o političkim pritiscima na "opozicione" sudije. Dakle, umesto da rade, da se upoznaju sa predmetima, da budu ažurni i efikasni, sudije su puštale da se predmeti nagomilavaju i onda su kmečali kako ne mogu da postignu, kako su norme (da, i to postoji u sudovima!) previsoke... A platu su podizali bez pardona i bez prigovora savesti!

Druga stvar koja je i uzrok i posledica neefikasnosti sudstva je neprincipijelnost sudija. Ako za jedan slučaj gaženja kupusa, kukuruza i deteline sudija presudi godinu dana zatvora, slična presuda za slične okolnosti mora da se donese i za sledeći slučaj gaženja pšenice, kupusa i kukuruza, eventualno 11 meseci lili 13 meseci, nikako tri meseca, ili nanogVica ili oslobađanje ili uslovna osuda. Ovakva neprincipijelnost em što kuraži prestupnike da se ne boje kazne jer mogu da je izbegnu ili minimizuju, em što ne koristi princip da se za istto delo kažnjava na isti način. Pa se onda kao veštači da li je pšenica bila u ovoj ili onoj fazi, da li je kupus bio futoški ili neki drugi (kao da postoji neki drugi, svaki kupus na svakoj pijaci u Srbiji je futoški, pitajte prodavce! :)), te da li je točak koji je gazio bio prednji ili zadnji ili oba...

Sledeće je što se presude ni ne sprovode, bilo kao materijalna naknada bilo kao zatvorska kazna. U takvim slučajevima oštećena stranka mora da dodatno interveniše u sudu jer ne dobija pravnu satisfakciju. A to onda povećava rad službenika u sudu (koji ne mogu da postignu da tetoše jajca nadobudnim sudijama), ali i sudijama koji smatraju da su donošenjem presude završili sa slučajem. Vrlo slično ovom što sam naveo je i čudna pojava da državni organi svih nivoa (od organa i službi lokalne samouprave do ministarstava) svesno krše zakon ili se oglušuju o zakon i presude suda. Sve kazne koje treba da plati organ i odgovorno lice - plaćaju se iz budžeta, dakle ne smanjuju se plate ni zaposlenima u nekoj lopovskoj službi, ni rukovodiocu ni odgovornom licu, već građani praktično sami sebi kao fol plaćaju kazne. Koliko je para uzeto od građana za boravak dece u privatnim vrtićima?! Koliko se sada para uzima za plaćanje pune cene boravka u vrtićima iako dete ne ide u vrtić zbog nekih, npr zdravstvenih razloga? Nadležni znaju da je to protivzakonito, ali se pozivaju na neke interne akte (takođe protivzakonite) i čine prekršaj ili odbijaju da promene praksu čak i ako obdusman ili sud nalože da se prestane sa protivzakonitim ponašanjem. U takvim slučajevima odmetnuti organi pozivaj oštećene građane da ih tuže jer, kao fol, ne mogu drugačije da im vrate preplaćene račune za obdaništa, znajući da će mali procenat građana imati volje, vremena, para i znanja da tuži drugu stranu. Isto i sa bankama, mali rocenat oštećenih klijenata je tuži banke. E, ali kada su advokati počeli da podnose kolektivne tužbe uzimajući pojedinačno mali procenat od svakog klijenta ali kumulativno velike pare, digli su frku i banke i vlast i sudije kako je to neprimereno i kako je to pritisak na sud i kako tu nema advokatskog dostojanstva i kako ima previše posla... A da se građani, privredni subjekti i državni organi (pa i sudovi) boje sudkih presuda i da znaju da će sigurno biti sankcionisani za nezakonite radnje koje čine, bilo bi i manje prekršaja, i manje prijava, i manje slučajeva/predmeta u sudu i manje pritiska na sudije da efikasnije rade.

ima na *crime investigation network* emisija * kamera u sudnici*

koliko su americki sudovi efikasni i podlozni kontroli.

jednostavnija sudjenja - 5 min po predmetu

ali se ne komplikuju slucajevi , tuzilastvo ne pise kilometarske tuzbe, nego * uradio to i to , dokaz to i to*

ima i * sudija rut* isto efikasnost odlicna
 
Odgovor na temu

BuzzLightyear

Član broj: 345017
Poruke: 66+318 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku24.05.2021. u 15:47 - pre 8 meseci
@Predrag

U tom slučaju oštećeni bi mogao da pokrene novi proces tek po završetku prethodnog procesa. Nije stvar uopšte u broju procesa. Cilj je da se spreče tužbe protiv banaka.

Sudija ima i dobrih i loših, ali ako je zakon loš onda tu ne pomaže ni najbolji sudija na svetu.
Piši ćirilicom!
 
Odgovor na temu

MajorFatal
Milija Jakic
opravljam oluke, 1337LAB
Bg

Član broj: 36595
Poruke: 1170
87.116.162.*+454 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku24.05.2021. u 16:00 - pre 8 meseci
Citat:
BuzzLightyear:
-mogućnost da vi plaćate troškove postupka uprkos tome što ste dobili spor

Citat:
Članom 50. Nacrta zakona predviđeno je sankcionisanje zloupotrebe prava tužioca koji podnosi dve ili više tužbi u kojima ističe dva ili više tužbenih zahteva koje je mogao da istakne u istoj tužbi na taj način da tužilac može da zahteva naknadu
troškova samo parničnog postupka koji je prvi bio pokrenut, pod uslovom da je tužilac u parnici uspeo.


Moguće da je ad hoc doneto zbog banki kao što ti kažeš, a možda je i zbog kupusa i kukuruza .. a možda postoji još jedna mogućnost, neko vreme je bilo recimo na primer nezakonito si otpušten, sasvim sigurno je nezakonito, i sasvim sigurno su ti narušena prava, i sad treba da se ispravi ta nepravda, ali koga tužiti?

Najverovatnije firmu, ali šta ako se ispostavi da je "firma" radila sve po zakonu, a da je zakon prekršio neki njen službenik? Šta ako šef kaže naredio mu generalni, a generalni kaže nemam pojma o čemu priča možda je greška u knjigovodstvu? A tebe domar hvatao za kragnu da te izbaci pre nego što si stigao da objasniš grešku, a na tvoje mesto došla rođaka šefa iz drugog sektora?

Onda su advokati imali čini mi se neku varijantu: tužićemo domara, tvog šefa, firmu, generalnog direktora, grad, opštinu i republiku Srbiju, tu negde u tom spektru je pravda za tebe, ne brini nadoknada je takva da će pokriti troškove i ostalih tužbi, a jedna mora da bude u našu korist.

Moguće da hoće da isforsiraju advokate da takve višestruke tužbe recimo objednine u jednu, ili bar pažljivije biraju koga će prvog tužiti, pa ako ta tužba prođe dobro, da se ne ide dalje i šire?

Nemoj da pricas?
 
Odgovor na temu

BuzzLightyear

Član broj: 345017
Poruke: 66+318 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku24.05.2021. u 16:06 - pre 8 meseci
Ako si dobio nezakoniti otkaz jedino možeš firmu da tužiš. Na osnovu ovoga što pišeš rekao bih da nikada nisi bio na sudu niti imaš predstavu kako to funkcioniše.
Piši ćirilicom!
 
Odgovor na temu

MajorFatal
Milija Jakic
opravljam oluke, 1337LAB
Bg

Član broj: 36595
Poruke: 1170
87.116.162.*+454 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku24.05.2021. u 16:34 - pre 8 meseci
Citat:
BuzzLightyear: Ako si dobio nezakoniti otkaz jedino možeš firmu da tužiš. Na osnovu ovoga što pišeš rekao bih da nikada nisi bio na sudu niti imaš predstavu kako to funkcioniše.


Zar ja rođen na sudu da ne znam predstavu kako to funkcioniše?

Možda sam nešto pogrešio ili se pogrešno izrazio, hoću da kažem da iz ugla gledanja firme ili zakona može da se ispostavi da je bilo sve po zakonu, tj. da si ti otpušten jer nisi redovno dolazio na posao i kršio si radnu disciplinu. I da je sve to lepo zapisano i overeno kod njih potpisano. Pa kad tužiš firmu izgubiš parnicu, ali u međuvremenu saznaš da je neko lažirao tvoje podatke o radnom učinku, pa da u stvari treba da tužiš nn lice (šefa drugog sektora koji je doveo rođaku na tvoje radno mesto) a ne firmu, ili tako nešto.

Ali evo opet kažem možda sam nešto pogrešio, mislim da sam ono o čemu sam pisao pročitao negde.
Nemoj da pricas?
 
Odgovor na temu

BuzzLightyear

Član broj: 345017
Poruke: 66+318 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku24.05.2021. u 22:49 - pre 8 meseci
Citat:
Advokati su zatražili povlačenje Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku. Oni su se nezadovoljni rešenjima iz Nacrta koji je nedavno objavilo Ministarstvo pravde radi javne rasprave, okupili ispred prostorija Advokatske komore Srbija i tražili su da se Nacrt povuče iz javne rasprave.


https://www.rts.rs/page/storie...ev-zakon-nacrt-povlacenje.html
Piši ćirilicom!
 
Odgovor na temu

BuzzLightyear

Član broj: 345017
Poruke: 66+318 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku26.05.2021. u 15:00 - pre 8 meseci

Piši ćirilicom!
 
Odgovor na temu

dule_ns
Novi Sad

Član broj: 123863
Poruke: 256
87.116.166.*+680 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku26.05.2021. u 20:48 - pre 8 meseci
Mogu da zamislim kako je veselo kad nema kamera. Sramota.
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 8709
*.static.avana.rs.+9921 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku27.05.2021. u 08:09 - pre 8 meseci
Vidi se ko ima putera na glavi, pa se taj i najviše buni.

WTF !?? Ni jedna tačka, teoretski, ne pogađa advokate a oni se bune najviše.

A zašto se bune? Pa zato što upravo advokati, zarad svog advokatskog honorara podižu bezbrojne, nebulozne tužbe, i time zapravo guše pravosudni sistem
Kad se tuži banka: jedna tužba za troškove kredita, druga tužba za osiguranje kredita, treća tužba za administraciju kredita.

Da li je oštećeni, tj. nesrećni korisnik kredita nekakvom u plusu ovim multipliciranim tužbama? Nije. Njemu je svejedno.
Ko je u dobitku? Advokat. Što više tužbi, koje se 100% dobijaju - to više provizija njemu. Zato na svakoj banderi stoji nalepljeno "Pozivaju se građani da tuže banke ..."

Druga advokatska ujdurma ovih godina je sledeća šema
Kompanija GG traži od mesne zajednice Dobri Do iz neke vukojebine podatke o rudnim nalazištima, planovima za ekologiju i obnovljive izvore energije.
Seljanin, na mestu predsednika MZ mislii da je to greška a ni nezna te podatke.
Posle predviđenog roka, Kompanija GG uz pomoć advokata podiže tužbu za "ne davanje podataka od javnog značaja", koja se automatski dobija, a advokat pokupi kajmak, tj. naplati troškove.


OK, smrdljivi advokati, našli ste rupu u zakonu, pa cuclate - ne prestajete.
Ali, jbg, rupa u zakonu će biti zatvorena, građani ničim neće biti oštećeni, samo se umanjuje ekstra prihod razularenim advokatima.

OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji
 
Odgovor na temu

nkrgovic
Nikola Krgović
Beograd

Član broj: 3534
Poruke: 2764

ICQ: 49345867
Sajt: https://www.twinstarsyste..


+648 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku27.05.2021. u 08:18 - pre 8 meseci
Pazi, ima ovde dve strane.... Koncept da ne mozes da ikoga tuzis ako ne platis zapravo sprecava tvoj pristup sudu. Postoji zapravo neka fora (nacelo, kako god, nisam pravnik) gde sud moze da dozvoli da se sve radi bez placanja, jer tuzilac nema da plati takse.... To nacelo je zasnovano i na ustavu i bilo bi nezgodno da se ovime obori. S'druge strane, pristup gde advokat namerno vodi tri predmeta, ne spajajuci ih je cist bezobrazuk. Ima objektivnih problema koje treba resiti.

Ono sto je strasno je ova gospodja... samo sam ocekivao da pocne da "42 opstine i 3 u federaciji". Ono, ja samo da se derem, sto jace, da ja prihvatam samo da svi rade kako ja hocu i nista drugo. Aman....

Ako nista, ima bar 2-3 clana tog zakona koji su dobri, jednostavno zato sto su u pitanje neke uvodne i zavrsne odredbe koje predstavljaju formu. Na sve ostalo se mogu staviti primedbe i doraditi. Super je sto su skrenuli paznju, apsolutno. Ali da li je zbilja moguce da je SVE lose? Cak je i ona rekla "ma cilj je digitalizacija"... Pa sta? Je'l to lose? Ako je zamerka da sudovi nemaju pristupa tome, odlicno - morace da im obezbede.

Jako sam negativan stav stekao o njoj.
Please do not feed the Trolls!

Blasphemy? How can I blaspheme? I'm a god!'
 
Odgovor na temu

BuzzLightyear

Član broj: 345017
Poruke: 66+318 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku27.05.2021. u 08:36 - pre 8 meseci
@nkrgovic
Gospođa je u potpunosti u pravu! Zakon najmanje ima veze sa digitalizacijom, a to je navodno bio razlog za izmenu.

Citat:
Java Beograd: Druga advokatska ujdurma ovih godina je sledeća šema
Kompanija GG traži od mesne zajednice Dobri Do iz neke vukojebine podatke o rudnim nalazištima, planovima za ekologiju i obnovljive izvore energije.
Seljanin, na mestu predsednika MZ mislii da je to greška a ni nezna te podatke.
Posle predviđenog roka, Kompanija GG uz pomoć advokata podiže tužbu za "ne davanje podataka od javnog značaja", koja se automatski dobija, a advokat pokupi kajmak, tj. naplati troškove.


Prosto ne mogu da verujem šta čitam. Jesi li ti SNS bot? Kompanija traži od predsednika MZ podatke o rudnim nalazištima?! Stvar je potpuno obrnuta, ovo što si napisao je do sada najveća glupost koju sam pročitao na ES.

Predsednici MZ i udruženja građana traže podatke od Ministarstva i kompanija i sa velikom mukom dobijaju informacije na kašičičicu. U nekim slučajevima dobijaju elaborate sa zatamnjenim imenima ljudi koji su pisali te elaborate, kako bi ti isti ljudi mogli da izdaju dozvole na osnovu elaborata koji su sami pisali. Postoje samo dve mogućnosti, ili nemaš pojma o čemu pišeš ili si direktno uključen. Ja sam uključen, ali izgleda da smo na suprotnim stranama.

P.S.
U prilogu možete naći video fajl sa skupa održanog u SANU, gde gospodin Mijatović govori o cenzurisanim podacima od javnog značaja, koje umesto države izdaje strana kompanija!

[Ovu poruku je menjao BuzzLightyear dana 27.05.2021. u 10:11 GMT+1]
Piši ćirilicom!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

alimamnekolikokuća

Član broj: 338957
Poruke: 326+456 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku27.05.2021. u 09:42 - pre 8 meseci
Nije bot ali jeste veliki obožavatelj Šizojevog lika i dela.


 
Odgovor na temu

nkrgovic
Nikola Krgović
Beograd

Član broj: 3534
Poruke: 2764

ICQ: 49345867
Sajt: https://www.twinstarsyste..


+648 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku27.05.2021. u 13:16 - pre 8 meseci
Pazi, nije covek bot, ovo da imas advokate koji ce nesto razbiti na 3 predmeta iako su u pitanju srodne tuzbe (tipa tuzis pravno lice, po tri osnova, ali vezano sve za isti ugovor), gde advokat to uradi da bi tri puta naplatio rocista se desavalo. To zapravo treba spreciti.

Nacin sprecavanja koji je predlozen je glup kao onaj koji je pisao predlog, to je odvojen problem. Ali da je u pitanju problem koji treba resiti, stoji.

S'druge strane, uskratiti pristup sudu onome ko nema da plati jeste problem.

Generalno, neko je krenuo sa par ozbiljnih problema i zamislio da ce da ih resi izmenom ZPP-a, sto je jedan od najvaznijih zakona.... To sto su problemi ozbiljni (a jesu - i treba ih resiti) ne znaci da je predlozeno resenje dobro.
Please do not feed the Trolls!

Blasphemy? How can I blaspheme? I'm a god!'
 
Odgovor na temu

BuzzLightyear

Član broj: 345017
Poruke: 66+318 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku27.05.2021. u 13:36 - pre 8 meseci
Ako želiš da budeš Javin advokat, onda te molim da pročitaš tekst koji sam citirao. Nisam ga pitao da li je bot zbog razbijanja tužbe na 3 predmeta.
Piši ćirilicom!
 
Odgovor na temu

SG kamikaza

Član broj: 332241
Poruke: 1647+251 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku27.05.2021. u 13:47 - pre 8 meseci
Java je možda karikirao razlog, ali nije ništa izmislio ili slagao.
To o čemu priča možete pročitati ovde.
 
Odgovor na temu

SlobaBgd

Član broj: 70350
Poruke: 2278+5003 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku27.05.2021. u 14:17 - pre 8 meseci
@Java
Čekaj, prijatelju, treba li oštećena strana da sažaljeva tuženu stranu što se kabadahijski odnosi prema građanima (banka, poreska uprava, davalac telekomunikacionih usluga, lokalna samouprava)? Svi oni (tužene strane) imaju timove pravnika i advokata koji im služe, pazi sad! ne da upozore kabadahiiju da njegovo delovanje nije po zakonu i da će možda biti tužen, već da nađu načine kako kabadahija što bezbolnije i sa manje rizika da nastavi protivpravnu praksu. I treba gaće skinuti takvim kabadahijama koji su, zarad zaštite svojeg doopeta, napujdale Ministarstvo pravde i sudove da agituju za onemugućavanje ili otežavanje građanima pristup sudu i pravdi. Čuj, nije fer da tužiš posebno Beogradput što ti je pogazio kupus, pa opet pšenicu, pa ponovo krompir?! Još kako je fer, i treba nalaziti načine da se kabadahije dovedu u red, da nauče da i nad njima ima sila koja (treba da) služi pravdi i zakonu.

A posebno mi je nerazumljiv onaj deo "šta se advokati bune, oni ništa ne gube". Jbš takvog čoveka i takvo društvo koje će reagovati samo ako je njegovo doope u nevolji, a kada su u nevolji drugi (komšije, Cigani, siromašni, bolesni, nemoćni, nepismeni...) onda ko ih yebe, nije moj problem, bacite ih lavovima! Razumem da je neko samoživ, da je mizantrop, da ima traume od Cigana ili bolesnih ljudi pa u sebi likuje kada ih potera neko zlo, ali buniti se kada se neko drugi zalaže za prava trećih lica, pomalo je neukusno.

Dođe čoveku da se pita - a što se ti buniš na reakciju advokata kada nemaš ništa s tim?!
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 8709
79.101.120.*+9921 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku27.05.2021. u 14:26 - pre 8 meseci
Najviše mrzim kad ja napišem "A" a onda krenu salve tipa "A jesi li hteo da kažeš B ?"

Ne. Oštećena strana ne treba da sažaljeva tuženu stranu.

Sve šta sam hteo da kažem, je da su advokati pronašli "rupu u zakonu", i stiču extra profit. I to je u redu. U redu je zato što ne krše zakon. Niko ovde ne krši zakon.

Svako ko nađe "rupu u zakonu" može i teba da je eksploatiše koliko hoće, sve dok se država ne dozove pameti da zakrpi rupu u zakonu.

I šta se dešava? Država se dozvala pameti, donela prelog zakona kojim pomenuti advokati mogu da zarade samo onoliko koliko rade. I eto frke.

A lično mi nije jasno koji je to moralni profil pojedinca koji će da se zalaže ne bi li advokati i dalje uspevali da stiču extra profite?!?A ove prozivke, ko je bot, ko je za vlast a ko protiv, to mi je ispod časti da komentarišem. A posebno da ovim srbomrscima podnosim račune.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 8709
79.101.120.*+9921 Profil

icon Re: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku27.05.2021. u 14:28 - pre 8 meseci
Citat:
BuzzLightyear: Prosto ne mogu da verujem šta čitam. Jesi li ti SNS bot? Kompanija traži od predsednika MZ podatke o rudnim nalazištima?! Stvar je potpuno obrnuta, ovo što si napisao je do sada najveća glupost koju sam pročitao na ES.


Kako ova šema funkcioniše u 4 jednostavna koraka:

1) Predsednici mesnih zajednica ili lokalnih veterinarskih stanica najpre od anonimnih sportskih klubova ili NVO dobiju gomilu zvaničnih zahteva po Zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja za odgovor na seriju nebuloznih pitanja.
Pitani su da li u mesnoj zajednici postoje registrovani i neregistrovani klubovi za veliki fudbal, da li ti klubovi imaju mlađe selekcije i kog uzrasta, da li postoje tereni za veliki fudbal i da li su njihove dimenzije u skladu sa pravilnikom fudbalske lige, koliko je sredstava izdvojila MZ za razvoj velikog fudbala od 2010. do 2019. godine, koliko je MZ utrošila na razvoj velikog fudbala, da li je finansijskim planom i programom razvoja predviđen bilo koji oblik razvoja velikog fudbala u istom periodu i slično.

2) Predsednici mesnih zajednica, listom neupućeni u pomenuti Zakon, ili ne odgovore na pomenuta pitanja, smatrajući ih šalom, ili ne postignu da odgovore na ogroman broj pitanja kojima su bombardovani.

3) Kada istekne rok za odgovor po Zakonu, ova grupa advokata podnese prekršajnu prijavu protiv mesne zajednice ili veterinarske stanice i naplaćuje minimum 25.500 dinara advokatskih troškova po svakoj tužbi.

4) Na račun advokata se na osnovu podnetih prekršajnih prijava slivaju višemilionski iznosi.

OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Ludilo se nastavlja - Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku

Strane: 1 2 3 4 5 6

[ Pregleda: 15033 | Odgovora: 111 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.