Citat:
B3R1:
Znaci, "kravica" pobegla iz Srbije za Austriju, Nemacku, Holandiju ... inace, na istim tim gore navedenim portalima pise kako ce neka takozvana vlast trenirati strogocu nad izvoznicima i zabraniti izvoz mleka. Ali gle cuda, "kravica" u centru Amsterdama, a nema je u Beogradu?!
Na stranu to sto ja potez tih likova uopste ne kapiram. Hajde, razumem to da se neko ko zivi daleko od otadzbine, mamadzbine i babadzbine uzeli sremske kobasice, cvaraka ili kiselog kupusa, sto zaista nemas da nadjes u NL radnjama. Ali mleko ... brate ... pa u Olandistanu imas 50 vrsta mleka, plus ovcje, kozje ... a ima i gomila alternativa za ljude koji ne podnose mleko - ovseno, sojino, bademovo ...
Ne razumeš ti mnogo toga. Nisu mleko i meso igračke i džidža bidže, nego hrana, strateške sirovine. Posao države je da brine o svojim građanima, između ostalog i da obezbedi dovoljno hrane. Šta misliš, zašto ja kao pokvarena ploča ponavljam tezu o "ucenjenim biznismenima"? Zato što ti i još neki na ovom forumu to ponavljate do besvesti u različitim formama. Evo i sada si to uradio. Vi u stvari niste svesni sopstvene nesvesti. Ucenjeni biznismeni nad kojima država "trenira strogoću". Idi begaj.
DakleM. Na srpskoj zemlji, na srpskoj njivi, srpski poljoprivrednik svojim rukama proizvede meso i mleko i onda ga "sposobni" biznismen izveze u beli svet jer tako ima veću dobit, a ti srpska sirotinjo gladuj. Da li je to poenta? Pa ono, otvori se zemljo da potonem.
Naravno da bi država trebalo da zabrani izvoz ako mleka i mesa nema dovoljno na tržištu. Naravno da bi trebalo da interveniše na tržištu i kada je neophodno dozvoli uvoz. Gle čuda, to joj je posao.
Eto, baš mi je žao ucenjenih biznismena. Nego, kako mi stojimo sa slobodom medija, to mi recite. Da, jesu li institucije uzurpirane?
Kada budemo vešali kapitaliste oni će nam prodati uže koje ćemo koristiti za vešanje.