Računi su nehumani, zato što je skupa tarifa 4x skuplja od jeftine.
Kad tražiš polovne, preko oglasa, svi nešto garantuju: "peć potpuno remontovana, novi grejači, ofarbana ..."
Kad se kupuju polovne, ništa ti, praktično ni ne gledaš, jer, prodavac će ti doći na gajbu, sa rasklopljenom peći, i sa posebno transportovanim ciglama, izolacijom i grejačem, i sklopiće ti tu na licu mesta, u sobi.
Ne može drugačije.
Prvo šta treba da pitaš je da li je staklena vuna namenska i da li je "izgorela". Jer, šta rade?
Ovi koji remontuju peć, ako je stara vuna neupotrebljiva, umesto namenske, staklene izolacione vune ovi stave građevinsku, tvrdo presovanu.
A ona u sebi ima neko lepilo, neko ludilo, koje smrdi i štipa za oči minimum 15 dana. Prvi put sam se zaje bo, a drugi put sam kupio peć u avgustu, pa je mesec dana smrdela u dvorištu :D
Dakle, pitaš da li je vuna originalna, ako nije da li je namenska i da li je "gorela"
Drugo: pukotine na ciglama ti nisu bitne previše, osim ako ne planiraš da negde seliš peć. Jer, prodavac će ti sve lepo sklopiti, složiće sigle uredno i pukotina na nekoj cigli je nebitna.
Treće: Dok sklapaju, obrati pažnju da li je grejač nov (ako su obećali nov)
Moja preporuka: kupi TA peći one jačine da ti ne bude potrebno da je ih dogrevaš u toku dana.
Važno: kupi nove zidne utičnice i montiraj ih tamo gde će se peć spajati na mrežu. Keramičke, obavezno.
Obrati pažnju kakav je utikač na kablu (možeš i da pitaš unapred). Montiraj nov, svakako.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji