Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika
(TOP topic, by Srđan Pavlović)
Strane: << < .. 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 825618 | Odgovora: 2468 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

holononi

Član broj: 163572
Poruke: 658
91.148.91.*+5 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2009. u 15:43 - pre 136 meseci
Citat:
... na sudu izjaviti i kako RTS nije javni radiodifuzni servis ...


Pa naravno, oni se prave ludi, mi se pravimo ludi, sudije se prave ludi, ustavni sud se pravi lud, skupština se pravi luda, ministri se prave ludi, vlada se pavi luda, premijer se pravi lud, predsednik se pravi lud, SVI SMO U LUDAČKOJ KOŠULJI.

A prava istina je da je car go. Država će morati da nauči da donosi samo one zakone koje može da provodi. A provodiće samo one zakone koje gradjani podržavaju. U suprotnom svaki pritisak od strane države poveća će otpor čak i ako je sve “po zakonu” pa ćemo opet imati 20 godina rata koji se još nije završio.

Tijanić, Ružičasti, ovca 92, Ćelavi i svi ostali će morati da ubede potencijalne kupce da je njihov program najljubičastiji i da zato treba da baš sa njima naprave ugovor ili kupe njihovu karticu (najbolje rešenje, novac se dobija unapred, po isteku kartice niko nema obaveze ni prema kome itd).

A i tada kad naprave ugovor treba da se pripaze, jer...

Juče mi se obratio drugar. Stigla mu opomena pred utuženje od jednog satelitskog TV Operatera (svi danas nešto utužuju). Predložio sam mu da ne plati zato što ...

+ Uz ugovor potpisan 2007. godine, nije priložen aneks ugovora na koji se poziva Operater u martu 2009. godine niti je Pretplatnik potpisao taj aneks pa aneks ne može da se koristi u sporu.
+ Ugovorom nije predvidjeno da Pretplatnik pismeno obavesti Operatera o raskidu ugovora.
+ Ugovorom nije predvidjen rok i način vraćanja opreme, a kako je pretplatnik telefonskim putem, na poziv Operatera, obavestio istog da više nije zainteresovan za korišćenje njihovih usluga i da opremu mogu preuzeti na istoj adresi gde su je i ostavili, to je sva odgovornost na Operateru što to nisu učinili.
+ U momentu kada je Operater obavešten da mogu preuzeti opremu, oprema je bila u potpuno ispravnom stanju, što mogu potvrditi svedoci, a ako je se oprema u medjuvremenu pokvarila, odgovornost nije na Pretplatniku.
+ Ugovorom nije predvidjeno da se, u slučaju raskida ugovora, Pretplatnik obraća korisničkom servisu na broj “a-b-c” ili ”011-x-y-z”, niti su ti brojevi navedeni u Ugovoru, niti je Ugovorom predvidjeno da korisnik plaća telefonski poziv, niti je u ugovoru naveden bilo kakav “korisnički servis”, pa Pretplatnik nije ni mogao da im se obrati na iste brojeve iako je želeo.
+ Ugovorom nije predvidjeno da Pretplatnik komunicira sa Operaterom putem telefaksa.
+ Ugovorom nigde nije predvidjeno plaćanje bilo kakve kamate za bilo šta.
+ Ugovorom nije predvidjeno da Pretplatnik nadoknadjuje Operateru izgubljenu dobit, niti je predvidjen način odredjivanja izgubljene dobiti, niti je naveden iznos izgubljene dobiti koji bi bio obavezujući za Pretplatnika.
+ Na osnovu usmenog saopštenja sledilo je da Pretplatnik ima obavezu plaćanja mesečne pretplate, što je Pretplatnik ispoštovao dok je poštovao.

... i ne znam šta sam sve još nalupetao. A za opremu sam mu preporučio da ne vraća lično jer u Ugovoru ne stoji da lično mora da vrati opremu, ne stoji rok do kada oprema mora da se vrati, niti je on stručan da demontira opremu pa strahuje za svoj život jer tu ima struje i mora se penjati na merdevine, a Operater može doći na istu adresu i preuzeti opremu kako ju je i ostavio, jer je njihova i on ne želi da dira tudje stvari, već samo ”koristi” kako stoji u Ugovoru.


 
Odgovor na temu

Odin D.
Mlađi referent za automatizaciju
samoupravljanja

Član broj: 37292
Poruke: 2549+8367 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2009. u 20:55 - pre 136 meseci
Citat:
marzik: @Odine D.
Policija po nalogu suda privodi sudiji za prekrsaje samo pocinioce krivicnih dela, ne i ostale gradjene.
Tj. u konkretnom slucaju sud ce te pozvati ako se ne odazoves sudu 2x sud ce doneti presudu u korist tuzioca.


Nije bas tako. U slucaju neodazivanja sudu, sud moze donijeti presudu u korist tuzioca jedino ako sud raspolaze dokazima za koje nije od znacaja da i ja budem prisutan. Covjek ne moze biti osudjen za prekrsaj ili krivicno djelo bez dokaza, cak i ako se ne odaziva sudskim pozivima. Moze u tom slucaju biti kaznjen za nepostovanje suda i sl. (a i to samo ako se dokaze da sam mogao, a nisam htjeo da se odazovem), a ne za ono za sta je optuzen bez dokaza (bez dokaza se u prvom redu ne moze ni optuziti - podnosenje tuzbe ne znaci da ce ista biti i prihvacena, to zavisi od njenog sadrzaja).

Znaci, ne moze tebe neko bez dokaza tuziti da mu dugujes milion dolara i onda podmititi postara da ti ne urucuje sudske pozive i onda sud da presudi da mu ti isplatis milion dolara. Ne ide to tako. To sto se ja ne pojavljivam na sudu da se branim ne znaci da sam kriv. Osnovni princip u pravu je da se ne dokazuje nevinost nego krivica.

Znaci na RTS-u je da dokaze da ja imam TV, kao i da obrazlozi na osnovu cega me tuzi (potreban je ugovor koji me obavezuje da placam). Jer ja nisam nigdje u zakonu vidio da se "podrazumjeva da covjek ima TV dok sam ne dokaze suprotno", kao ni da negdje postoji postupak registracije lica koji nemaju TV i da je taj postupak obavezen.

Znaci, koliko ja znam, mene nista ne obavezuje da moram negdje da idem da prijavljujem da nemam TV, pa prema tome nisam nizasta kriv. A to sto RTS pretpostavlja da ja imam mogucnost da gledam RTS program, to oni prvo treba da dokazu da bi me tuzili, jer nijedna tuzba ne moze biti prihvacena bez nekih dokaza. A da bi dokazali, trebace im prvo sudski nalog da bi usli u moju kucu i vidjeli TV i antenu koja omogucava hvatanje RTS signala, jer ja mogu da koristim TV i sa satelitskom antenom, DVD playerom ili necim trecim. Ili ce im trebati za pocetak bar neki svjedoci da posvjedoce da gledam RTS.

Prema tome, ne mogu oni nikakvu presudu po zakonu da donesu na taj nacin o kome ti pricas. Tj. mogu ali protivzakonitu i to cu ja da osporim i u pripitom stanju.
A cak i da donesu takvu presudu, ja sigurno necu dobrovoljno ici da im nosim pare. Znaci, na kraju morace i policija, ako uspiju da stignu do nje, a veca je vjerovatnoca da ce prije Cartoon Network postati javni radiodifuzni servis Republike Sumadije nego sto ce oni dogurati do tog stadijuma u sudskom postupku.

Znaci, ja ostajem pri svome da je bavljenje RTS-om cisto tracenje zivota. Kad bi zivio 20 'iljada godina odvojio bi koji dan i za to, ali ovako stvarno ne vidim smisla. Sto se mene tice, ja ovdje zavrsavam sa tim.

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

Kosuth

Član broj: 206609
Poruke: 329
93.87.162.*+6 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2009. u 21:11 - pre 136 meseci
Citat:
marzik
@Kosut u atachmentu sam prikacio Resenje Ustavnog suda koje je upuceno Vladi na razmatranje 2004. godine, a vlada jos uvek nije odgovorila na njega iako je imala rok od 30 dana za to. U pravnoj drzavi za to bi vlada sigurno odgovarala, jer koci procese u sudovima i za mnogo sta jos .

He,he,da je Vladi ni po jada,već onima koji su ga doneli,Narodnoj(ćuj,narodnoj)skupštini!

Ovo što si prikačio @marzik,je u datim okolnostima ATOMSKA BOMBA !

Normalno u našim rukama i svakome ko je zainteresovan za ovu ujdurmu, preporučujem da ova dokumenta sačuvaju kako god znaju i umeju.

Ako sam do sada iole bio i u najmanjoj dilemi "da ili ne",sada više definitivno nisam!!!

Vi,koji ste do sada plaćali fantomskom poveriocu,RTS-u,ispostaviću vam OPOMENE,pa plaćajte meni,kad već imate para za bacanje.

"Narodna" skupština,zakonodavni organ,OPSTRUIRA RAD Ustavnog suda,a time opstruira i prava onih iza čijeg se imena krije.

To nisu izabranici naroda,već..../ajd' malo i vi,ne moram ja baš sve da kažem/

Da li je TA Skupština u obavezi da poštuje Ustavni sud?

Da li su TAJ "zakon" dužni da poštuju samo naivni građani ili se on odnosi i na RTS?

Ako RTS u procesu stvaranja novčane obaveze građanima,OČIGLEDNO NE POŠTUJE ZAKONSKU PROCEDURU,da li su građani dužni da toj obavezi udovolje?

Da li je TA skupština dužna da postupa po TOM "zakonu"?

Zašto nije osnovala "Javni servis"?

Da li je RTS javni servis?

.....sad vi nastavite dalje sa pitanjima...

@marzik,nabavi od tvog centra za zaštitu potrošača SPISAK sličnih ili istovetnih centara na teritoriji Stradije i okači ga ovde na forum.

To je samo ideja za jedan od mogućih načina organizovanja građana za institucionalizovanu borbu protiv ORGANIZOVANOG DRŽAVNOG TERORA I PLJAČKE !!!

Za "motku" nikad nije kasno...
 
Odgovor na temu

marzik
Nis

Član broj: 94797
85.222.179.*+4 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika26.03.2009. u 23:17 - pre 135 meseci
@Odin D. Napiao sam sledece.
Policija po nalogu suda privodi sudiji za prekrsaje samo pocinioce krivicnih dela, ne i ostale gradjene.
Tj. u konkretnom slucaju sud ce te pozvati ako se ne odazoves sudu 2x sud ce doneti presudu u korist tuzioca.

Postoje vise vrsti presuda koje izrice sud a ti si promasio materiju:
- Presude za krivicna dela
- Presude za prekrsaje
- Presude u parnicnom postupku (To je ono o cemu mi diskutujemo)

U parnicnom postupku pravilo je sledece.
Ako tuženi ne podnese odgovor na tužbu u određenom roku, sud donosi presudu kojom usvaja tužbeni zahtev
(presuda zbog propuštanja).

@Kosuth
Svi centri za zastitu potrosaca imaju svoje internet prezentacije i sve sam ih pregledao, ali sem Niskog centra ni jedan drugi nita ne radi, bitno je da od budzeta uzimaju novac i to je sve.


Reci NE - RTS Pretplati - Siri dalje u potpisu !
Kontakt: [email protected]
 
Odgovor na temu

Kosuth

Član broj: 206609
Poruke: 329
79.101.133.*+6 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika27.03.2009. u 13:24 - pre 135 meseci
Očigledno je da nerazlikovanje sudskih postupaka može uvesti itekakvu zabunu i pogreške u reagovanju što za posledicu može imati "omču oko vrata" onom ko se nije potrudio da to shvati i prihvati.

Jedno je KRIVIČNI POSTUPAK,koji se vodi po odredbama KZ i ZKP,a pokreće se službeno od strane OJT,o p t u ž n i c o m ili po privatnoj krivičnoj tužbi, o p t u ž n i m p r e d l o g o m.
Prekršajne postupke neću pominjati.

Parnični postupak se vodi po odrebama ZPP uz primenu mnogih drugih pozitivnih zakonskin propisa,da ih sada ne nabrajam.

Sudski izvršni postupak je zaseban postupak i primenjuje se u slučajevima kada se u paricionom roku ne postupi po presudama iz prethodna tri sudska postupka i ZIP-om je regulisan još jedan specifikum,DA SE NA OSNOVU VERODOSTOJNE ISPRAVE (račun,otpremnica,menica,ček itd.itd.)može zahtevati izvršenje,ali u sučaju prigovora,započinje PARNIČNI POSTUPAK gde se jedino mogu dokazivati i osporavati navodi iz predloga za izvršenje.
U ZIP-u nema dokaznog postupka.

Kada neko iznosi neko svoje viđenje prava ove činjenice bi morao da ima u vidu.

Ovo sve što sam naveo podrazumeva apsolutno prisustvo PRAVNE DRŽAVE u zakonima regulisanim odnosima stranaka u postupku.

Situacija sa PRETPLATOM RTS -u nema baš mnogo dodirnih tačaka sa pozitivnim pravom,već isključivo sa POLITIKOM.

Obzirom da je politika,po definiciji,VEŠTINA MOGUĆEG, obavezni smo da svojim aktivnostima "onima sa one strane" damo do znanja da to što oni žele NIJE MOGUĆE! 
Odgovor na temu

holononi

Član broj: 163572
Poruke: 658
91.148.84.*+5 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika27.03.2009. u 14:05 - pre 135 meseci
Citat:
Situacija sa PRETPLATOM RTS -u nema baš mnogo dodirnih tačaka sa pozitivnim pravom,već isključivo sa POLITIKOM.


Upravo tako. Zato su moji komentari po pravilu na tromedji politike, prava i podrigivanja. Ko razume shvatiće.

PS
Rebus. "u = i".
 
Odgovor na temu

Odin D.
Mlađi referent za automatizaciju
samoupravljanja

Član broj: 37292
Poruke: 2549+8367 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika27.03.2009. u 17:46 - pre 135 meseci
Citat:
marzik: @Odin D. Napiao sam sledece.
Policija po nalogu suda privodi sudiji za prekrsaje samo pocinioce krivicnih dela, ne i ostale gradjene.
Tj. u konkretnom slucaju sud ce te pozvati ako se ne odazoves sudu 2x sud ce doneti presudu u korist tuzioca.

Postoje vise vrsti presuda koje izrice sud a ti si promasio materiju:
- Presude za krivicna dela
- Presude za prekrsaje
- Presude u parnicnom postupku (To je ono o cemu mi diskutujemo)


Postoje odredjeni uslovi da bi parnicni postupak otpoceo. Nije dovoljno da samo neko bez ikakvih dokaza podnese tuzbu da mu neko duguje pare. Moraju biti ispunjeni neki uslovi da bi parnica otpocela.
Citajte malo pazljivije sta pisem i razmisljajte malo pritom.

Kad bi bilo tako kako ti kazes, onda bi neko ko ima para mogao nekom sasvim po zakonu upropastiti citav zivot. Evo npr. ja nekog mrzim i imam dovoljno para i uposlim nekog advokata da svakih 10-tak dana tuzi nekog koga ja mrzim i da svaki put plati rociste par iljada dinara. I onda taj covjek treba citav zivot da se povlaci po sudovima i parnicama, i da se brani od mojih neosnovanih optuzbi jer ce u protivnom stalno biti osudjivan da mi isplati pare.
Vec sam objasnio da se ne moze presuda donijeti bez DOKAZA da si kriv/duzan, bez obzira da li se ti pojavljivao ili ne na sudu. Presuda se ne donosi na osnovu tuzbe, nego na osnovu dokaza koji se protiv tuzenog podnose. Ja sam tvrdio da RTS ne moze imati dokaze da ja gledam RTS program dok ne udje u moju kucu i uvjeri se u to.

Citat:
U parnicnom postupku pravilo je sledece.
Ako tuženi ne podnese odgovor na tužbu u određenom roku, sud donosi presudu kojom usvaja tužbeni zahtev
(presuda zbog propuštanja).


Jeste, ali si ti malo promasio da objasnis pod kojim uslovima parnica otpocinje u slucaju da se tuzeni ne pojavljuje na sudu.

Evo, napisi ti tuzbu protiv mene da ti ja dugujem 100 000 evra koje si mi pozajmio npr. prosle godine (poslacu ti ja moje podatke na pp), i pokreni parnicni postupak da ti ih vratim. Ja ti obecavam da se necu odazivati na pozive suda, pa ces da vidis dokle ces sa tim dogurati, ako mislis da si u pravu.
 
Odgovor na temu

marzik
Nis

Član broj: 94797
*.adsl.verat.net.+4 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika28.03.2009. u 00:48 - pre 135 meseci
Presuda zbog propustanja znaci upravo to - da ti ne zelis da se branis i da na neki nacin priznajes.
Znaci on je tebe tuzio ti ne zelis da das odgovor sudu, znaci da si precutno priznao zahteve tuzioca.
Reci NE - RTS Pretplati - Siri dalje u potpisu !
Kontakt: [email protected]
 
Odgovor na temu

Odin D.
Mlađi referent za automatizaciju
samoupravljanja

Član broj: 37292
Poruke: 2549+8367 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika28.03.2009. u 19:50 - pre 135 meseci
Citat:
marzik: Presuda zbog propustanja znaci upravo to - da ti ne zelis da se branis i da na neki nacin priznajes.
Znaci on je tebe tuzio ti ne zelis da das odgovor sudu, znaci da si precutno priznao zahteve tuzioca.


Nije tacno. Ne moze bez dokaza. Klevete, izmisljotine, price, bajke i dokazima nepotvrdjene tuzbablice nisu faktori prema kojima se donosi presuda. Covjek tako dodje na sud, pa se brani cutanjem ako hoce (sto bi prema tebi bilo isto kao i nepojavljivanje) i ako tuzioci ne upsiju da dokazu da je kriv (bez obzira sto on cuti i prema tebi precutno priznaje krivicu) nece biti osudjen.
Tuzilac mora da dokaze da je tuzeni kriv, a tuzeni ne mora da dokazuje svoju nevinost ako nece, sto ne znaci da je kriv. Moze covjek smatrati da su dokazi protiv njega smjesni i da ne piju vodu i da nema potrebe da se zamara svojom odbranom.

Jesi li ikad cuo da se neko brani cutanjem? Sta to po tebi znaci - da priznaje krivicu? Cemu onda uopste sudski proces, i zasto se to naziva da se "brani cutanjem", a ne npr. da "priznaje krivicu cutanjem" ?
 
Odgovor na temu

Kosuth

Član broj: 206609
Poruke: 329
79.101.247.*+6 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika29.03.2009. u 08:04 - pre 135 meseci
Citat:
Odin D.
Jesi li ikad cuo da se neko brani cutanjem? Sta to po tebi znaci - da priznaje krivicu? Cemu onda uopste sudski proces, i zasto se to naziva da se "brani cutanjem", a ne npr. da "priznaje krivicu cutanjem" ?


Ovo se zove"stručno mešanje baba i žaba"!!!

Odbrana "ćutanjem" definisana je u krivičnom postupku...

A,ova se tema bavi IZVRŠNIM i PARNIČNIM POSTUPKOM...

u kojima "ćutanje" ima sasvim drugačije posedice nego u KRIVIČNOM...

Insistiranje na poistovećivanju različitih sudskih postupaka IMA ZA CILJ da unese još veću zabunu nego što je već prisutna...
 
Odgovor na temu

Odin D.
Mlađi referent za automatizaciju
samoupravljanja

Član broj: 37292
Poruke: 2549+8367 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika29.03.2009. u 11:30 - pre 135 meseci
Osnovni pravni principi vaze u bilo kom pravnom postupku, na bilo kom nivou i bilo kom slucaju.

Osnovni pravni princip je da se dokazuje krivica, a ne nevinost.

Ako RTS ne moze da dokaze moju krivicu, ja necu biti osudjen na placanje, bez obzira pojavljivao se ja na sudu ili ne. Tuzba RTS-a mora da sadrzi dokaze i obrazlozenja na osnovu kojih trazi odredjena potrazivanja od mene. Ne moze samo da napise "on nama duguje toliko i toliko para" i zato pokrecemo postupak. Ako urade tako, sudija ce ih uputiti da mu prezentuju dodatne informacije koje ce njemu izgledati dovoljno uvjerljivo da bi odobrio/naredio da se postupak pokrene.

Po tome sto vi kazete, bio bi pokrenut parnicni postupak i okoncan u korist osobe A i u sledecem slucaju:

1. Osoba A vjeruje da je osoba B usla oranjem u njegovu njivu 2m.
2. Osoba A ode u sud i napise da tuzi osobu B (na osnovu svog slobodnog uvjerenja) jer je usla u njegovu njivu 2m.
3. Osoba B se ne pojavi na sudu.
4. Sud presudi u korist osobe A i naredi osobi B da se povuce 2m ka svojoj strani njive.

E pa nece ici tako iako se, kao sto vidite, radi o parnicnom, a ne o krivicnom postupku.
A evo kako ce ici: poslije tacke 2 ide ovako

2.1 Sud nalaze osobi A da donese neki dokaz.
2.2 Osoba A izjavljuje da mu je tako rekla Vidovita Zorka u jednom satoru kad je bio na vasaru.
2.3 Sud kaze da se taj dokaz ne moze prihvatiti i da nabavi neki drugi.
2.4 Osoba A onda kaze da sud posalje geometra i jedno sudsko lice koje ce slikati situaciju na terenu.
2.5 Sud odgovara kako osoba A ima da plati geometra i slikanje na terenu, jer sud nece poslije da utjeruje pare od osobe A koje je potrosio na geometra i posao oko slikanja, ako se dokaze da osoba A gresi. Sud mu objasnjava da je teret dokazivanja na tuziocu, a da ce mu troskovi toga biti nadoknadjeni ako se pokaze da je u pravu. (Sud takodje moze naci za shodno da objasni osobi A kako posao suda nije pribavljanje dokaza, nego presudjivanje na osnovu onih dokaza koje same stranke u parnici pribave.)
- U ovom momentu sud bi trebao savjetovati (ili narediti, nisam siguran) osobi A da obavjesti osobu B o tome sta se zbiva (ako osoba B o tome vec nije obavjestena) i da je upozna sa mogucim troskovima kojima moze biti izlozena ako se tuzba osobe A pokaze kao osnovana. Moguce je da i sam sud moze o tome obajvestiti osobu B, ali taj detalj ne znam bas precizno ali vjerujem da strana koja tuzi mora to obaviti (ali u principu je svejedno ko obavjestava, poenta je da hocu da kazem da osoba B mora biti obavjestena o tome da protiv nje moze biti pokrenut postupak, upravo kao sto vas RTS obavjestava o tome u svojim dopisima). Ovo se radi da bi osoba B imala mogucnost da bez placanja geometra i ostalih sudskih vjestacenja i troskova sama prizna gresku/krivicu ako hoce. Moze biti da covjek to nije napravio svjesno, a da hoce da prizna gresku i nema potrebe da se izlaze nepotrebnim troskovima sudjenja i vjestacenja.
2.6 Ako osoba A pribavi potrebne dokaze koji idu u prilog njenoj tuzbi i koje sud ocjeni za relevantne, bice upucen poziv osobi B da se pojavi ili na neki drugi nacin izjasni o svom stavu po pitanju ove tuzbe, a bice mu poslat i cjelokupan tekst tuzbe.
2.7 Ako osoba B ne odgovori nista bice pokusano jos neki predefinisan broj puta i na predefinisan nacin da se obavijesti, a sto sve za cilj ima da se jasno utvrdi da se osoba B namjerno ne odaziva na sudske pozive, a ne da zbog necega nije u mogucnosti.
2.8 Ako se utvrdi da tuzba osobe A sadrzi dovoljno dokaza na osnovu kojih moze biti donesena presuda u korist osobe A, i ako se utvrdi da se osoba B namjerno ne odaziva na sudske pozive tek onda ce se desiti i donosenje presude u korist osobe A.

Ovo je samo principski prikaz toka stvari (tj. objasnjava logiku i sustinu toka ovog slucaja), a ne precizan detaljni opis kako ce to u praksi izgledati. Medjutim, sve ono sto ce se desavati u praksi ne moze izlaziti izvan ovih okvira u sustinsko/logickom smislu. Pravnici ce sigurno bolje znati kakvi tu papiri sve saobracaju i u kojim vremenskim rokovima, ali to nije sustina moje price.


Izuzetak (ali ne po pravima principa) je da sud ipak i bez tih dokaza donese presudu u korist RTS, ali po principu lopovske drzave kao sto se radi i za mnoge druge stvari u kojima sudstvo protivpravno podrzava drzavni, politicki, privredni, kriminalni i ostale lopovluke i nepravde. No, to nije ono o cemu sam ja pisao, i vec zalazi u neke druge oblasti.
Moguce je (i vjerovatno) da ce se elementi toga pojavljivati i u slucajevima "RTS protiv naroda", ali kao sto rekoh, iako se tice ove teme, nije ono o cemu sam ja pisao.

Ja smatram:

1. Ako ne postoji zakon koji kaze da je covjek duzan da ide negdje da se prijavi da nema TV aparat, inace ce biti smatrano da posjeduje isti; i
2. Ako RTS nema materijalni dokaz da sam imao TV aparat u vremenu na koji se tuzba odnosi; i
3. RTS nije nasao neke svjedoke koji ce da svjedoce da sam imao TV aparat u vremenu na koji se tuzba odnosi; i
4. Ne postoji zakon koji obavezuje sve gradnjane da placaju RTS pretplatu bez obzira imali oni TV aparat ili ne, onda

... onda tuzba RTS-a ne moze sadrzavati dovoljno elemenata/dokaza da bi sud, cak i uz moje neodazivanje, mogao donijeti presudu u korist RTS-a (ili cak uopste i prihvatiti tuzbu, tj. pokrenuti parnicni postupak).
U svom prvobitnom postu na temu ovog problema ja sam rekao da iako se to ipak desi (po principu protivpravnog funkcionisanja sudova u dosluhu sa lopovskom drzavom) to ne moze imati potrebnu pravnu tezinu, i moze biti oboreno u pripitom stanju ako su ispunjeni gornji uslovi, a vjerujem da jesu.

Dakle, da jos jednom naglasim svoj stav da ne bude nesporazuma: mogu oni donijeti presudu u koristi RTS uslijed vaseg nepojavljivanja na sudu, ali protivzakonito. Isto tako mogu protivzakonito da vas streljaju jer niste platili komunalije na vreme, kao sto je predsjednikov sin Marko mogao slobodno mlatiti gradjane kad mu se prohtjelo, ali kao sto rekoh, ja sam pricao o zakonitom postupku, a ne o protivzakonitom.
Protivzakonito je sve moguce, cak i fizicko oslijepljivanje gradjana koji nece da placaju RTS pretplatu.

Nadam se da je sad jasno.

Citat:
Kosuth
Insistiranje na poistovećivanju različitih sudskih postupaka IMA ZA CILJ da unese još veću zabunu nego što je već prisutna...


Tako je Kosuth. Koncacno si nas provalio! Svi na ovom forumu, u ovoj drzavi, na ovom svijetu imaju za cilj da tebi navuku maglu na oci i to nam je jedini zivotni zadatak i svrha postojanja. Zamoli nekog od moderatora da ti promjeni nick u Trumman, a mi cemo se zaloziti da forum promjeni ime u Trumanov Show. Tako cemo izbjeci mnoge nesporazume.
Tebi jos preostaje jedino da se u nekom camcicu otisnes niz Dunav, i nemoj stajati dok ne udaris u vjestacki horizont, a poslije je vec lako.
 
Odgovor na temu

tajfun010
student
Pirot

Član broj: 164599
Poruke: 34
93.86.189.*Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika29.03.2009. u 12:22 - pre 135 meseci
sve je to lepo teorijski ali this is srbija!!!!!
 
Odgovor na temu

Odin D.
Mlađi referent za automatizaciju
samoupravljanja

Član broj: 37292
Poruke: 2549+8367 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika29.03.2009. u 13:00 - pre 135 meseci
Citat:
tajfun010: sve je to lepo teorijski ali this is srbija!!!!!


Pa ti onda placaj.
Zbog toga i postoji sasvim prakticna mogucnost da cutis i placas.
This is Srbija - svako moze onako kako mu odgovara :)
 
Odgovor na temu

jelena3

Član broj: 217197
Poruke: 1
*.exe042.net.Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika29.03.2009. u 17:48 - pre 135 meseci
Nova peticija za ukidanje pretplate na facebook-u
www.facebook.com/group.php?gid=37215244267
p.s. Na RTS-u proslog cetvrtka otpusteni svi honorarci


[Ovu poruku je menjao jelena3 dana 29.03.2009. u 19:24 GMT+1]
 
Odgovor na temu

marzik
Nis

Član broj: 94797
*.adsl.verat.net.+4 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika29.03.2009. u 18:34 - pre 135 meseci
@Odin D.
Odine u krivicnom postupku imas prava da se branis cutanjem, a na tuziocu je da dokazuje da si kriv, a ukoliko ne poseduje
dokaze ti ces da cutis naravno i biti oslobodjen. u krivicnom postupku postoji nacelo svako je nevin dok se ne dokae suprotno.

To nacelo ne vazi i za parnicni postupak.

U parnicnom postupku niko ne utvrdjuje da li si ti kriv ili nisi, vec da li postoji neka obaveza koju nisi ispostovao ugovorom
ili na neki drugi naci.

Sud nije tvoj advokat u postupku, on ti nece pomoci ali nece ti ni odmaci vec ce suditi po zakonu,
a na tebi je da uputis sud u nedostatak ugovora sa RTS-om i ostalo sto si rekao, pa onda sud na osnovu toga moze odbaciti tuzbu.

A ti kako pricas ponasas se poput petokolonasa, kazes "necu da izadjem na sud i sud ce odbaci tuzbu zbog nedostatka dokaza".

Gledaj ovu situaciju:
Tuzioc bude uredno pozvan na sud, a ti se ne odazoves, sud na pocetku trazi izjasnjavanje obe strane:
Tuzioc kaze "ostaje pri svim navodima iz tuzbe"
a tebe nema na sudu i ti da se izjasnis i automatski gubis spor zbog propustanja,
posle toga mozes naravno da ulozis zalbu i da kazes da nemaju ugovor sa tobom i ono sto si naveo...
Ali nigde ne vodi takva opstrukcija suda, stvar je da dokazes da nemas nikakvu obavezu prema RTS-u.
Reci NE - RTS Pretplati - Siri dalje u potpisu !
Kontakt: [email protected]
 
Odgovor na temu

Odin D.
Mlađi referent za automatizaciju
samoupravljanja

Član broj: 37292
Poruke: 2549+8367 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika29.03.2009. u 20:00 - pre 135 meseci
Citat:
marzik
U parnicnom postupku niko ne utvrdjuje da li si ti kriv ili nisi, vec da li postoji neka obaveza koju nisi ispostovao ugovorom
ili na neki drugi naci.


Da, upravo se to utvrdjuje na osnovu onih dokaza koje stranke u parnici prezentuju. Kompletna tuzba treba da sadrzi tuzbeni zahtjev (sta je to sto tuzilac od tuzenog trazi) i dokaze na osnovu kojih dokazuje da ima prava na ta potrazivanja .
Ako nema tih dokaza, tuzba je nekompletna i sud nece presudjivati u korist tuzioca bez obzira da li se tuzeni pojavljivao, ne pojavaljivao, branio ili ne branio. Ako nema dokaza da je za nesto kriv/duzan, nema potrebe zamarati covjeka da necim dokazuje da nije, jer se pretpostavlja da nije, ako nema dokaza da jeste.


Citat:
marzik
Ali nigde ne vodi takva opstrukcija suda, stvar je da dokazes da nemas nikakvu obavezu prema RTS-u.


Nije moja stvar da dokazujem da nemam obavezu prema RTS ako RTS prethodno nije necim dokazao ili pokusao dokazati da imam. Dokaz nije to sto RTS kaze "On nama duguje i hocemo da plati". To je tuzbeni zahtjev, to je ono sta oni hoce da sud presudi, a dokaz je ono cime oni dokazuju da sam je u sporno vreme imao TV-aparat i gledao RTS ili neki ugovor koji sam sa njima sklopio ili nesto trece sto ce ubijediti sudiju da ima osnova za to sto traze.

Tuzbeni zahtjev nije dokaz.

Ako mene neko optuzi da sam mu ja otac i da hoce da mu placam alimentaciju to je tuzbeni zahtjev. Ali ako on ne donese DNK analizu ili izjave svjedoka da sam u sporno vreme spavao sa njegovom majkom ili nesto drugo sto bi upucivalo da ima osnova da je on u pravu, nece mene sud proglasiti njegovim ocem, bez obzira da li ja dolazio na sud ili ne ili se ja prisjecao i trazio svjedoke da sam bio negdje drugo u to vreme i sl.

Obaveza dokazivanja je na onome ko tuzi, a nije obaveza tuzenog da dokazuje svoju nevinosti ako tuzilac nije dokazao da je kriv.

Ako ne postoji nijedan od ona 4 elementa koja sam naveo u prethodnom postu, onda RTS moze da sastavi samo tuzbeni zahtjev i da se nada da cu ja "uplasen" sudskim zgradurinama i zamumuljenim hodnicima i debelim fasciklama brze-bolje potrcati da platim TV racune.

Sve to konkretno zavisi sta ce pisati u tom pozivu od suda i da li ce sadrzati neki dokaz da sam ja u sporno vreme imao TV aparat. Ako ne bude sadrzavao potrebne dokaze i ako postupak i u tom slucaju bude pokrenut moze se jednostavno napisati pismo u kome saopstavas da dokaze smatras nepodobnim i ne nalazis za shodno da trosis vreme na odbranu. Zatim da imas odredjenih obaveza zbog cega ces trpjeti tolike i tolike finansijske gubitke i da upozoravas tuzioca da ces traziti nadoknadu tih sredstava ukoliko ih budes gubio zbog provodjenja vremena na rocistima (i onda navedes da si bioenergeticar i kako u navedenom vremenu imas zakazan termin sa klijentom po cijeni 1200 evra i da ce to morati da plate ako izgube parnicu), a sudiji porucis da ces zatraziti preispitivanje njegove podobnosti i strucnosti kad je bez dokaza ipak odlucio da pokrene parnicu protiv tebe...itd... nakalemis jednu stranu A5 formata istrgnutu iz sveske i posaljes obicnom postom kad ti bude usput.

Medjutim, ja ne planiram da uradim nista, ja cu ipak jednostavno da ignorisem dok ne dodje do prisilne naplate uz pratnju policije i sudskih izvrsitelja, a tada cu spremiti foto aparat.... Necu ja da glumatam neki zakon u drzavi koja nema veze sa zakonom. Ne radi se tu o ne znam kakvim pravnim zafrkancijama, to je vise neki moj "metafizicki" licni stav. Ne mora da znaci da ce i za nekog drugog biti pogodan, ili da ce nekom drugom nesto predstavljati. Ja eto vise volim da na taj nacin pokazem prezir prema svemu tome, nego da se povlacim po pravnom sistemu koga smatram... ma nije vredno ni pisanja....


 
Odgovor na temu

Kosuth

Član broj: 206609
Poruke: 329
93.86.138.*+6 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika29.03.2009. u 20:08 - pre 135 meseci
Citat:

Dakle, da jos jednom naglasim svoj stav da ne bude nesporazuma: mogu oni donijeti presudu u koristi RTS uslijed vaseg nepojavljivanja na sudu, ali protivzakonito. Isto tako mogu protivzakonito da vas streljaju jer niste platili komunalije na vreme, kao sto je predsjednikov sin Marko mogao slobodno mlatiti gradjane kad mu se prohtjelo, ali kao sto rekoh, ja sam pricao o zakonitom postupku, a ne o protivzakonitom.
Protivzakonito je sve moguce, cak i fizicko oslijepljivanje gradjana koji nece da placaju RTS pretplatu.

Nadam se da je sad jasno.


"Svako je lud na svoj način"-reče popa i sede golom guzicom u koprive...

No,to je njegov lični stav...

I to je u redu...ali samo ako vam je jasno...
 
Odgovor na temu

Odin D.
Mlađi referent za automatizaciju
samoupravljanja

Član broj: 37292
Poruke: 2549+8367 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika29.03.2009. u 22:02 - pre 135 meseci
Citat:
Kosuth: "Svako je lud na svoj način"-reče popa i sede golom guzicom u koprive...

No,to je njegov lični stav...

I to je u redu...ali samo ako vam je jasno...


Pa nije nikome jasno osim tebi. Svi drugi ustvari misle da ja zagovaram neplacanje TV pretplate, a samo si ti ispravno provalio da ja radim za drzavu i RTS i da je u pitanju zavjera iza koje se krije unosenje konfuzije, sto ce na kraju dovesti do masovnog placanja.

Jos samo ako uspijes to da objasnis i ostalima, postaces glavni junak naroda - prosvjetitelj!
Ako bi napisao i kakvo razlozno objasnjenje osim tih zajedljivih , u pokusaju smijesnih, komentara mozda bi i ovim ostalima koji nisu takvih umnih kapaciteta poput tebe uspio malo osvjetliti ta dubokoumna saznanja i istine.

Ovako mu dodjes ko neki svetac, samo sipas iz rukava, a niko ne razumije ni kako ni odakle.
 
Odgovor na temu

holononi

Član broj: 163572
Poruke: 658
91.148.94.*+5 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika29.03.2009. u 23:39 - pre 135 meseci
U pravu ste svi, medjutim preporučujem vam da se na sudu ipak pojavite jer naši sudovi ne sude po zakonu, već po babi i stričevima. Na primer, kad je reč o toj "verodostojnoj ispravi" koju, kako čujemo, RTS stavlja pod nos sudijama. Šta je tu verodostojno? Kakav je to sud koji nekakav smotuljak papira prihvata kao "verodostojnu ispravau", jer

Član 81
Vlasnici radio i TV prijemnika imaju obavezu plaćanja radio-televizijske pretplate javnim
radiodifuznim servisima, u skladu sa ovim zakonom.

Kada je bilo ko ustanovio da ste baš vi vlasnik radio i TV prijemnika? Sve dok tu nema VAŠEG POTPISA ili sudske presude kojom se dokazuje da ste vi vlasnik toga što se traži članom 81 i to stav 1, nema "verodostojne isprave". Prema tome sud odmah treba da odbaci tužbu kao neurednu i da je vrati RTS-u na dopunu. Kako to naši sudovi ne rade, već vam odmah nabiju na nos izvršenje, to je dokaz da su se sudovi opredelili na jednu stranu, ovde na stranu RTS-a i da nikako nisu nepristrasni i ne sude po zakonu. Zato je potrebno da se pojavite na sudu i da se ispovraćate na tužbu kako zante i umete (kao što ste već primetili moraćemo još neko vreme da improvizujemo). Još jedan razlog zašto tužba RTS-a mora da se odbaci je postupak pred ustavnim sudom koji je u toku i dok se ustavni sud ne izjasni da li je RTV pretplata po ustavu ni sudovi ne mogu odobravati prinudnu naplatu. Ovako, svi oni (RTS, sudovi, ustavni sud, skupština, vlada, javne tužibabe, itd) imaju samo jedan zadatak, da drže gradjane u strahu i neizvesnosti. A dotle, deri kožu.

Zapamtite: SUD ZNA ZAKON ALI GA NE PRIMENJUJE OSIM AKO JE NA NAŠU ŠTETU i tu su "nepristrasni" bez milosti.

Zato, izadjite na parnicu jer vam u ovoj Srbijici niko neće dati bilo kakva prava osim onih koje sami otmete. Izlaskom na parnicu otežavate RTS-u da pljačka, jer svaki pojedinac se računa i ako ništa drugo, bar guši proces.
 
Odgovor na temu

Kosuth

Član broj: 206609
Poruke: 329
93.86.39.*+6 Profil

icon Re: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika30.03.2009. u 08:15 - pre 135 meseci
Citat:
Ako bi napisao i kakvo razlozno objasnjenje osim tih zajedljivih , u pokusaju smijesnih, komentara mozda bi i ovim ostalima koji nisu takvih umnih kapaciteta poput tebe uspio malo osvjetliti ta dubokoumna saznanja i istine.

Na ovoj temi je od većine učesnika napisano onoliko razložnih objašnjenja koliko u jednu prosečno inteligentnu glavu može bez ikakvih problema da stane.

Tema je time,trenutno praktično,iscrpljena,a nastaviti je iz razloga objašnjavanja samo jednom diskutantu,koji je apsolutno van gore navedene kategorije učesnika,gubi svaki razuman smisao,narušavajući ozbiljnost pristupa rešavanju prisutnih problema,kojom se ovaj sajt odlikuje.

Zbog taktiziranja RTS-a situacija "na terenu" je na stendbaju,te je logično i svrsishodno da i diskusije poprime taj karakter,sačekajmo sledeći njihov korak,a u međuvremenu NE PLAĆAJMO I NE POTPISUJMO im ništa!!!
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Jos jednom o RTS TV pretplati - pomoc pravnika
(TOP topic, by Srđan Pavlović)
Strane: << < .. 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 825618 | Odgovora: 2468 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.