odr'o musa
platine 200-250din
svecice... mozda oko 350din
kablovi 400din
zašto je manao lanac!?... vratio ti je stari?....
šta je imao da popravlja kod razvodnika?... glanc nov sa platinama, rukom, kapom, kondezatorom sam platio 1800din (doduše pre godinu dana)
šta je menjao kod alternatora?... ležaje?.....
lamela je 800din
filter za vazduh oko 200din.... šta tu ima da se pokvari prilikom zamene!?
sve mi liči da je hteo da te odere -da sikter kartu.... toliko o tome koliko majstri vole peglice da rade...
korpa se teško nalazi..... mada po priči predgodnog vlasnika moje pegle on je nabudžio od yuga korpu i lamelu!! fi 180!!!!.... nešto mu ne verujem ali koliko se sećam kada sam radio generalnu majsror mi je rekao da je lamela dobra (inače je imala opruge a peglicina nema!...) to ču na proleće da proverim...
trebao si damu tražiš račun po stavkama
alnaser mu nije najsrećnije rešen ali sam ja to sam popravljao... jeste malo muka da se skine bez kanala... radio sam to po mrazu jer kada će da se vide manjkavosti startera nego na minusu..

....
za zamenu dihtunga na deklu motora do zamajca platio sam 1800din majstoru, ali sam se pokoajao jer su mi njegovi moronkasti šegrti zato napravili dar mar sa biračem brzina i vezom menjača i karoserje... niti sam mogao lako u treću da ubacim, niti sam bio siguran da li će mi menjač i motor ispasti jer su "dobro stegli" zavrtanj za koji sam znao da je počupao navoj iz kućišta menjača, a pitao sam ih (pre tri meseca sam ga prerezao na M9 i unbacio dvostepen brezon... bez kanala

..)... još su bili drski da mi kažu da se loše šaltovala i pre njihovog zahvata ... to sam morao sam da popravim a zavrtnjaje koje su "dečaci" namestili (prerezivali standardni M10 na M10x1-tz. sitni navoj, navojem na nosaču!!!!, a bili su i revnosni da preko takvog prerezanog navoja naviju opet standardne navrtke M10 za osiguranje od odvijanja!!!!)... te šrafove sam odneo majstoru i dao u ruku rekavši mu da ni kolica za malter ubuduće kod njega nebih doneo na popravku!!!
pre toga sam popravljao kod poštenog majstora, ali koji je malo manje znao od mene ....
limariju komplet mi je radio majstor u home varijanti.... radio je 11 dana sam.... za 150E uradio limariju i ofarbao + je popio 7 litara rakije

.... kuku meni... dobar je limar ali je farbar očajan!!... zima je bila... inače da sam kod njega odvezao u radionicu mislim da bih ga posle dve godine i dan danas jurio da mi završi....
sigurno da sam ne možeš limariju i farbanje... ali da pripremiš za farbanje (gitovanje i šmirglanje) to možeš
[Ovu poruku je menjao goat dana 26.01.2010. u 18:55 GMT+1]