Mislim da se ovde radi o coveku koji je sektas ili nenormalan.
I to mislim da mi je poznata ta sekta, a ja je zovem kako-cemo-lako-cemo, a znam i licno neke ljude koje je upropastila. Imao sam druga koji je bio briljantan covek, student. Onda je upisao kurs tog Silva metoda. Poceo je da menja recnik i uopste to vise nije bio onaj covek kojeg sam poznavao. Tvrdio je da zna sve, da je sve lako, da je fax s***** (a bio je student klase !). Jednog dana crkne mu tranzistor. Kaze on ma to je nista i krene da ga opravlja. Ja se mislim, pa kako on moze da uopste se i upusti u tako nesto kada nema pojma sa elektronikom. Sutra dodjem i vidim tranzistor onako rastvoren stoji. Pitam ga sta je bilo, a on mi kaze da je otkrio tezak fabricki kvar usled lose strucnosti inzinjera koji su ga projektovali !!!
Zatim je poceo da prica kako ima strasne poslove za vazne kompanije. Prestali smo da se druzimo jer je na kraju krenuo da ismeva i omalovazava sve sto radim. Doduse uvek sam ja bio losiji student od njega ali ne bas toliko !!!
LM, kada se pojavio onaj sto pravi sajtove, za koga sam indirektno cuo, ja sam u samoj njegovoj prezaentaciju u potpunosti prepoznao stil onog mog druga. U sve se razume, on je neprikosnoveni inovator na polju ekonomije, programiranja, teologije ma cega god hoces.
Okidac da se ovoliko raspisem bila je recenica sa Zarkovog sajta
Visoko-tehnološko-edukativni centar koji uci ljude da koriste racunare i programe
Isti recnik, simptomaticno izrazavanje. Ova recenica na prvi pogled fascinira, a u sustini je teska nebuloza. Prvo rec "Visoko" je data ajd da kazem da da neki znacaj. Da stvori utisak da nema iznad nista, jer imamo nize, srednje, vise i VISOKO obrazovanje.
Onda dolazi tehnolosko-edukativni. Cudna kombinacija. Tehnologija se bavi vestinom prerade sirovina. Kakve ovo veze ima sa softverom. Mada ko zna mozda ovaj, slobodno cu reci sulud covek, misli da ko-zna, preradjuje kompjutere. Ne znam.
I na kraju: To VISOKO obrazovanje ce uciti ljude (samo) da koriste racunare (i programe !) Svaki daljni komentar je izlisan.
Naravno da ne pominjem Zarkovu odioznost prema zvanicnim institucijama skolstva. Kompleks, pomesan sa strahom od konkurencije ili nesto peto ?
Sta uraditi ? Ne znam. Prvo treba videti sta kaze zakon. Licno mislim da je Zarko sada vec dosta jak i da se sa njim moze obracunati samo drzava. Slabo organizovani pojedinci, sokirana es komuna tu ne moze nista. Jer pravo ne isteruje pravdu vec brani interese. Mogao bi da reaguje Javni Tuzioc ukoliko ima osnova, a mislim da ima, i da pristupi podizanju optuznice zbog obmane javnosti, plasiranje netacnih informacija... Pitam se otkud njemu uopste dozvola za edukativni rad koji je potpuno ne naucan, ne pedagoski i za koji on nije ni strucan. Tu bi i Min. Prosvete moglo nesto da kaze.
Ako drustvo ne reaguje G. Zarko bi mogao i da uspe u svojoj drskoj nameri i da ostvaren kapital usmeri u istinski software engineering i da onda uposli njegove sadasnje pljuvace.
Predlog. Es treba da se obrati Min. Prosvete, Nauke i Javnom Tuzilastvu.
I think there is more chanse of Micheal Jackson getting a job in kindergarden than you finding the 3 girls you are looking for !!!