Citat:
DaliborP: Nisu svi zakoni dobri, niti su svi primenljivi na dobar nacin, kao sto se vidi iz primera bahatog ponasanja vozila pod pratnjom. A vi se samo sklanjajte i postujte zakon, kao pravi slepi robovi. Ne mora im se polomiti soferka stanglom, ali ne mora se ni odobravati i opravdavati to njihovo ponasanje kao sto ti radis. Tebe moze covek i da shvati, stariji si, odrastao si u policijskoj drzavi pa ti to sve nekako normalno, cuti i sklanjaj se.
Ne, ne, ne... Nije bitno moje odrastanje. Ali kad pomenu ti, ja nisam o tome hteo, ja sam bio kao klinac buntovan prilicno! Duga kosa, kozne jakne, nitne i ostale dzidza bidze su bile deo Rock and Roll zivota koji sam dugo vodio a tako se i ponasao, oblacio, razmisljao, svirao... Bilo je tu svasta nevaljalog, mogla bi interesantna knjiga da se napise, druzio sam se sa dosta problematicnim delom populacije... Mene je muzika odvela nekim drugim putem, njojzi hvala, jer da nije bilo muzike verovatno bih, kao neki moji drugovi iz tog detinjstva, decastva, proveo vise vremena u zatvoru nego na slobodi! Ali... pocela je da me zanima malo drugacija muzika, sto sam bolje svirao sve vise me zanimao Fank, pa Fjuzn, pa Dzez... Muzika me sve vise okupirala i sve vise sam svirao a sve manje izlazio sa tim i takvim drustvom jer sam upoznao neke druge ljude i video da moze da se izadje uvece i provede jako lepo vece a da se ni jednom ne pobijemo ni sa kim. U pocetku je to islo malo teze, skako sam na svaku, po mom misljenju, provokaciju pa kad sam video da me ljudi oko mene cudno gledaju malo sam se zamislio... Pa jedna noc bez tuce, pa druga... Pa precutim, predjem preko gluposti, nebitne provokacije... Pa se otvori svet koji nisam nisanjao da postoji dok sam bludnicio i tukao se svake noci... :)
To se zove odrastanje! Nekada sam znao da bezim pandurima i pobegnem jer imam bolji auto, k'o da je tesko imati bolji auto od pandurskih Zastava 101! Sada to osudjujem po svim pitanjima! Zasto? Pa zato sto sam prosao odrastanje i sad vrlo zrelo posmatram svet oko sebe. Normalno zrelo, kako bi trebalo da posmatra svako mojih godina. Ali, zato i osudjujem sve ove igrarije sa zakonom jer je to pogresno ali i beskorisno, samo steta od toga - nikakve koristi! Pa cak i sto se tice ega! Zato i kazem, nije to mangupisanje - to je nezrelo razmisljanje i reagovanje i ponasanje koje ce proci kako se odrastanje odvija, ako se odvija svojim prirodnim tokom! Samo odrastanje nije vezano za broj godina zivota - neko ranije neko kasnije. Ja sad iz ovog ugla gledano, mislim, odnosno, znam da je bilo bolje da sam ranije svatio neke stvari i ranije pevazisao neke licne porive ali eto, nikada nije kasno...:)
Znam da sam udavio ali ne mogu krace da iskazem ono sto hocu, osim u jednoj recenici ali ocigledno ta jedna recenica koju sam vec dosta puta napisao nije dovoljna bila pa zato - ako nekoga nije mrzelo da sve ovo procita, mozda bi mogao u svetlu napisanog da se osvrne na ono sto pricamo?! :)
Pozdrav!
"Grand Magus and Supreme Wizard of professional
audio applications in the known universe and beyond"
E-Mail:
[email protected]
Home Page:
http://www.linkedin.com/in/sceka
:) "Nije ti palo na pamet da nekom inteligentnijem postu daš lajk?" (By Nebojsa)
Pravi biser: „Sada sumnjam da bih ucestvovao u poboljsavanju Nebojsinog foruma.”