Opet ja. Od ponedeljka sam i ja vlasnik TrmRglt-a. Mogu reci da sam zadovoljan. Testirao, radi kako treba. Da podsetim, kuca 140m2, tri kupatila sto znaci tri susaca, izolacija 5cm, pvc stolarija, kotao ABC, gorionik ferroli p7, bezicni termostat auraton 2025 i od ove godine mesni ventil i pogon LK armatur i regulacija TrmRglt. Radi na snazi 2 (20kw) i kada udje u modulaciju snaga 1 (14kw).
Razlika od prosle godine bez mesnog, pogona i regulacije i ove gde je sve to namontirano je lepa i na prvu loptu sam prijatno iznenadjen. Da ne idem u sitna crevca ali ono sto sam prosle godine trosio za grejanje od 6h do 21h, sada se grejem svih 24h. Nemoj te postavljati pitanje koje su ciljne temperature jer je svaka kuca slucaj za sebe, ali izdvojio bi samo ono sto mislim da treba da vazi sve, barem sto se grejanja na peleta tice.
Da krenemo.
Gorionik koji uzimate, ako radite kao nadogradnju, vemo je bitno da ima dobru servisnu mrezu a zatim sledeca po meni bitna stvar, nije bitno koliko je jak, samo je bitna njegova najmanja snaga, sto manja to bolja, zbog modulacije.
Obavezno montirajte 4k ventil. Govorim iz licnog iskustva. Posle montaze kotao nije morao da rado na snazi 3 (25kw) vec samo na 2 i 1 kao sto sam vec napisao. Pored manjih snaga znaci i manja potrosnja, ali najbitnije cuva kotao.
Sto se tice regulacije, ona samo spaja i usavrsava spoj gorionika, termostata, pumpe i 4kventila.
Kada birate bezicni termostat po meni najbolje neki koji ima histerezis 0.1 (ako postoji takav), ovaj moj ima 0.4 i 0.8 nisam bas odusevljen ali radi svoj posao.
Izolacija na kuci mora da postoji i nje nikad dosta.
Mogao bi da pisem jos ali da ne davim, samo sam hteo da dam par konstatacija, da ljudi koji ulaze u ovu pricu grejanje ispune gore navedene stavke da ne bi imali problema sa kotlom, hladnim radijatorima, velikom potrosnjom peleta i da bi imali bolji komfor u kuci. Sve sto sam napisao je iz licnog iskustva i sve je dobronamerno. Prosao sam kroz sve ruzne faze ovog vida grejanja pa sam samo hteo da negde ostane trag svega ovoga da bi mozda i drugima bilo lakse i bolje. Nemoj da ste lenji prelistajte temu ima svasta nesto zanimljivo da se procita.
Nadam se da nisam udavio, ali ovo je samo osnova da bi sve radilo kako treba, kazem jos jednom nisam hteo da idem u sitna crveca.
Pre par nedelja sam stavio slike pre i posle montaze 4k mesnog, sada cu postaviti i slike posle montiranja TrmRglt-a., cisto da ne ostanem duzan :)

Kotao ABC 26kw, gorionik ferroli sun p7, 4k mesni sa pogonom LK armature, regulacija TrmRglt by Zmajdin, kuca 140m2, bojler 80l, izolacija 5cm, PVC prozori, pumpa u radijatorskom i kotlovskom krugu.