@dany12
Pogledajte u potpisu dole opis izolacije mog objekta, a pogledajte kako ste opisali Vaš. Sve je jasno kao dan! Koliko Vam gorionik EFEKTIVNO radi u toku 24h pa potroši 1 džak peleta?
Automatika je tu da pruži komfor, da ne razmišljate o otvorenosti ventila, kad se šta pali i šta gasi. Ona takođe pravi i uštedu energenta od nekih 5 do 10% jer tačno na vreme odrađuje pojedine operacije i ne pravi "prazni hod" u radu, ali ko misli da će ugradnjom automatike smanjiti potrošnju za 30% taj bolje da čita pored kamina neku literaturu sa potpisom braće Grima!
Ja sam recimo krenuo suprotnim smerom, ugradio sam automatiku, a nisam izolovao objekat, međutim automatika je 20 puta jeftinija od izolacije. Polako, biće i izolacija kad se steknu finansijski uslovi.
Vaša potrošnja ne iziskuje da cedite suvu drenovinu jer nema više prostora da se smanji potrošnja, ali ugradnjom automatike dobijate na komforu. Vi ste išli u pravom smeru i redosledom koji je ispravan.
YU4CDF
https://www.youtube.com/watch?v=qnisZeuSDw4
Grejna površina: 140m2 (prizemlje 70m2 i sprat 70m2 - sve u Alu stolariji)
Izolacija objekta: Demit fasada 12cm stiropor, u ravnajućem sloju potkrovlja 10cm stiropor,
podaščan krov (OSB ploče 18mm)
Kotao: Megal MTR 32KW
Gorionik: Ferroli SUN P7
Motorizovani četvorokraki mešni ventil
Automatika: HeatOn WCHR-01